Vilmas lunchvila<3



Kan ju inget annat än å säga att det är ganska mysigt å vila lite lunch tillsammans<3

Stora familjen

Den här veckan när våra grabbar är borta i Sibirien känns det som vi kommer hänga med familjen Hellmyrs mestadels och bli lite av en stor familj.
 Gabbe och Wille tar hand om Vilma som om det vore deras lillasyster och vi vuxna får gott om tid att snicksnacka om allt och ingenting. 


Vi har både fikat, ätit mat och varit i lekparken. För första gången på flera dagar åt Vilma bra igen. Stekt potatis och korv bjöds det på och det verkade vara en succé:)


Vi kom faktiskt inte hem innan det mörknade vilket var min plan från början men av någon konstig anledning känner jag mig tryggare här än i Sandviken vid kvällningen då det kryllar av människor här på gatorna.

Väl hemma blev det prat med pappa på Skype och lite Barnkanalen på tv innan det var dags för Vilma å knoppa in, vilket nig inte tog mer än 30 sekunder efter det att vi sagt godnatt till D. 


Nu blir det lite egentid här innan jag oxå knoppar in för i morgon väntar en dag med "familjen" igen och det tar på krafterna:)


Pigga:))

Det går ingen nöd på lillsessan iallafall:) men inredningen är i fara:)





Tunneln är oxå kul å än så länge går det inte lika vilt till i den:)






Mormor

Å nu har min kära mormor flyttat ner till Vetlanda igen  vilket känns väldigt bra. 

På bättringsvägen

Vi har båda två mått mycket bättre idag från lunch, antagligen för att vi i stort sätt sov fram tills dess och säkert för att vi fick i oss lite mat.

Efter mellis tog vi oss faktiskt till och med ut en sväng i det underbara vädret. Vilma fick en blomma av en liten tjej å charmade alla hon glatt vinkade på.


Givetvis var vi i lekparken en sväng oxå


Vilmisen har ju lärt sig att trycka på knapparna i hissen och att hissen ska komma. Än så länge är hon lite för kort, vilket känns väldigt skönt men det är ändå kul å se hur hon varje morgon följer med pappa till hissen och trycker upp den åt honom.


För kort för de väsentliga knapparna, de två hon når öppnar och stänger bara hissen vilket kan vara nog drygt:))

På eftermiddagen gjorde vi tjockpannkaka, den såg lite halv rolig ut i ugnen så jag var tvungen å ta en bild. Den sjönk iallafall ihop och smakade som vanligt:)

Annars var det mest barnprogram, lek och bad hela kvällen. 


Efter att ha haft tv i sovrummet här kommer jag nog överväga att inte ha det den dag vi flyttar. Nu har vi nog inte haft det hemma för att inte förstöra väggen tills det att vi flyttar...

Tvn här i sovrummet är dessutom större än den vi har hemma i vardagsrummet så det blir lite biokänsla:)



V.24 (23+3)



Sjukstuga

Måste erkänna att jag känner mig som en klenis idag, Vilma förstår inte riktigt att mamma helst vill sova hela dagen. Till råga på allt åkte D i morse kl sju och kommer hem igen på tisdag, alltså om alldeles för många dagar när man är en klenis, mamma och gravid. 


Tur att det finns barnprogram :)

Hungrig

Två flugor i en sväng, jag lagar mat 

 
Medan mina älsklingar leker utanför:) skönt å ha koll på allt<3



Solen skiner i Moskva idag:)


Så nu är jag fylld av energi efter en skön promenad till arenan:)


Så nu är det bara maten som ska bli klar   Å älsklingarna som saknas:))

Vart är rysskylan??!!

Åter en  grådassig dag i Moskva, känns som det kommer bli några sådana i år...om inte snön tänkt komma snart...???

Idag efter lunch blev det fika hos familjen Hellmyrs tills det att grabbarna våra kom hem från träningen. Då var det aphuset som gällde för tre rätters och lek. 
Vilma var som vanligt helt slut efter en dag med gabbe och ville och somnade som en stock i vagnen när ni skulle gå hem vilket inte vi helst inte vill att hon ska göra... Men det gick inte att få hennes små blå öppna hela vägen hem så nattningen blev lite krångligare än vanligt men å andra sidan vad gör väl det:)) hon var även lite varmare än vanligt, tempen låg på 38,4 grader så jag hoppas hon inte håller på att bli sjuk lagom till D ska till Sibirien igen...


Oj sol i morgon, lovely!!!! Men vart är kylan??!! 

V.24

Veckorna rullar på, dagarna här går som tåget och jag hinner knappt med... Vart tar tiden vägen är en fråga jag ställer mig själv varje dag.



Inatt ställde man om klockan i Sverige till vintertid, något Putin tycker är totalt onödigt vilket resulterar att vi numer ligger tre timmar före istället för två. Inget att hänga upp sig på kanske men lite tråkigare blir det allt... Exempelvis börjar zlatans match till midnatt viker gör att den slutar runt två... Inte ok och å andra sidan börjar de flesta bra program runt den tiden och då sover vi för länge sedan....
Men jag är då inte bitter:)) tur att playkanalerna finns:) för nu blir det ensam mamma söker å söndags godis:)



Idag har vi mest myst iallafall då D var träningsledig även idag. Vi passade då på att ta en lång höstpromenad tillsammans. Vi passade även på att åka till ett närliggande shoppingcenter å bara strosa runt och göra lite ärenden. En härlig dag helt enkelt:))




Träningsledig dag=utflykt

Vilma vaknade runt halv tio, känns som en helt ok vana däremot tycker jag inte att det är lika bra att hon går och lägger sig vid nio?!?! Men ge det någon dag till så blir det nog ändring på det.

Efter frukost tog vi bilen till mega för lite shopping.


Vilma å pappa 




Det blev lunch på Ikea och det inhandlades en ny säng till Vilma och lite nya leksaker:)






Ikea är sjukt mycket större här än i lilla Valbo och det är lite mer folk å stress... Men vi hittade det vi skulle och kom även hem med saker vi inte skulle ha. Hemma hade man bara åkt tillbaka och lämnat tillbaka men här känns det inte ens lite aktuellt.


Vi hann även med lite shopping och en snabb träff med familjen Hellmyrs. Dom kom ungefär samtidigt tom vi varit där alldeles för många timmar;)



Hemma blev det bus med nya lektunneln, tacos och bad... En bra dag helt enkelt:)







Alla skulle vara med tyckte Vilma... Hunden, dockan, nappen och pappa förstås:)


Som avkoppling fick det bli lite Barnkanalen på paddan, vart är vägen på väg?!?! Trodde aldrig jag skulle tillåta det....


Nu är det götta och mys framför tvn som gäller medan Vilma sover i sin nya säng i sitt rum:)


Snart godnatt

Känns lite sjukt att klockan redan är elva  här, det börjar närma sig slutet på idol vilket också betyder godnatt här.

Vi har haft en mysig kväll, inte alldeles nyttig med både pizza å godis men va 17 det är fredag:)) å jag blir ju iallafall bara tjockare och tjockare. Enligt Sofie hade ju D smalnat av så han han gott å väl lägga på sig ett kilo till han oxå ;)




Underbara höst

Jag och Vilma passade på och leka i lekparken i väntan på pappan i huset:)




 Vi gungade, gungorna är livsfarliga här så man får inte gunga för högt...


 Bus och rutschkana :)



Tänka sig att man aldrig har tråkigt i sitt barns sällskap<3


Vaken :)

Å äter vinddrivet:))

Ganska gott:)



Trött tjej...

Vet inte vad som hänt men Vilma bara sover å sover?! Pga tidsskillnaden blir det väl lite knas men hon somnade iallafall vid kl nio(sju svensk tid) å sov till halv tio i morse (7.30 svensk tid)  sen somnade hon igen vid typ ett och sover än och nu är klockan snart fyra... Undra hur den här natten kommer bli?!

I affären sov hon som en stock fast det var hur mycket folk och buller som helst?!


I hissen sov hon... Har i stort sätt aldrig hänt förrut ...



Å nu står hon i hallen å sover medan jag äter.

Pappa D är på prisutdelning hos högsta polisen här i Moskva, pass var obligatoriskt att ha med så jag håller tummarna på att han kommer hem idag:)


Magen växer:)



Börjar bli en tjockis:) 


Kollade min kurva och värden från graviditeten med Vilma innan jag åkte. I vecka 23 vägde jag då 67kg och igår i vecka 23 med mini vägde jag 62kg... Frågan är om slutvikten kommer stanna på ungefär desamma iallafall eller om jag håller mig ca 5kg under?

Familjen är hel igen<3

Gårdagen gick i ett, vi hann med Lomma förskolan, shopping till vilmisen och lite städning innan bilen styrde sin kos mot drälinge. Svärfar bjöd på middag innan vi åkte till Arlanda. Svärmor hade lämnat paket till vilmisen som vi glatt öppnade i bilen:) tack världens bästa svärpäron:)

Incheckningen gick smidigare än vanligt, kändes som det var mindre folk å det var egentligen inga köer någonstans. 

Väl vid gaten träffade vilmisen en killkompis som oxå skulle till Moskva. 




Hans mamma driver öppna förskolan på svenska skolan och hälsade oss välkomna dit. Hon skickade även mail på bra taxibolag som kan ta oss dit vilket kan underlätta det hela lite.

Resan gick bra, pappa D stod och väntade när vi kom och blev överlycklig.




Moskva från ovan



Underbart

Vilma tycker för tillfället inte om sin säng, vet inte varför?!?! Men det resulterar iallafall i att jag får krypa ner i en varm go säng jämte världens underbaraste dotter och i morgon får vi trängas alla tre(fyra) igen, längtar<3



Äntligen:)

Nu var det äntligen klart med visum och i morgon kl 19.50 sitter vi på planet till Moskva igen. 


Idag har jag, Annika å våra sessor testat smassens öppna förskola. Trevligt men mycket stök å bök:)
Kul hade sessorna men mammorna var lite väl trötta i huvudet på promenaden hem.


Vilma lagade mat till Alice. De sägs ju att barn inte leker med varandra i den här åldern men Alice å Vilma verkar faktiskt göra det, iallafall är de alltid tillsammans och går den ena följer den andra med.


På vägen hem passade jag på och ta en kaffe på kanslit medan Vilma fick stå ute och sova.

På eftermiddagen kom mallan över en sväng på fika i det tråkiga vädret. Trevligt med lite sällskap:)

Annars har det inte hänt så mycket mer än det vanliga:) Vilma hade kanske lite roligare i duschen än vanligt men de var nog för att vi pratade med pappa på Skype samtidigt:))


Nu ska jag försöka packa det sista å städa lite för i morgon åker vi ju faktiskt:))

Det blir inte alltid som man tänkt sig....

Måste erkänna att jag känt på mig att visumen inte skulle bli klara tills i morgon, men hoppet är ju ändå det sista som överger... Nu skickade iallafall vår kontakt att vi inte kan åka i morgon, vilket känns sådär... Slutade packa tvärt, varför stressa med det nu om jag inte behöver... Nu är jag iallafall på god väg och har redan insett att jag måste ha två väskor för 8veckors packning...

Dagen har för övrigt varit toppen. Vi började med öppna förskolan dör vilmisen fick busa av sig. Idag var det konstigt nog vara tjejer där (förutom två pappor)?! Kul hade dom iallafall våra små sessor och det är huvudsaken:)


Efter tog vi en promenad med Annika och Alice som avslutades med lunch å fika hos josse med Zeffer, Elin  å hundarna. Vilma passade på att mysa i hundarnas säng med sin egna favvohund när de var iväg och åt:)



Jag och vilmisen skickade kort till pappsen:)



Väl hemma igen kom Mikko och Ella förbi en snabbis. Han är pappaledig på måndagar och måste därför ut och luftas lite;)

På kvällskvisten kom jag på den briljanta idén att baka bullar med Vilma för att slippa packa(hade som sagt på känn att visumen inte skulle vara klara), vilmas tålamod var dock sådär så det dröjer innan vi bakar ihop igen;) det skulle dras i dom stackars bullarna och tillslut gav jag upp å gjorde tre längder istället som även dom blev attackerade av vilmas långa armar. Resultatet blev fula längder men väldigt goda och tio ksnelbullar varav alldeles för många i min mage:)


I morgon ska vi testa öppna förskolan på smassen å se vad dom har å erbjuda:) så nu är det Natti Natti här:)

Tiden går så fort



Redb vecka 23....


Tack

Efter ha lämnat D på Arlanda bjöd världens bästa svärpäron innan vi åkte hem till Mikko, Helena å Ella för fika och bandy:)



Ella kom å ville vara med på kort:)


Bff



Nu är iallafall D tillbaka i Moskva, vårt visum verkar bli klart på tisdag och då åker vi efter. Längtar redan... Fast vi bara varit ifrån varandra några timmar<3

Grattis Mange 30 år

Igår var vi Uppsala och firade Daniels bror på hans födelsedag. Vilma var i extas efter att fått busa med kusinerna hela dagen. Det bjöds på god mat och trevligt sällskap.




Vilma tig en paus i busandet:)


Mys med pappa


Mange öppnar paket och Vilma röjer:)



Vilma höll koll på de som gick in och ut.


Efter kalaset åkte vi hem till viken igen trots att D skulle vara på Arlanda runt tio i morse men vi båda tyckte det skulle vara skönt å sova hemma tillsammans en sista natt på väldigt länge <3

Underbara höst



Vilma längtar tills vi får en egen trädgård å springa runt i å busa:)




Vilma och farmor testar nya gången.



Bad blev till promenad

Vi tyckte Vilma verkade lite förkyld och ville inte bättra på den i badhuset så det fick bli en promenad i det underbara höstvädret istället.


Hösten är så otroligt vacker just nu! Idag var det dock lite kyligare än vad det varit innan, men det är bara å vänja sig för snart är vintern här...

Vilma och pappa busade i löven:)


Trots kylan:)


Tänk att löv kan vara så roligt...

Vi passade även på att besöka lekplatsen. 


Bus med pappa även här...




Ankan fick sig oxå en åktur:)


På kvällskvisten har vi haft en riktigt mysig familjemiddag och nu leker Vilma i duschen och hade inte någon vidare lust å tid att ge mamma ett foto. Helt klart gillar hon badkaret mer, men man tager vad man haver:)




Fredag

Dagarna går så fort, idag är det fredag igen och redan på söndag åker D tillbaka till Moskva. Förhoppningsvis är våra visum klara senast och då åker vi med första bästa plan och räknar inte med komma hem före jul. 

Nu på förmiddagen står badhuset på schemat:) 



Vilken dag:)

Dagen började med sovmorgon. D å V smög upp och jag fick sova vidare lite lagom till kaffe och frukost var framplockat.

Efter lite frukost åkte jag och vilmisen till öppna förskolan för lite lek å bus. Pappa D kom strax efter och fick se hur en dag på öppna ser ut. Han fick se hur Vilma som vanligt rymmer under sången, hur hon delar ut och samlar ihop marackaserna osv... Och givetvis visade hon och Alice favorit babysittern de leker i.




Och som vanligt efter öppna förskolan var Vilma helt slut och somnade som en stock. Då passade vi på att ställa henne utanför bolaget och själva äta en god lunch medan hon snällt låg och sov utanför fönstret, så nära men ändå så långt bort... Så vi satt där i nästan 1.5 timmar å bara njöt.

Efter lunch åkte vi till Valbo en snabbis och shoppade. Tänk vad mycket tid vi har tillsammans fast situationen är som den är?! Jag känner mig faktiskt lycklig lottad fast jag vet att många tycker att vi gjort konstiga val i livet...

Efter middagen åkte D in med grabbarna för hockey och jag å vilmisen gick över till grannen Malin för kvällsmackor och te. En späckad men mysig dag helt enkelt:))



Vilma och prinsen



Idag har det även varit en spekulant på vår lägenhet här å kollat lite så vem vet snart kanske vi är bostadslösa:))

Höst, Sverige, familj, tillsammans....

Vi vaknade hela familjen i vår säng. Jag och vilmisen smög upp medan pappa D fick vila vidare efter en tuff helg där han inte varit helt piggelin...

Jag och Vilma passade på och ta en promenad i det fina vädret ochD mötte upp oss för fika på stan. Det är så mysigt att bara ta dagarna som de kommer. Har inte riktigt förstått att han får vara hemma med oss tills på söndag men så är det ju faktiskt:) och förhoppningsvis är våra visum klara på måndag eller tisdag och då åker vi till honom och som det ser ut nu kommer vi inte åka till Sverige innan den 25e december.






Den svenska hösten har verkligen varit helt underbar. 
Jag såg bilder från ett snötäckt Moskva idag, vilket kändes lite sådär...
Men snart är det dags för vinter, snö å kyla... Ska bli intressant och se om Vilma kommer gilla att leka i snön... Förra året var hon ju fortfarande så liten att hon inte fick chansen att leka i snön, hon fick mest mysa med oss<3


Nu sitter vi iallafall proppmätta i soffan och kollar på Sverige mot Tyskland. Sverige leder, inte helt rättvist kanske men de som gör mest mål vinner och inte de som har mest boll...
Hoppas det håller ut en halvlek till, heja Sverige!

Höstpromenad



Lyckligast

Vinsten i world cup resulterade att min stora kärlek får vara hemma med oss till på söndag. 



Lycklig

Fast att natten varit katastrof blev dagen bra. D gör en tur och retur till Moskva med laget men kommer hem lagom till Vilma somnat och då hoppas jag på lite godis och mys i soffan.

Vi vaknade sent idag, när jag kollade på klockan var den redan nio och Vilma hade inte slagit upp sina blå. Det var nog behövligt eftersom hon sovit oroligt under natten.

Vi hann iallafall i väg till öppna förskola. Innan sångstunden och Vilma blev överlycklig när hon såg Alice. Tjejerna har verkar funnit varandra och det den ena gör, gör oftast den andra oxå.
Babysittern är fortfarande deras favorit leksak:)




Efter öppna förskolan gick jag å Annica en härlig höstpromenad och kollade på hus. Husköp känns så nära men ändå så långt bort....

Jag och Vilma avslutade promenaden med fika hos Therese och Vidar. Vilma utforskade hela lägenheten och tog även chansen att provsitta Vidars snygga stol som han fick när han döptes.


Nu blir det mys för hela slanten tills det är dags för välling å pyjamas:)

Final=vinst:)

Efter ett relativt dåligt gruppspel visade dynamo i slutspelet att de var värdiga vinnare av årets turnering. Finalen slutade 3-0 och kändes egentligen aldrig nära att gå ett annat slut då kazan mestadels försvarade sig.






Lilla Ruths första final:)


Solen hittade sig in i arenan lagom till slutsignalen...



Vilmisen sov hela första halvleken så jag kunde se matchen och andra halvlek satt hon snällt i farmors knä och hejade på pappa:)





Semifinal

Dynamo gjorde vad de skulle och vann komfortabelt med 6-0. Motståndarna fick knappt låna bollen:)


En glad Rasmus Mossberg  efter det att pappa Mossberg gjort 1-0:)


Efter matchen tog vi en promenad i det  härliga vädret. Vilma älskade höstlöven och alla kastanjer som fallit ner från träden. 


I skrivande stund är vi åter igen påväg ner till arenan. Nu vankas det final mellan dynamo Moskva och dynamo kazan så nu gäller det att hålla tummar å tår för vinst...



Kärlek

Kan fortfarande inte förstå att tiden går så fort. Känns som det var igår Vilma kom till världen och nu helt plötsligt har redan mer än halva tiden gått till Vilma ska bli stora syster.


Idag går vi in i vecka 22<3



Bebisen är nu ca 19cm lång från huvud till stjärt och väger ca 370 gram:)

Vilma mår bra;)

En glad dotter sov till 07.30, studsade ur sängen, sprang ut till vardagsrummet och ställde sig vid mikrovågsugnen. Lillhjärtat var hungrig efter kvällens tömning och hon visade inte ett endaste tecken på att hon var sjuk så förmodligen var det något hon fått i sig.

Nu myser vi till Barnkanalen å väntar på att pappa D ska ringa å säga att han inte känner sig sämre...

Kl 11.30 blir det semifinal för oss om Vilma mår som hon gör nu. Känner ingen anledning att sitta hemma då. Har man magsjukan spyr man inte bara en gång och sen är man frisk som en nötkärna, eller?



Vilken dag...

Hösten har visat sig från sin bästa sida idag med ett helt underbart väder.
Dagen har verkligen bara susat förbi. Världens bästa svärpäron kom förbi efter lunch och Vilma blev som vanligt bortskämd med både presenter å kärlek.
När pappa D åkte in till samlingen passade vi på å busa lite hemma innan det var dags för pyjamas och välling. Hon somnade som en stock och jag kunde bara flytta över henne till vagnen å bege mig till arenan för att heja lite.

Precis innan matchstart spydde Vilma rätt ut:( stackars liten, in på toa för att få bort det värsta och sen snabbt hem. Väl hemma har hon mått bra så jag hoppas att hon bara fått i sig något olämpligt... Jag sa iallafall till D att han fick sova på hotellet i natt tills vi är på den säkra sidan.

Dynamo vann idag iallafall och i morgon vankas det semifinal som jag verkligen hoppas att få se... 

Nu ska jag hänga tvätt:S sen är set Natti Natti 


Magbilder

Eftersom min telefon fått liv igen hittade jag lite magbilder. Ska ta nya i morgon igen då vi går in i vecka 22, tror det hänt lite sen de här bilderna togs:)





Spännande

Det känns som det här kommer bli en lång dag... Vår väckarklocka tyckte vi skulle gå upp kl 05.45 och då hade väl knappt D somnat efter kvällens drabbning... Så nu sitter vi å försöker leka å mysa lite tyst. Började med att tända hela 16 värmeljus, inte bara för mysfaktorn utan jag tyckte det va lite ruggigt....

Dynamo vann iallafall en komfortabel seger igår och en spännande kväll väntas då det verkar bli Saik i kvartsfinal då de kommer vinna sin grupp överlägset.



Natti Natti

När jag vaknar hoppas jag på dynamovinst och att min älskling sover sött intill mig.

Såg första sparken idag, nu börjar det hända grejer...

Tänk den dagen magen ser ut så här igen...:)


Kung Zlatan!!!!!!

2-1!!!!!!!



Heja heja:)

Som jag skrev tidigare, SAIK behövde ingen hjälp;) de levererar bra iallafall! Heja heja! Går nu dynamo vidare är risken stor att det blir just SAIK i kvartsfinal😁


Sverige däremot är inte superheta, men det står iallafall 1-1 nu och vi har fortfarande chansen att fixa det här...



SAIK

Det gick bra för Saik i dagens match och är i stort sätt klara för kvartsfinal i morgon och därför väljer jag idag att heja fram Sverige istället, mycket tack vare att Vilma redan sover som en stock oxå. Lika bra gick det tyvärr inte för dynamo:( så dom får ta nya tag kl 23.30 i natt för att försöka nå kvartsfinalen....
Då tänker jag heja från sängen, förhoppningsvis i drömmarna:))





Vad ska man välja?!

Antar att någon hade lite otur när de tänkte då de planerade saiks matcher på world cup, att de spelar samtidigt som idol går på tv skiter jag i men vet i katten om jag tänker missa en av Sveriges viktigaste em-kval matcher:(  








 

Morgonstund har guld i mun:))

Nu har vi Vällingmys framför Barnkanalen på smedsgatan. Kan erkänna att det varit skönt med en timmes sömn till men va 17 gör det när jag får mysa med en av de jag älskar mest. 

Idag spelat dynamo en match mitt på dagen som vi tänker se, matchen i kväll/natt struntar vi faktiskt i då den spelas klockan 23.30.... Vilma sov bra i arenan men det är jag som blir lidande dagen efter för inte bryr hon sig i att jag skulle behöva sova:)



Vinst

Både Saik å dynamo vann sina matcher vilket kändes väldigt bra. Nu är det bara promenaden hem kvar å hoppas på att V sover lika skönt hemma.






Min älskade mormor



Gårdagen💗

Hela familjen fick träffa vår nya familjemedlem💗 undra om det blir en Hugo eller hugolina?!



Sötnöten tyckte strålarna var lite otäcka och gömde huvudet bakom armarna💗






Vi träffade oxå ett annat litet knyte, lille söte Ture och hans underbara mamma Charlotta.


Å gos med världens sötaste Vidar 💗

Vallhov



Våra tjejer trivs ihop, tror Vilma saknat Alice...


Kärlek

Efter en blöt å kall promenad möttes jag hemma av kärlek, min älskling kan han<3


Morgonmys

Barnkanalen, välling, tända ljus å frukost på smedsgatan:)) och vid nio ska vi möta upp Maria å alfons för öppna förskolan.

Känner att 06.30 var helt ok att gå upp idag. Klockan är ju ändå 08.30 i Moskva. D sover än och jag hoppas han passar på att vila ut då det kommer bli en tuff helg å cup. 



Sverige:))

Gårdagen bjöd på mycket mys. Vi tog en sista på ett tag höstpromenad i parken. Hösten har kommit så mycket längre i Sverige. I morgon hoppas jag på att få njuta av en härlig höstpromenad här hemma, bland gulröda blad, sol och sådär lagom varmt.




Vi passade på att beställa pizza som sista måltid för att slippa onödig disk;) eller bara för att det är sjukt gott med pizza:)

I den här backen kör kidsen backträning:)

Klockan ringde iallafall kl 06.30 i morse ( 04.30 svensk tid) Vilma sov som en stock å det gjorde lite ont i hjärtat när vi tillsammans gick in vid 07.15 och väckte henne.



Fast vi var i sjukt bra tid och bara väntade på att tiden skulle gå missade vi bussen och fick ta en taxi till arenan, så nu har vi testat det oxå;)

På bussen satt inte Vilma hos oss många minuter utan ville hellre mysa med myran. 


Trafiken till flygplatsen flöt på helt ok och vi var i god. Måste erkänna att det var ganska skönt att vara två vid incheckning å alla andra kontroller.



Resan gick oxå helt ok, vilmisen lekte mest på golvet och när hon inte lekte var hon hos myran:)





På Arlanda mötte världens bästa svärfar upp oss:)) 
Och nu njuter vi i soffan för hela slanten:))



Å jag måste ju även skriva att min tvättade iPhone 5 fungerade felfritt när jag kom hem???!!! Hur är det möjligt???!!!


Kvalitetstid

D åkte hemifrån redan klockan nio idag vilket resulterade i att de var färdiga till tolv och vi hade hela dagen tillsammans framför oss.
Jag och vilmisen passade som vanligt på att ta en promenad ner till arenan, vädret var underbart, strålande sol och runt tio grader:)




Efter lunch gick vi till lilla aphuset så Vilma fick leka av sig lite.








Vi tog lite mellis där. Jag åt en soppa, min favvo soppa, pappa D tog en kaffe å vilmisen åt två hela pannkakor:)

På väg hem stannade vi och köpte något som liknade oxfilé, nötkött förstod vi iallafall att det va, men oxfilé va det dock inte:( men en helt ok middag blev det iallafall.

Nu badar mina älsklingar och jag ligger å kollar fotboll, precis som det ska vara;)  

Tävling

Idag på promenaden ner till arenan var det rullskids tävling. Jag är sjukt imponerad av dom som åker för jag hade då aldrig åkt ner för de backarna frivilligt, inte ens mot betalning när jag tänker efter... Men nu är iallafall den säsongen oxå igång. Där det inte var tävling drillades småkidsen i backarna med försäsongsträning, inte det minsta avis.... Förstår att dom blir bra, men hur kul kan det vara???




Skumbad

Äta skum är tydligen inget att rekommendera :))




Men laga mat med skum tycker Vilma är en väldigt kul lek och hon bjuder gärna.










Familjedag

Idag har vi bara myst, lång frukost tillsammans innan vi tog en promenad till lilla aphuset för lunch. Vi åt som vanligt tre rätters medan Vilma fick pannkakor, vilket är hennes favorit.




Efter maten blev det lek å bus för hela slanten. Vilma träffade snabbt en lite äldre kompis som visade henne massor av bus.








Hon visade oss både tigern å katten.




Titt ut med pappa va en favorit.






Hon passade på att köra båten. 



Hon vågade även testa studsmattan efter det att lillkillen visat hur man gjorde. För Vilma resulterade det i två volter innan vi tyckte att det fick vara färdighoppat. Vilma skulle nog kunnat hoppa hela dagen om hon fick och blev inte det minsta rädd av volterna ner för studsmattan 😁




Efter massor av bus avslutade D & V vår utflykt med att kolla på bilarna som åkte förbi.

Nu. på kvällen lyxade vi till det med hämtmat och när Vilma somnat blir det nog ett avsnitt av ensam mamma söker å sen idol innan vi somnar.

Godnatt

Nu sover vår sötnöt sött igen å vi ska mysa till det med chips:)
I morgon är D träningsledig igen, får se vad dagen erbjuder:)



Massor av tröttis kort..


Badbus med pappsen.







Myys

Mina hjärtan badar nu och jag ligger i soffan å bara njuter av att lyssna på dom. Vilma har verkligen världens bästa pappa.

Idag har vi passat på att bara slappa. Vi gick ut en sväng mest för att Vilma skulle få lite frisk luft å leka av sig. D lekte med Vilma å jag frös😁 hur gör man för att inte frysa om händerna?! Det är ju faktiskt bara oktober... Hur ska det bli i januari???
Jag lär komma på en lösning! Vagnmuffen åker iallafall fram så fort vi kommer hem. Ångrar väldigt mycket att jag inte tog med den hit vill jag lova.





Tröttis

Idag har det inte hänt mycket här än. Pappa D är och tränar å kommer hem senare än vanligt då det vankades kostymutprovning efter träningen. Ligger nu i sängen med min andra älskling och stödvilar lite, Vilma sover som en stock och bog tycker jag hon borde vakna av hunger snart. Hon somnade nämligen innan hon ätit lunch vilket inte hör till vanligheterna längre.


Hon verkar iallafall sova skönt på pappas sida av sängen.



En annan sötnöt som verkar sova skönt är lille Ture på BB



Träningsledig dag=utflykt

Idag mötte vi upp Linus på metron och åkte in till röda torget för att bara strida runt lite.


Som vanligt var det mycket folk å kolla på för vilmisen och jag var inte så intressant...



Hela röda torget var avstängt pga något med OS, en jättescen var uppbyggd och vi tror att det snart är dags för elden att tändas. 
Det var fullt med sotij folk där och presskonferenserna såg ut att börja när vi gick förbi.


Vilma fick gå lite själv på kullerstenarna å vinkade glatt på alla som gick förbi.

Dagen gick så snabbt och innan jag riktigt hann fatta var klockan dags att åka hem. 





Vilma <3 Linus

Vet inte vad det är för speciellt med Linus men Vilma verkligen älskar honom. Idag har det i stort sett bara varit han som gällt. Hon har har kramat, kittlat, suttit hans knä och busat med honom. Han fick inte ens gå på toa själv...









En prins är född<3

Glömde helt bort att lille Ture äntligen är här:) efter ca tre dygns kämpande kom han till slut, 55cm lång och 4595gram. Nu längtar jag tills vi får träffa honom och hans fantastiska mamma.



Playdate

Dagarna går så fort har att jag knappt hinner med?! Vi har redan varit här i fem dagar och vart dom dagarna tagit vägen har jag ingen aning om:) det är iallafall höst i Moskva vilket känns tydligt på våra promenader ner till arenan.



Ikväll har vi varit hos en kille i laget å hans fru och barn. Det bjöds på massor av godsaker och barnen lekte glatt.





Tjejerna fick oxå bada lite då vi turades om och vakta:) en härlig kväll helt enkelt. I morgon blir det en tur in till röda torget.









bobberlin

Här kommer du kunna läsa om mig och min lilla familj. Vi har från och med denna säsong bytt Moskva mot Svensson livet:)) Bloggen är allt annat än välskriven då tanken är att våra nära å kära ska kunna läsa vad vi har för oss på dagarna:)

RSS 2.0