Vecka 2...

Om tiden gick fort innan jag började jobba går den iallafall ännu fortare nu... Måndag igen och en till bra dag på jobbet har gått. Jag har varit med om min första riktiga "skada" på en lektion då två elever i åk1 krockade huvud mot huvud var av den ene fick näsblod. Innan vi såg att det bara var näsblod hann många tankar fara runt i mitt huvud. Men som tur var så var det bara näsblod och inget annat.

Ludde hade haft en bra dag på förskolan. Sovit 1,5h och varit en ganska glad kille (för det mesta iallafall).

Efter förskolan lekte vi på gatan med grannbarnen och i trädgården innan det var dags för middag och bad. 








nu sover våra små hjärtan gott💙💗

Gårdagen bjöd på en utflykt till Edsbyn. Jag och kidsen passade på att äta glass och leka lite med familjen Mickelsson innan matchen.








Kändes väldigt konstigt att termometern på bilen stod på 26grader när vi gick in i den kalla bandy-kyrkan och innan på parkeringen pylsa på vintermunderingen....

Ludde satt nog inte stilla en sekund på matchen så jag vet inte mer än att Bollnäs vann mot Broberg med 4-3 men det gjorde absolut ingenting då vi hade en supermysig dag.

På kortet hejar han (som vanligt) på någon så tror inte att det var någon på plats som inte såg den lille hulliganen någon gång under matchen😅


Nu blir det mys i soffan och lite planering av morgondagens lektioner.

Sensommar☀️

Sista dagen för veckan på förskolan gick bäst för vårt lilla busfrö. Han bar ledsen när Daniel gick, men det gick över inom rimlig tid. Han sov efter lunch som han brukar göra hemma och han sov till jag över 1,5 timmar... Helt lovely!
De andra dagarna har han istort sätt skrikigt sig till sömn, sovit innan lunch, varit vaken när de andra barnen sovit och sovit igen när de andra barnen vaknat... Så helt klart en förbättring💙

Efter jobb och hämtning åkte vi till Bollnäs för tacosmiddag hos familjen Mickelsson. Jag fick en rejäl dos av bebismys med en liten perfekt pojk på precis en vecka💙 att de varit så små.

Våra små sötnötter tog bra hand om storebror milo medan jag fick mysa. 



Matvrak...det var svårt att få de små att vänta till maten var klar...




Igår var vi ute istort sätt hela dagen. Vi började med lite trädgårdsarbete här hemma. Det var som vanligt väldigt varmt i vår trädgård så vi bestämde oss för ett att åka till sjön. Där blåste det desto mer och var inte alls lika varmt... Men det hindrade inte barnen från att bada, leka å busa en mysig dag med familj och vänner.
Vilma har blivit en riktig klätterapa...





Kvällen avslutades sen på kanalkioskens uteservering med god mat och goda drinkar. En perfekt avslutning på sommaren och jag känner mig faktiskt redo för att möta hösten.










Det ser ut att bli en fin dag även idag, men idag vankas det bandypremiär i Edsbyn istället för stughäng å bad. Jag kan inte förstå att bandyn redan är igång igen...så nu är det slut på lugna helger ett antal månader framåt... 

Nu ska jag fixa ordning till frukost nummer två för dagen och invänta mina sora hjärtan som fortfarande sover sött💗💙❤️

Mycket nytt...

Dagarna har gått fortare än på länge. Det är mycket nytt och roligt på jobbet. Jag har redan ställts inför diverse problem och möten precis som det ska vara.  

Vilma stortrivs på sitt nya dagis. Ludvig har inte riktigt kommit in i det än och det fälls många tårar under en dag vilket tynger mitt hjärta... De dagar jag hämtat nu har jag mötts av samma bild. Vilma har lekt med Ludde, hållt honom i handen eller försökt lära honom att cykla. Då blir jag alldeles varm i hjärtat och skulle kunna fälla någon tår för det. De säger på dagis att de märks att de har en väldigt fin relation till varandra och det är jag glad för💙💗

Lite bilder från veckan...

Sconeskväll med mallan...


Mor å dotter...





Busfrö...






Inskolningen...

Inskolningen av Vilma gick som förväntat väldigt bra. Hon älskar sitt nya dagis. Ludvigs gick väl si sådär men nu är det gjort iallafall och jag kan börja jobba på måndag. Så på måndag börjar jag jobba som idrottslärare i kungsgården tills det blir dags att ta tag i studierna i november. Det ska bli superkul och lärorikt samtidigt sim jag har ångest över att inte få vara hemma med mina hjärtan....



Dagarna har för övrigt som vanligt bara sprungit iväg...
Vi har bland annat ätit middag hos familjen Grunning...


Varit i högbo...











Cyklat...


Badat...







Nu väntas tapas ned min andra hälft ich ett glas bubbel för att njuta riktigt av denna underbara sensommar☀️☀️💙

Dag5/5 och inskolning

Vilken dag!nu är jag verkligen helt slut. Min egna väckarklocka ringde 04.30, inte Ok! Vilma sov iallafall vidare till 06.30 och det var nog tur då inskolning väntade. Vid 07.20 åkte vi hemifrån för att hämta upp Sofie i oppala.  Påväg dit pratade vilma om att Sofie skulle vara med henne på stora avdelningen och att jag skulle vara med Ludde på lilla. Hon är så förstående vår lilla tjej och Sofie är fantastisk som ställer upp så mycket för oss.

Vilmas första dag verkade gå som tåget. Inga problem enligt Sofie och visst underlättade det nog en hel del att Alice var där oxå.


Ludde var lite avvaktande till en början men tinade ganska snart och då var det fullt ös. 
Det blev en kort första dag och vi fick gå hem hem efter lunch för att smälta alla nya intryck. Istället för att gå hem fick Ludde sova utanför vilmas avdelning och jag fick se hur bra det gick för henne.

Efter dagens slut gjorde vi lite ärenden på stan och åt glass i väntan på att Sofies bil skulle bli klar. Så det blev en heldag med världens bästa Sofie.

Inatt kommer D hem så i morgon får han följa med. Han kommer nog vara väldigt trött å sliten men då är vi två vill jag lova;)




Nu ska det städas och sen kallar nog ryggläge...

Dag 4/5 inskolningssamtal

Vilma Siv för andra dagen i rad hela natten i sin säng i sitt rum. För andra är det inget konstigt men hör har det aldrig hänt innan... Peppar, peppar... Förmodligen tycker hon Ludvig är för jobbig nattetid så det är lugnare i hennes rum. 

Vid nio åkte vi till öppna förskolan dör vi mötte upp Annica och Majken. Annica gick dit för att lättare kunna hjälpa mig med barnen när jag skulle smita iväg på samtal. 

Samtalet gick helt ok. Jag har nog egentligen mest ångest över att inte få vara med mina hjärtan hela dagarna längre. Som det ser ut nu kommer jag börja jobba nästa måndag men det skriver jag mer om när jag vet mer. 

På eftermiddagen var det full rulle här med fika och lek...




Vilma har tagit på sig trosorna åt fel håll🙈



Tjejerna ville springa i vattenspridaren men som vanligt tig Ludde befälet över den...



Nu ska jag sova och samla krafter inför morgondagens inskolning. Sofie hjälper mig med vilmisen då Daniel inte kommer hem förens mitt i natten. Är så tacksam till alla dom som hjälper oss💗

Dag 3/5 snart är han hemma igen:)

Vi började dagen med mys i soffan och vips var Ludde borta... Busungen klättrade ner bakom soffan...

Efter frukost ville Vilma cykla en sväng så det fick bli dagens första aktivitet.



Nästa akivitet för dagen blev ett bondgårds besök med goda vänner...





















Efter lunch vilade vi hemma i trädgården  någon innan det var dags för glassbjudning hos mallan, Vincent och basse. 

Kvällen avslutades sen i Hemskogen hos familjen Qvist som bjöd på middag och trevligt sällskap. Alltid lila kul att ses:)




Nu sover barnen ich jag ska plocka lite innan jag oxå intar ryggläge☀️💤

Tröttmössa dag 2/5

Startade som vanligt dagen innan tuppen. När ska mitt lilla hjärta börja sova?! Och eftersom D är borta vaknade det stora hjärtat oxå och ville upp. Inget hallelulja moment då Ludde dessutom var vaken mellan 02 och 04 i natt...

Dagen blev iallafall som planerad. Barnen sprang över till världens bästa granne vid 08.30 så jag kunde åka och träna kettelbell med tjejerna.
Sjukt jobbigt men sjukt kul.

När jag kom hem igen hade svärmor kommit från Uppsala för att underlätta lite för mig under dagen.
Vi packade i stort sätt bara och åkte iväg till stranden. Blåsigt men väldigt trevligt.





På eftermiddagen kom Johanna och loui förbi på lite lek å fika innan det var dags att laga middag.





Vi har helt enkelt haft en underbar dag i dag oxå. Svärmor har just åkt och barnen sover. Jag är så tacksam för all hjälp jag då idag...💗

Dag1/5 som gräsänka...

06.00 åkte D till Arlanda för träningsläger i Monaco av alla ställen. Här hemma väntar massor av nytt men det ska jag nog klara av. Bland annat väntar inskolning av våra små till förskolan. Åter igen, det som inte dödar härdar:)

Idag åkte vi till högbo vid niotiden. Vi träffade en av vilmas dagiskompisar på direkten och blev kvar där till 16.00 så det blev några timmar med lek och djur idag oxå för mina hjärtan.

Vilma är världens omtänksammaste storasyster (oftast)








Lek...















En heldag i högbo resulterade i både lunch och mellis där...




Efter en tidig morgon med massor av bus tänker jag inte hålla mig uppe allt för länge...eftersom jag vet att sover Ludde till mer än fem räknas varje minut extra som sovmorgon:) tur att han oftast är glad på morgonen...





Vilket väder!!!!

Sommaren verkar vara här för att stanna. Lite sent tycker säkert många men hellre att den kommer sent än aldrig.

Gårdagen gick i ett. En supermysig dag från morgon till kväll. Vill egentligen ignorera att jag stekt 15pannkakor innan klockan var 06... Men å andra sidan hinner man med väldigt mycket med morgonpigga barn:)


Strax efter nio åkte hela familjen upp till högbo för lek, bus och picknick med familjen Grunning. Alltid lika trevligt att träffa dom.




Ludde åkte rutschkanan om och om igen. Han såg totalt livrädd ut men skulle pront åka igen så han borde tyckt det var kul...






På eftermiddagen var vi hos Petra och Wille med Sofie. Mycket tjejsnack blev det medan kidsen badade.


Vi åkte hem till dukat bord . På uppfarten möttes vi av grannen som hade besök av barnbarnen. De hade väntat på Vilma så där fortsatteleken. Mat hade hon inte tid att äta utan det skulle hon göra med dom. Våran lilla tjej börjar bli stor. (Vi har världens bästa grannar) 
jag hann då med att duscha blommorna. Det var på tiden om man säger så...


Och vindruvorna vattnades... Sakta men säkert blir de blå...



Kvällen avslutades med 6 km löpning i högbo med Johanna. Skönt å röra på sig lite och bara umgås utan barn.

Nu ska jag försöka göra upp en plan för dagen. D är påväg till Arlanda och kommer hem tisdag kväll så det kommer bli lite sömn för den här mamman några dagar nu...det som inte dödar härdar;) 




Första tandläkarbesöket...

Gårdagens väder var ingen hit men hann med många aktiviter iallafall.
Medan jag städade passade D på att leka med kidsen i trädgården. Precis innan lunch passade vi på att plocka lite blåbär till eftermiddagsfikat...





Efter lunch bakade jag och vilmis muffins, smaskens!

När D åkte på träning passade vi på att ta en cykeltur i regnet och den slutade med lek hos familjen Birgersson.


Idag var det dags för vilmis första tandläkarbesök. Hon skötte sig galant. 20 tänder hade hon, precis som man ska ha och som belöning av tandläkaren fick hon en dinosaurie och en ny tandborste.




Vi hade lovat henne en valfri pippiklänning så det blev en tur till Gävle:) men vi hann även med lite gropies...








På eftermiddagen när D åkt på träning kom Julia förbi på lite fika. Väldigt trevligt då det var länge sedan vi sågs.

Eftermiddagen tig jag och barnen en tur till Coop för att hämta paket. Vilma älska att springcykla. Hon klagar aldrig och snabbt går det.




Vi avslutade med lek i trädgården innan vi mös ner oss i soffan.




Sommar och sol!!!!

Flera underbara dagar har bara sprungit förbi. 
Igår hade vi en underbar dag i vår trädgård med fika, mat och bus med fina vänner och barn.





Vi har ätit de flesta mål mat ute...




Ludde har varit uppe innan fem varje dag, men är lika glad för det...


Han har även kommit över sin rädsla för Elsa:)













Det här inlägget blev aldrig skickat så nu fortsätter jag bara...
Den här gången skyller jag dålig uppdatering på min "nya" telefon som jag inte riktigt blivit kompis med. Med ny menar jag den jag fick under VM som bara legat i kartongen och irriterat mig;)

Men nu ska nog det mesta funka...
Sommaren är här och vi njuter!!!
Så här kommer en bildbomb från dagarna som gått...

I högbo...

Morgonbad i hedåsen...




En cykeltur som slutade med bad hos basse och Vincent...


Vår trollunge Har sovit med flätor...







Bad i sörtutt...











Sommaren är tillbaka...

Förmiddagen tillbringade vi med massor av goa mammor och barn i trädgården. Det busades, lektes och plockades bär.
Vi mammor försökte under allt det här fika lite oxå:)








Efter lunch cyklade hela familjen en sväng innan det var dags för D att bege sig på träning.

På eftermiddagen kom Helena och Ella förbi på lite fika. Ludde passade då på att gå bananas i hallonbuskarna... Trodde aldrig han skulle bli ren igen;)


Men ren blev busungen...




Och nu sover han som en stock... Håller tummar och tår på att han sover längre än fem i morgon men jag tror tyvärr att det bara är önsketänkande... Nu ska jag in och kolla om Vilma somnat...det låter är väldigt tyst på hennes rum så jag tror nog att hon sover...

 Jo då, jag hade rätt skönt att hon äntligen börjat komma till ro själv💗 mammas och pappas stora tjej💗

Morgonpigg.se

Idag har jag hunnit med att baka lite, gått morgonpromenad och nu leker vi:)







Då va bandyn igång igen...

Sommaren är tillbaka och bandyn drar igång, känns lite konstigt men så är det iallafall.

Vi började iallafall dagen med öppna förskolan. Väldigt trevligt att den är igång igen.




Vid bjöd hem familjen Grunning på lunch och lek innan D skulle åka till Bollnäs. Väldigt trevligt för både vuxna och barn.

På eftermiddagen gick jag och barnen till familjen Birgersson för lek och bus. Som vanligt var det väldigt trevligt.















Vilma har blivit stora tjejen och klarar numer att låsa upp själv, alla sätt är bra utan de dåliga:)
Gårdagen bjöd på lek i Stadsparken med glasspaus och diverse hemmabus. Petra och Wille kom förbi och lekte en stund på kvällen annars tog vi det mest lugnt.





Nu håller jag på att natta barn. Måste erkänna att det är lite ovant att sysselsätta två barn hela eftermiddagen. Middagslagningen blev lite jobbigare än vanligt och nattningen går för tillfället inte helt smidigt men snart kommer jag få rutiner på det med. En sak är säker, det blir en tidig kväll för mig:) 
 

Ett dygn i Stockholm

I torsdags var Linnea, fröjdan och lilla söta Isabella här på fika och även middag. Till fika blev det såklart hallonpaj med hallon plockade i trädgården,


Vilma tyckte det var väldigt mysigt med en bebis medan Ludde mest ville leka med henne...










Ev väldigt mysig eftermiddag och kväll....

Gårdagen började med sooool!!! Fast en aningen för tidigt... Ludde verkar ha dn inställd väckarklocka på 04.50..,


Vid 05.30 begav vi oss på promenad för att inte väcka V å D...


Hane iallafall väldigt glad på morgonkvisten och det gör att min kroniska trötthet försvinner lite iallafall..,




Det fortsatte med lek i trädgården, allt innan klockan slagit 7...busunge...




På förmiddagen han vi med utelek och mys hos grannen innan det var dags för mig att ta tåget till Stockholm. D och barnen blev bjudna på både fika och middag när jag åkt.

För mig och Sofie blev det shopping och god mat innan vi somnade som stockar på hotellet. Jag sov från 01-09 i ett streck utan att vakna en gång! Det har inte hänt sen långt innan Vilma föddes:)helt underbart! Tack Sofie att du följde med på det här.


Vi startade dagen med god hotellfrukost...och mer shopping:)

Vi hann både äta långlunch i solen och glasspaus innan vi åkte vidare till barkaby innan de butikerna stängde.

Väl hemma möttes jag av en trött å go tjej som ville vara vaken till jag kom hem  och faktiskt ett ganska städat hem:)



Å nu är det dags att krama kuddarna,..

bobberlin

Här kommer du kunna läsa om mig och min lilla familj. Vi har från och med denna säsong bytt Moskva mot Svensson livet:)) Bloggen är allt annat än välskriven då tanken är att våra nära å kära ska kunna läsa vad vi har för oss på dagarna:)

RSS 2.0