En perfekt första advent...

Bara snön som fattades...

Vi började med mysfrukost innan vi åkte till badhuset för bus. Det är så otroligt mycket roligare att åka dit nu när Ludvig uppskattar det lika mycket som Vilma. Vi har åkt vattenrutschkanor, forsen, bubblat, lekt i mamma mu å allt annat dom går att göra där. Kidsen fick äta lunch på plats medan vi syndade med att köpa hem Sibylla.

Efter lunch kom linus på adventsfika innan vi åkte ner på stan och julskyltning. Där åkte vi tåg, karusell och träffade tomten. 



 
Till middag blev det tork i ugnen. Smaskens tyckte hela familjen och strax där efter va det två trötta barn som kastade in handduken. Nu inväntar vi sista avsnittet av bron.., 

Tröttmössa

Det blev sova, alltså ingen träning... Orkade helt enkelt inte och jag sov som en stock. Vaknade lagom till lunch:)

Vädret är allt utom bra just nu, blåsigt, blött och grått så något vidare utflyktsväder är det inte. Så vi bestämde oss för att det fick bli en mysdag hemma med lussebull-bak:)






Ludde glömde nog av att han bakade🙈

Bakplåtspapperet tog slut så de sista fick ligga på vänt.. 

Supergoa blev dom iallafall:)



Å nu sover våra gulliganerna sött å vi ska mysa ner i soffan❤️



Sova eller träna?!

Att inte hinna tränar är en prioreringsfråga. Idag kan jag välja att träna kl 9 eller gå och lägga mig och sova när Vilma och D vaknar. Efter tre ensamma nätter är jag värd lite sömn men det skulle vara skönt att träna. D kom hem 03.50 inatt efter en mindre bra insats nere i Trollhättan så han borde få sova en liten stund han oxå... Inte lätt när det är svårt...

 Nu har julen börjat flytta in. Längtar nästan lite till jul nu trots all panik som ordet jul framkallar med alla uppgifter i skolan som ska vara inlämnade.



Gräsänka..

Igår åkte D i väg på en liten mini borta turné, match igår mot Västerås och match i morgon borta mot gripen. Gårdagen slutade med förlust i 95:e så vi får hålla tummarna på att morgondagens match går bättre. 

Skolan rullar på i ett hiskeligt tempo och jag måste nog försöka inse att det inte är relevant att klara av alla uppgifter... Jag fick iallafall tillbaka två av uppgifterna som jag skickat in i en av kurserna jag läser. Jag tar svaret som att han oxå tycker att jag borde vila lite emellanåt...


Jag lyssnade på hans ord och passade faktiskt på att jogga 4km efter lunchen. Jag vet att det inte är långt men med tanke på hur mycket eller dvs hur lite jag tränat den sista tiden var det alldeles lagom. Jag fick dessutom massor av ny energi av det.


Vilma fick nya skor idag som hon var så stolt över och Ludde skulle pront ha mina strumpor som vantar, älskade ungar💙💗




På kvällen kom Sofie och Petra hit på kvällspannkisar. Som vanligt väldigt trevligt. 


Nu sitter jag i soffan och lite dåligt samvete att jag inte öppnat böckerna ikväll... Men va 17 jag är helt slut i bollen då det hade inte givet mig ett skvatt iallafall. Det blir till att krama kuddarna istället och ladda för morgondagens plugg.

Måndag igen...

I fredags åkte vi till Bollnäs för bandy och playdate. Sandra bjöd på supergod tacospaj innan matchen så alla barn och vuxna var mätta å goa. 

Matchen vanns med massor av mål, ovanligt för att vara Bollnäs  och kul match att se.







På lördagen var vi storvik på ridklubben som hade öppet hus. Vilma red helt själv flera varv. Tror Vilma var lika stolt som jag och D. Vi passade även på att fika där och Vilma blev ansiktsmålad.




Nytt mobilskal är inskaffat ich jag älskar det...


På lördags kväll åkte jag faktiskt själv upp till Bollnäs. Klubben stod för mat och bubbel till oss tjejer som tack för att vi alltid ställer upp. Vi hade väldigt trevligt och jag hoppas på fler sådana trevliga tillställningar.

På söndagen var vi på Ikea och åt lunch annars var vi bara hemma och hade det mysigt.

Och idag har jag bara varit duktig;) först lämnade jag massor av kläder till Charlotta på svenska kyrkan till flyktingbarnen, sen vart det skolan och plugg och sist men inte minst köpte jag nya vinterskor till V innan jag åkte hem och bytte av D med barnen.

Jag och barnen har haft en supermysig eftermiddag och kväll...det har spelats bandy...




Det har pysslats...




Det har dansats...





Och nu ska jag koppla upp mig på nätet och köra någon timme på grupparbete nummer två, är inte ett dugg sugen men är så illa tvungen. Så så kul ska jag ha det ikväll...

Då va det snart helg igen...

En vecka till har snart gått, hur är det möjligt? Dagarna som gräsänka var inte helt problemfria, tur de små gulliganerna oftast är glada å goa. Då glömmer man fortare de jobbiga nätterna. Natt 1 när D var borta sov jag knappt någonting. Ludde var vaken 2 timmar mitt i natten och när han äntligen somnat kom Vilma så det var hålligång istor sett till Ludde gick upp vid 05.20. Natt två var båda barnen bara vakna en gång var och det var när de kom och la sig i vår säng. Men glädjen blev kortvarig då Ludde valde att göra morgon redan kl 04.20...

Bollnäs vann iallafall matchen i vattenpolo. En match som var väldigt nära att ställas in. Kul att ha åkt ca 100 mil för att få höra att matchen kanske kommer bli inställd... Jag tror nästan jag blev mer irriterad. Såg bara scenariet framför mig att de skulle behöva åka dit igen.

Vi såg matchen i en varm soffa med fotbolls försnacket i bakgrunden..så oss va det inge synd om....kvällen var som gjord för hjärtattack...måååål!!!!

Sverige spelade 2-2 i den viktiga och avgörande matchen mot Danmark så nu blir EM för dom i sommar:) sjukt kul!!!


Jag har pluggat och åter pluggat. Text 1 som ska vara inskickad på söndag är nu inskickad. Klapp på axeln till mig!


Jag har testat pepparkaks pyjamasen på Ludde:) en sak som är säker är det att julkorten kommer bli svårtagna i år oxå...





Ikväll har vi passat på att baka lite. Baka är något som Vilma älskar att göra:)

Nu inväntar jag att mitt stora hjärta ska komma hem så vi kan fika lite💗

Bildbomb

Då tiden inte funnits för bloggande kommer här en liten sammanfattning om vad som hänt i vårt liv...

Vilma hat fått in lite nya saker på sitt rum vilket hon är nöjd med...
Det har spelats bandy, morgon som kväll...




När man tränar hårt måste man äta bra säger Vilma...

Vi har varit och kollat till stugan...



Syskonkärlek...






Pepparkaksbakning hos familjen Nordin/Aarni...




Korv med bröd-häng när pappan i familjen spelade match. 




På kvällen var Ludvig väldigt ledsen och vill bara ha närhet. Givetvis ställde världens bästa storasyster upp och han fick sova i hennes säng💙💗



Vi har bakat pizza...


Jag har pluggat... Ska bli väldigt intressant i morgon när vi ska redovisa om jag har löst uppgifterna rätt... Vetenskapsteri är inte min grej...och tyvärr var det 14 uppgifter🙈😅




Vi har varit i drälinge och hälsat på farmor och farfar. Ätit god mat, spelat bandy, pysslat och varit i skogen...






Syns kanske på den här lille gulliganen att han varit ute i kylan och kommit in i värmen... 

  
Nu är vi hemma ich ska vara mysa i soffan. Invänta bron och sen sova. D åker till Kalix i morgon bitti för match på tisdag och kommer hem igen på onsdag  så hör ni av mig på någon dag igen vet ni varför...

Redan tisdag...

Skolan har börjat. Jag läser en kurs på distans och en på högskolan. Redan nu känner jag att läsa 200 procent kanske inte passar mig perfekt just nu men det är bara att bita i det sura äpplet och köra. Jag har inte som mål att klara båda kurserna då det är väldigt mycket skrivuppgifter som ska in på kort tid men givetvis ska jag göra mitt bästa. Hjärtat överraskade med ett nytt litet hemmakontor i form av ny dator och skrivare mm så att det saknas kan jag inte skylla på. 



D kommer vara borta mycket i november/december och det underlättar inte mina studier. Idag missade jag de sista två timmarna på lektionen då D skulle träna och barnen var hemma med honom pga att Ludde är förkyld. Så nu håller jag tummarna på att han inte blir sjuk då jag helst inte vill missa mer tillfällen att komma igång med skrivandet. 



Annars har det bara varit bra:) helgen började med att Sofie sov här. Vi kollade idol, åt godis och snackade skit.
Hon lät mig ha sovmorgon, tror inte jag känner någon annan som sätter alla andra i första hand som hon och hon gör det hela tiden. Jag är så  tacksam att hon vill vara en del av vårt liv💗 
Som frukost gjorde vi sen pannkakor och som det var lördag lyxade vi till det med grädde vilket både jag å kidsen älskar...

På lördagen hade vi playdate med Charlotta och Ture innan vi tillsammans åkte ner på bandy. Saik spelade mot Vetlanda. En match som Saik vann.

I söndags var vi på leklandet med familjen Nordin/Aarni och igår pluggades det.... 





Lill-lördag

Då har snart denna vecka oxå gått... Tiden går för fort... På fredag är det åter dags för en sista jobbdag...igen :) men på fredag borde det verkligen vara sista dagen för på måndag börjar skolan.

Idag var det dags för bandy igen. Bollnäs spelade mot Hammarby. En match som slutade med förlust...men som tur är så är det bara idrott och säsongen är lång. Jag och barnen såg matchen från soffan.

Grann-barnen kom in och lekte lite på kvällskvisten...





Vilma fick vara med och skära korven till dagens middag medan Ludde satt snällt på vilmas plats.


Ludvig är galen i sin klubba och boll å vill mest vara ute hela tiden. I morse när jag gått till jobbet hade han stått vid dörren och grinat samtidigt som han pekade ut på sin klubba som låg på altan...


Jag tog fram vilmas gamla overall för eventuell försäljning...




Nu väntar jag hem mitt stora hjärta. Längtar massor💙💗❤️

Borta bra men hemma bäst...

Helgen i Vetlanda har swichat förbi och vi är nu hemma igen. Matchen gick tyvärr inte vår väg den här gången heller. Måste nog tänka över om det blir någon vetlandamatch för vår del nästa år;) 







Vi har hunnit med mycket de här dagarna. På fredagen efter lunch gjorde jag och barnen stan med Sofie.







Vi hann åka ut till Korsberga å kolla på mitt barndomshem. Vi gjorde det för att få barnen att somna lite innan matchen så de skulle orka vara uppe... Jo tack, dom somnade och sov djupt när vi kom fram till arenan. Vi lyckades ta på dom overallerna i bilen utan att de vaknade och det är en bedrift...


På lördag förmiddag shoppade vi med Micke och Sofie. Lite spontanshopping av saker jag aldrig trodde jag skulle köpa så det tackar jag Sofie för och D som sa att det var bra:)

Från lunch och framåt var vi bara hemma och umgicks med mina föräldrar  och Ewa å Bernt.  





När vi lagt barnen passade vi på att åka ner på stan för middag med Micke, Sofie, Hanna och Johan. En kväll som gick väldigt fort. God mat och trevligt sällskap. Bättre än så blir det inte. Klockan 23.30 ringde dock mamma å sa att båda barnen var vakna sen en timme tillbaka och då kände vi att det fick räcka.


Idag har vi mest åkt bil. Sofie åkte med oss tillbaka. Barnen skötte sig helt ok. Ludde var lite rastlös från det att vi stannat för mat men inget som inte gick att hantera.

Nu är vi iallafall hemma igen. Jag ska planera lite inför i morgon då jag ich den nya idrottsläraren ska ha lektionerna ihop. Sen blir det välförtjänt mys i soffan ...


bobberlin

Här kommer du kunna läsa om mig och min lilla familj. Vi har från och med denna säsong bytt Moskva mot Svensson livet:)) Bloggen är allt annat än välskriven då tanken är att våra nära å kära ska kunna läsa vad vi har för oss på dagarna:)

RSS 2.0