Vinst

Dagarna springer på, matcherna avlöser  varandra och fast att dynamo inte spelade superbra var det en underhållande match som bjöd på massor av mål.

Nationalsången...



Vilma utforskade snön i väntan på Viktor..



Banan är smaskens...







Väskligan:)






Väntan på att matchen ska börja...


Och sist men inte minst två stolta pappor med sina döttrar. Nu väntar uppehåll för landskamper. Vi stannar kvar här och turistar lite i Moskva innan det är dags för D att packa väskan och flyga till Sverige.



Mina älsklingar..


I morgon ska vi upp tidigt för ett besök på svenska skolans öppna förskola och där vankas det julpyssel. Mysigt ska det bli och kul med lite miljöombyte för både oss och vilma.

Snöööö!

Nu känns det som vintern har kommit för att stanna här... När man tittar ut ligger det ett vitt täcke över mark och bilar, ska bli kul och kolla ut i morgon bitti och visa Vilma all vit snö.


Efter hjärtats träning åkte vi till euro park och storhandlade. Det slutade även med en på från adidas till mig och Vilma och ett litet mellanmål på mc donalds, tur att jag är gravid och inte äger någon våg.





Vilma fick nog iallafall vad jag kommer ihåg sitt första lilla utbrott idag när hon inte fick vad hon vela. Hon gick rätt in i en leksaksaffär och satte sig i en liten bil och när det var dags att gå blev hon skogstokig och vi fick bära ut ett grinande barn ur affären...  Men det ska läras i tid att man inte kan få allt man vill ha:)



Det gick snabbt över iallafall vilket var tur:) 

Det känns även bra att hon inte längre protesterar när vi åker bil, hon bara sitter i sin stol, kollar ut på alla bilar och babblar som aldrig förr. Vad man än frågar får man dock svaret nej av henne eller eventuellt kanske ett lurigt mm... 
Älskade unge!


Nu är det dags och krypa ner i soffan och invänta bandyn på tvn. Känns fortfarande väldigt konstigt att behöva vänta till 22.15 för att se den. 

Men med lite godis så ska vi nog hålla oss uppe hela matchen( säger jag nu) då jag fortfarande inte sett klart en hel än...


Vinst:))

Åter en vinst i bagaget å en glad å go tjej som låter sin mor se det mesta av matcherna:)

Påväg till matchen i hissen...



Väntan ute på att Viktor skulle hämta oss...




Innan matchstart...




Nationalsången


Lek med något kakliknande


Bus med pappa efter matchen...







Bus med Sofia...


Nu blir det äntligen fika, mys i soffan och bron!!!!!

Gameday & Bron:)

Ikväll blir det först match och sen veckans höjdpunkt på tv, sista avsnittet av bron!!! Som jag längtar:))

Förhoppningsvis vinner dynamo innan oxå så att älsklingen är nöjd å glad. 

På dagen promenad smygfotade jag min skidgubbe i spåret. Gubben är nog mellan 80 och 100 år. Han har ingen teknik och ser ut att ramla ihop när som helst men han stretar på varje dag:)) tänk om man själv är så hurtig på ålderns höst:))


Alla skarvar i asfalten som kommer gör att får obalans och håller på att ramla men då skakar han bara på huvudet och kör vidare:) krutgubbe! Har dock inte sett honom i någon backe än och det hoppas jag verkligen att jag slipper....

Nu är det dags att fixa middag och göra oss klara:)

...

Dagarna bara springer iväg och jag fattar inte varför?! Egentligen gör vi ju ingenting...

Höstpromenad tagen, ska låna Hjärtats gps i h se hur lång den dagliga promenaden är, gissar på ca 7-8 km 


Vilma gillar ju halsband och då ingår pappas medaljer. Måste erkänna att hon ser rätt rolig ut när hon valsar runt hemma och pratar med sig själv. Hon hittade även mitt rosabandet armband idag:) vårt gohjärta!





Tokfian;)




Bus med pappa





Lek i sandlådan




Å promenad och liksom väskor älskar hon sina spänner:)


Efter lekplatsen blev det middag och mys innan det var dags för V att dova och för oss att inta mysposition i soffan å så har den här dagen oxå gått...
Natti Natti 


V. 28

Å jag växer, känns sim det gått väldigt fort på slutet och det är inte bara magen som växer:)) lite mer och älska bara som min kusin vitamin säger:))




Ingen hormonrand än... Den var jättetydlig med Vilma, men jag kommer inte ihåg när den kom... Förmodligen var det senare i. Graviditeten iallafall...


Den lille rackarens växer där inne iallafall. Tänk vad fantastiskt det är att det växer en lite människa där inne i magen som kommer komma ut helt färdig(förhoppningsvis) kan inte skuta tänka på det... Sjukt att det fungerar så... Bör nig inte tänka så mycket mer på det för då blir jag nog knäpp:))

God morgon:)

Det är inte lätt att gå upp här på morgonen... Klockan är nu tio och det är fortfarande lite halvmörkt ute...ryssväder när det är som värst helt enkelt!

Då är det helt underbart att se mina två älsklingar busa:) inget kan få mitt hjärta att smälta mer<3 både Vilma och jag tycker det är skönt att ha honom hemma igen och nu väntas inga mer resor för honom innan landslagssamlingen. 


Förmodligen kommer det bli lite konstigt här då, D åker till Sverige den 4:e eller 5:e december ( vi stannar här) och kommer hem den 10:e december, åker sen den 11:e iväg på Sibirien turné och kommer hem igen den 18:e.... Tur att min mamma och pappa kommer och gör oss sällskap några dagar:)


Gårdagen bjöd på bus i aphuset...







Kravet på bra arbetssäkerhet är inte den  samma här som i Sverige...


Pax för att inte byta jobb med dom:)

Vi gjorde oxå ett litet försök att ta lite julkort men det gick sådär.. Dåligt ljus, systemkameran i Sverige, konstig bakgrund...och en galen tjej:) Så vi får göra nya försök lite senare... Vem vet det kanske blir nyårkort istället:)








Men skam den som ger sig:))

Förra året var det lite lättare, då låg hon bara på golvet snällt och log. 





Skönt

Idag kommer pappan i familjen hem igen, lovely. Dom vann en matchen som varken bjöd på bra is eller underhållning.


Tänk att många lag här borta inte har en ismaskin. När det är kallt sitter det tydligen gubbar där bak å hackar is, märkligt?! 

Vintern är tydligen på väg hit med dunder och brak iallafall. Ute för tillfället är det sex grader varmt så det kommer bli en chock med minusgrader...





Tror bestämt långkallingarna måste fram:)


Gameday

Då börjar det närma sig matchstart för D och vi har just varit ut och lekt:)
Kalla å goa i hissen hejade vi på både dynamo och Saik idag:)


Och givetvis gör vi det ikväll oxå :)


Sandlådan är nog det som Vilma tycker bäst om, känns som hon skulle kunna sitta där i flera timmar och bara gräva:)






Givetvis går det bra å ligga i sandlådan oxå:)




På väg hem igen brukar alltid Vilma gå en lite omväg och kolla på hundar. Hon tar täten och jag följer efter:)







Nu är det dags för kvällsmat och bus:)




Tidig kväll

Förmodligen kommer jag sova innan klockan slår tio här idag. Tänkte passa på nu när D är borta att somna lite tidigare och förhoppningsvis vakna pigg när vårt lilla hjärta vill gå upp i morgon.
De senaste dagarna har inte jag kommit upp ur sängen innan tio, halv elva... Skyller på att jag är gravid och att jag har världens bästa sambo som låter mig sova. Det är så mysigt å somna om när jag hör hur de leker ute i vardagsrummet<3

När D åkte idag tog jag och vilma en mysig promenad. Hon var nog väldigt trött för Jon vaknade inte när vi gick in och efter mycket övervägande väckte jag henne efter hon sovit i över två timmar. 

Efter mellis gick vi en sväng till lekplatsen. Vilmisen gick stolt dit med sin hink och spade.




Som vanligt charmade hon någon, idag en tant och det blev ju inte bättre av att hon tog henne i handen och vinkade hej då till mig... Älskade unge! 




Givetvis ska allt undersökas och idag stod det rönnbär på schemat..


Det blev även ett långt kvällsbad, jag längtar inte tills vattenräkningen kommer:S förhoppningsvis kommer det ingen men det känns som Ägaren av lägenheten undrar vad vi pysslar med för han frågade här om dagen om bi kunde fota vattenmätaren...







Nu sover hon som en stock och jag överväger om har redan nu ska gå och borsta tänderna och lägga mig sängen, kolla på ett avsnitt av ensam mamma söker och lyssna på vilmas andetag... Å längta lite efter mitt stora hjärta<3

Själva några dagar...

Då har precis D åkt iväg på bortamatch. Fyra timmar bort med tåg så han är ganska nära fast långt bort och kommer  hem på lördag igen så det är inget synd om oss.

Vilma mys/leker nu i soffan eller rättare sagt på soffan innan lunch.





Har nog inte riktigt fattat att om ca 90 dagar så ska det busas och mysas med två sötnötar. 




Träningslediga...

Känns mer och mer som det bara är matcher och träningslediga dagar, lovely för oss:)

Det firade vi med en familjepromenad. Vi gick ner och kollade på "cykelarenan"  där Ryssland olympiska team tränade. Samtidigt kunde vi de hur det tränades tennis på mitten och på övervåningen var det löpträning. En cool arena som inte gick att fånga med kameran...


Svårt att fånga cyklisterna på bild utan fartränder;)




Tur att dom skyltade med vart man fick gå och inte:)


Vi avslutade promenaden på aphuset med trerätters och massor av bus. Det barkade som dynamo hade lagdag då många passade på att ära där. Vilma fick leka med både Sofia å grabbarna:)




Väl hemma igen var det dags att ära middag:) dagarna går så sjukt fort här!?!? Fattar inte vart tiden tar vägen...

När Vilma somnat åt åt vi lite efterrätt i soffan, varma hallon med glass! Smaskens!

Men givetvis nöjde sig inte min mage med det utan det slank ner en påse m&m och lite vindruvor oxå så nu sitter vi här i soffan och är äckligt mätta igen...


Drömmer mig bort...

Har som vanligt kollat på hemnet för många gånger idag för att se om det kommit något av intresse... Och idag har det gjort det men huset som kom ut idag är ett hus man bara köper om man vet att man ska bo där ett tag:( inte om vi växelvis kommer bo i Ryssland nästa år oxå och inte ha en aning om vart i Sverige vi vill bo... Hm... Men drömma får man alltid göra! Ett fantastiskt hus är det iallafall:)



Vinst igen:)

Dagens match var tydligen en bortamatch men som tur var hade Volga  inte is dagen till ära så den spelades här istället:)


Åter igen blev det en riktigt tråkig match som redan kändes avgjord innan den börjat så inget av lagen verkade bry sig om att spela... 
Så vi roade oss med att med lite foton istället:)





Vilma fick busa lite med Sofia och som vanligt resulterade det i några nya blåmärken.... Men kul har dom ihop:)




Det blev även lite legobygge med Wille på läktaren:)


Och lite upplåsning av skåpen när matchen var slut...


Nu är D och hämtar pizza som vi ska ladda med gör att hålla oss vakna till Sverige-Portugal börjar. Håller verkligen alla tummar jag har på att Sverige vinner  med 2-0:))

Ny höstdag

Promenad i underbart väder medan mitt stora hjärta värmde upp inför matchen ikväll. Solen letade sig fram mellan molen och värmde stundvis, helt underbart.

På promenade såg jag flera som stod och vinklade barnvagnarna så att deras sovande barn skulle få sol i ansiktet, antar att det är bra för något då de flesta tog tillfället i akt när solen tittade fram:) 
I vårt fall var det jag som "solade" :)




Vår sovande lilla sessa


Vilma bjöd på sina mellis vindruvor:)


Nu ska jag laga lite middag innan det blir dags för match:)

Gameday

Dagen kommer bestå av sport! Först ska vi heja fram dynamo till seger på hemmaplan mot Volga (tror jag) och tills nu trodde jag vi kunde kolla på bandy innan den avgörande play off matchen för Sverige men så verkar inte fallet vara...
Iallafall blir det en sen kväll då vi efter matchen ska heja fram Sverige till VM! Sommarens VM skulle vara sjukt mycket roligare om Sverige var med, så heja heja:)

Är det en kille eller tjej i min mage? Tycker själv magen ser lika ut som med Vilma...

V.27 (26+2)



Håller tummarna på att jag kan ha alla byxor fram till jul, för alla mammabyxor är hemma:) tights å baggybyxor är toppen än så länge:)

Härlig höstdag

Gårdagen bjöd på toppenväder! Daniel var i lekparken med Vilma medan jag tog en härlig promenad, kom på mig själv flera gånger  under promenaden att jag gick och saknade dom båda:) en helt underbar känsla! 



Moskva city :)

Lunchvila

Med min älskade lilla sessa medan pappan i huset tränar..



Tomt

Vilma saknar redan farmor och farfar... Resan gick bra för dom vilket känns väldigt bra i hjärtat. Kan erkänna att jag blev väldigt nervös när jag mattade Vilma och läste om planet som kraschade när de skulle landa i kazan... Som tur var gick det två plan med någon timmes mellanrum och kanans bandylag var med på det andra. 
Men det går inte och oroa sig varje gång  D ska flyga för då kan han inte spela här borta. På torsdag flyger de åter igen iväg på bortamatch och bäst för oss alla är att inte ens tänka på att olyckor kan ske... Det är statistiskt sätt farligare att köra bil!


Vinst

Daniel är i skrivande stund på väg till flygplatsen med hans föräldrar som åker hem idag efter en trevlig helg och Vilma badar för fullt framför mig:)

Idag har vi varit och kollat derby mellan zorky och dynamo. När jag tänker efter vet jag inte vad det blev men jag tror det slutade 0-3 till dynamo, noll koll bad-boll:)) Vilma sov sig igenom nästan hela matchen tack vare att världens bästa svärmor promenerade runt med henne i regnet... 



Nationalsången innan Vilma somnade:)


Vilopaus 



Dålig is å skitväder




Lek på läktaren:)


Mellanmål




Efter matchen åkte vi till en resturangen och åt middag. Dit går vi nog fler ggr på söndagar då de tydligen har en liten lektjej som tar hand om barnen:)




Ne nu är det dags att leka lite med sessan i badet:)



V.27





Röda torget:)

Träningsledig dag brukar vara lika med utflykt och eftersom svärpäronen är här blev det en sväng till röda torget:)





Hoppas vakterna har bra betalt, för direkt kul på jobbet har jag svårt att tro dom har:)

Vi har även hunnit med en sväng till lekparken.


Vilma tyckte att utegymmet bredvid var roligast idag:)




Nu har vi en lång kväll framför oss, först idol som börjar klockan 22 Moskva tid och sen Sverige - Portugal. Jag kommer  bli hemskt imponerad av mig skälv om jag är vaken när slutsignalen går:))

Heja Sverige iallafall och heja Saik ikväll och sist men inte minst får Vetlanda lite stöd oxå:))

Vinst

Idag snöade det hela förmiddagen och jag tror nog vintern är på g här fast den inte riktigt orkar sig fram än.

Daniel föräldrar kom hit som de skulle och allt hade gått bra. Vi tog en promenad ner till arenan.

Matchen vanns relativt lätt idag och vi behövde aldrig vara nervösa.

I väntan på vällings vatten i paus passade Vilma på och bära runt på min väska, lite för tung för hennes egna bästa....


När Vilma var lite uttråkad på matchen roade vi oss med hennes solglasögon så var allt frid å fröjd sen:)






Efter matchen fick jag ett lika som bär kort på mina hjärtan:))


Även några andra efter matchen bilder blev det:)










Nu sover vilmisen sött och jag ska gå ut och göra de andra sällskap. 

Morgonmys

Idag är det åter igen dags för match. Dagens motståndare som kommer på besök är kazan med tre svenskar i laget.  Så ikväll får vi nog heja lite bättre om det ska bli vinst. 

I eftermiddag kommer Daniels mor och far hit å myser med oss. Det ska bli trevligt med lite sällskap. 
Så i helgen blir det fullt upp, utflykter och bandy står på schemat:)


Vilma vaknade runt klockan 8.15 idag vilket oxå kändes helt ok. 12 timmars sömn är mer än hon brukar sova så vi klagar inte. Hon sov i sin säng till fem vilket oxå var skönt:)) känns som vilmas sovproblem är ett minne blott (peppar,peppar) fast mycket kan ju ändras igen... Men just nu är vi pigga och glada å passar på och njuta av att hon verkar sova lugnt och tryggt:)

Nu sitter jag å vilmisen i soffan och har just ätit frukost. Lite morgonmys med Barnkanalen är alltid uppskattat:)

Sovmorgon :)

I natt var nog den bästa natten på länge. Vilma sov i sin säng från klockan 20.15 till 06.10 och i vår säng fram till 09.10:)) hoppas det håller i sig:)

Idag har vi varit på lilla aphuset och lekt med familjen Hellmyrs. Det är så kul och se grabbarna ta hand om Vilma fast de är några år äldre och borde tycka att hon bara är dryg när hon är med. Dom har sprungit i hoppborgen och byggt med kuddar och allmänt tokat. Vilma var dom vanligt helt slut när vi gick därifrån:) 




Hoppborgsrace:)





Airhockey






Gunghästen, tror bestämt att vi ska köpa en finare modell till Vilma i julklapp då hon älskar att gunga. 






Det hände även varit roligt med en liten egen pool med bollar i, men det får vänta till vi flyttar till hus... 


Nu hoppar hon i och ut utan problem själv... 





På väg hem handlade vi lite smått å gott. Julgranen har kommit upp utanför affären så nu fattas bara snön för att förstå att det faktiskt snart bara är en månad till jul...


Nu blir det godis och mys i soffan, givetvis blir det ett avsnitt av bron innan kvällen är över:))

Ledig dag

Känns som det är ganska många lediga dagar här, eller så har vi bara väldigt mycket tid tillsammans:) 

Vi började dagen med lång mysfrukost och barnprogram.
Efter lunch gick vi till köpcentrumet närmast där vi handlade och fikade. 


Vilma charmade vår servitör:)


Hon är en liten charmör vår lilla sessa:)



Hon charmade nog egentligen alla hon mötte. Hon vinkar å smilar;) å vem kan egentligen motstå det?! 


Och hon älskar väskor:) tror hon kommer bli en riktig väsk och skotjej:)


När vi kom hem gick D och Vilma till lekparken medan jag fixade middagen. Det känns så bra att vi får så mycket tid tillsammans. Tror fortfarande att Vilma har mer tid med sin pappa nu än om vi hade bott i Sverige och levt ett normalt liv... Huvudsaken är att vi trivs och att bi tycker att vi gör rätt. Just nu känns det verkligen som en säsong till är det rätta, men å andra sidan kan det hända mycket när vår nästa lilla prins eller prinsessa kommer....

Nu blir det ett avsnitt till av bron och sen ska vi heja fram Saik till seger mot Hammarby:)

Vinst

En riktigt tråkig match måste jag erkänna, inget bra spel och väldigt mycket ryssbandy utan passningsspel... Men vinst blev det och det är huvudsaken.




Vilma satt i mitt knä hela matchen idag igen, dock lite halv galen sista 10 minuterna men det kan jag ta när hon sköter sig exemplariskt för övrigt:)


Efter matchen var det en trött tjej som väntade på pappa...hon var nog ganska trött på matchen oxå men hur lite folk det än är i den där hallen så för de iallafall ett himla liv...





Å så några bilder till på vår lilla docka innan matchen:)




Nu blir det ett avsnitt till av bron för oss och lite gotta:) 

Vår lilla modell



Eller surpuppa:)

Game day:)

Då var det snart dags att göra oss klara för match igen.

Moskva har åter igen bjudit på en ganska varm dag vilket resulterar i två besök i lekparken:)




Och som jag skrev tidigare är det nog inte bara jag som känner mig lurad av den så kallade rysskylan?!

Tänk på de här stackarna:))



Eller så brukar dom blomma nu, vad vet jag?!

V. 26 (25+1)

Tiden går så fort... Stanna tiden tack! Ytterligare en vecka har gått och jag hinner inte med!?!?! Med Vilma gick tiden hur långsamt som helst medan tiden nu rusar förbi. Tur att jag har appen som påminner mig annars hade jag nog inte alls haft samma koll.


Undra om det är en kille eller tjej som växer där inne? Tycker magarna ser lika ut och hade jag en typiskt tjejmage förra gången väntar vi nog en liten tjej till:))




D har precis åkt iväg på uppvärmningen innan uppvärmningen och kommer hem efter lunch igen. Vi ska äta lite spagetti och köttfärsås, en av vilmas favoriträtter men senaste veckan har kyckling i ugn och fiskpinnar även varit succé vilket känns kul. Även potatis i både stekt och kokt form har fått godkänt, dock fungerar det fortfarande inte med potatismos. Verkar som hon vill kunna ta i allt med fingrarna. Jag struntar i vilket bara hon äter så är jag nöjd:)

En vanlig dag ser ut så här nu för henne:

Vaknar mellan kl 07-08 och då får hon välling.
Frukost runt kl 09
Lunch runt kl 12
Sover lunch mellan ca 12.30 14.30
Mellis runt kl 15
Middag runt kl 18
Kvällsvälling kl 20
Natti Natti mellan 20-20.30

Rutinerna här går som på räls och man kan näst intill ställa klockan efter henne om vi är hemma och allt är som det ska:) underbart!!!!




Farsdag

Först en liten bild på mig och min älskade pappa. Grattis och tack för att du finns.


Idag hade mitt stora hjärta träning innan tuppen var uppe så ingen farsdag frukost här inte, fast å andra sidan var han hemma till elva så vi fick hela dagen tillsammans iallafall. 

Vilma började att bjuda pappa på en liten farsdagbakekse som förrätt innan lunchen var klar.

Efter lunch tog vi en promenad, handlade och bara tog det lugnt... Idag har jag haft en tröttis dag... Känt mig allmänt klen bara men man kan ju inte vara på topp jämt....

Världens bästa pappa tog med ut Vilma i lekparken i mer än en timme så jag fick ligga på sofflocket och vila fast att vädret var under allt annat än bra... Världens bästa helt enkelt som vill oss alla väl.

Han är verkligen den bästa pappa ett barn kan ha och det skriver jag inte bara. Han är så genomgo med henne och han är ju hennes stora favorit när vi är hemma båda två. Pappa är verkligen bäst och jag får nog vänja mig vid att komma på andra plats... Men det gör jag så gärna när jag ser deras speciella band till varandra.

Här kommer lite bilder som säger mer än tusen ord...


Här lämnar D Vilma till mig för första gången efter jag kommit tillbaka från operationen. Då hade han varit själv med henne de första 5-6 timmarna<3
























Mina stora kärlekar, jag älskar er<3

Shopping

Idag har vi haft en heldag tillsammans. Vi hade en riktigt lugn start på dagen. Vilma vaknade runt halv nio och då gick D upp med henne medan jag låg i sängen och drog mig en stund till.

Efter Vilma lunch tog vi en promenad till euro park (ett shopping center) där det blev lunch, shopping och fika:)

Som vanligt blev det bara shopping till vår lilla sessa, bland annat de här söta skorna:)




Hon sprang glatt runt med sin lilla påse från Zara:) 



Det skulle åkas hiss:)


Och kolla på ballonger




Väl hemma igen blev det bad och pizza, smaskens. Vilma nöjde sig med att få ananasen på pizza till efterrätt.

Nu myser vi lite framför biet Maja innan det är Natti Natti för vår sessa och vi tänkte kolla på Zlatan när väl matchen inte är mitt i natten Moskva tid:)

Vinst:)

Nu är premiären avklarad och dynamo vann:) Vilma klappade händerna till alla mål, även deras:)


Jag och vilmisen




Line up inför nationalsången, dom är ganska många i varje lag här och den ryska nationalsången är lika mäktig varje gång.


Nu blir det fredags mys och idol:))


Gunga:)

Det positiva med isuppvärmning innan uppvärmningen till matchen är att han får komma hem i mellan iallafall:) och då passade vi på att gå till lekparken hela familjen:)


Vilma älskar att gunga:)


Kanske syns?!


Hon hittade även ballonger som hon jagade i vått å torrt😁



 

Ekorrar:)

Medan D hade isuppvärmning innan matchen ikväll (märkligt upplägg) men bara å gilla läget passade jag och Vilma på njuta av hösten och ekorrarna:)




De små sötnötarna är så snälla och Vilma stod å pekade där, där, där...vovv... Om hon trodde de var små hundar är oklart:) 





Kommentarer

Några av er har lämnat ett avtryck att ni läst min blogg vilket värmer mitt hjärta, tack! 

En utav mina bästa vänner skrev att hon läser för jag är mig själv och att hon tror att andra gör det av den anledningen oxå :) 

En läsare skrev kommentaren nedan och fast att jag inte känner personen blev jag glad och positivt överraskad,  tack...



Seriepremiär :))

Idag startat serien här i Ryssland, känns lite sent då det redan spelats fyra omgångar hemma. Det resulterar iallafall i att jag och Vilma har mysmorgon innan tuppen är uppe så pappa D kan få sova någon timme till iallafall:)


Märkligt men sant, sen D kom hem från Sibirien har Vilma gått upp ca en timme tidigare eller mer än när vi var själva?! Hur känner hon av det?!  Men va 17, lite mer morgonmys bara:) dessutom är det D som går upp i vanliga fall och jag som får sova vidare.

Inatt har bebben i magen varit helt vild iallafall, tror det ligger en framtida fotbollsspelare där inne. Tänk att det nu bara är 106 dagar till bf, vart tar tiden vägen?!


Minns den dagen Vilma kom som igår och har svårt att förstå att hon funnits med oss i mer än 16 månader ändå har jag svårt att minnas hur vårt liv såg ut innan hon kom då det känns som hon funnits i vårt liv hela tiden.... 


Mys morgon:)

Värmen å regnet håller sig kvar hör i Moskva. Vädret lockar inte det minsta till utelek. Längtar nog lite efter kyla och snö så vilmisen får springa sig trött ute istället för att all energi ska göras sv med inomhus.

I morse försökte hon bygga koja på ryggstödet av soffan. Det måste vara bröderna Hellmyrs som lärt henne det:)










Sådär höll hon nog på en timme och bara lekte för sig själv.

Hon passade även på att leka med sin tunnel när den var ihop monterad och som vanligt skulle alla vara med, hunden, dockan, tigern... Osv....




Blogga eller inte blogga?

När jag började blogga var tanken att skriva för mina nära å käras skull, för att de skulle få en chans att följa vilmas utveckling och vad vi har för oss på dagarna. Därför har jag varken brytt mig i design på bloggen, stavfel, meningsuppbyggnader och enbart flummiga inlägg från mobilen. Men med tiden har fler och börjat lösa min blogg, vet väl egentligen inte varför för vårt liv är ju inget vidare skoj att läsa om, om man nu då inte känner oss och kanske egentligen inte ens då;)

Så igår lite utan egentligen tänka satte jag lösenord på bloggen och hade nog mer eller mindre bestämt att jag enbart skulle ha bloggen som en dagbok... Trodde nog egentligen inte så många skulle fråga om lösenord, men så är fallet och min kära andra hälft tycker att jag ska fortsätta fast det var han som satte fart på tankarna. 

Tankarna som snurrat runt att det är så många som vet vad vi gör om dagarna att de nästa glömmer bort att höra av sig för de kanske vet att vi har haft mycket eller att de iallafall redan vet hur vi har det. De kommentarerna har jag faktiskt fått... Och de har inte alltid varit så kul, ibland kanske man bara behöver prata av sig eller få lite lite hjälp...

Nog om det, jag fortsätter iallafall... Skulle förmodligen vara hemskt tråkigt och sitta här å skriva om jag visste att ingen kommer läsa det, men däremot hade det varit väldigt kul om ni som läser lämnar en kommentar ( som jag givetvis inte kommer publicera) om vem du är och varför du läser:) en kommentar här å där gör absolut ingenting det heller:))

Nu badar iallafall mina hjärtan igen och jag har egentid i soffan efter en god middag. 



Vår?!

Frågan är om det inte är något galet med klimatet, termometern står fortfarande på 15 grader och klockan är över åtta. 




På promenaden var det nästan för varmt att ha skaljacka på en tunn tröja... På träden utanför har det börjat komma knoppar, dom stackarna är lurade för det är ju trots allt den 5:e november?!

Idag har det blivit en hel del tid ute, två gånger har vi besökt lekplatser. Vilmisen fick testa åka någon slags karusell som verkade vara en succé. Först åkte hon med pappa men det dröjde inte länge innan hon sprang av å på själv och pappa fick putta på:)








Annars har vi mest busat, ätit och myst. Vi har förresten gjort dagens goda insats genom att köpt mat till en hundvalp som så gärna ville leka med oss i lekparken. Vi hade sett honom ensam där i flera timmar och djurvännerna i oss tyckte synd om honom. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig då men vi får väl se om han är där i morgon oxå (förhoppningsvis inte)

Efter mycket utelek blev det givetvis kvällsbad på kvällen och idag var det nog första gången Vilma tog sig fram och tillbaka liggande i badkaret:) 


Annars brukar hon mest stå och leka:)




Nu blir det solsidan och mys i soffan för oss. I love ny life:))

V.25 (24+2)



Morgonstund har guld i mun:))

Idag någon gång efter lunch kommer mitt stora hjärta hem, längtar!!!!!!
Igår bakade jag muffins och idag på morgonen hallongrottor så han får gofika när han kommer:)


Jag fick ett lyckades oxå sätta upp en tofs och spänne samtidigt på V vilket resulterade att tofsen fick sitta i lite längre än fem sekunder idag:)






Bra natt igen:)

Tänk att Vilma somnade innan åtta igår kväll och vaknade tio över åtta idag, helt underbart! Och nu myser vi i sängen framför Barnkanalen. Just nu längtar jag inte efter alla sömnlösa nätter igen men när mini är här hos oss kommer det vara värt varenda vaken minut, men jag håller tummarna på att mini i magen kommer gilla att sova mer än vad vilmisen gjort innan:))




Skitiga barn=lyckliga barn?!:)

Ja det va ju det där med vädret, när solen väl vågade sig fram bland molen var det ganska blött och lerigt ute, men va gör väl det... Det finns ju tvättmaskin även här!


Vi gick en sväng ner till där många rastar sina hundar, Vilma hade nog kunnat stå kvar där än om jag inte tyckt att det var lite långtråkigt...


Nu för tiden behöver jag inte ta med vagnen om vi bara ska ut och leka. Det känns som hon skulle kunna gå i stort hur långt som helst. Undra om hon fått det från sin mor?!


Hon gick med bestämda steg mot lekparken, en lekplats jag inte visste fanns... Undra om pappa D varit där med henne?




Allt ska testas å allt ska klättras på, undra hur det kommer gå och jaga henne i snö å slask om 10 veckor då jag är lite tjockare:)


Efter en småkall tur ute tog vi ett varmt bad hemma och lite kvällsfika:) 
Redan nu sover lillhjärtat sött och jag tänkte ta hand om dagens kaos här hemma.
Tänk att det kan va så mycket tråkigare att städa när det inte är fint från början?! Hemma har jag alltid ordning och reda innan jag hår och lägger mig medan här känns det som jag inte bryr mig... Märkligt!?!?

Ryssväder

Grått, regnigt å ganska tråkigt väder med andra ord:( börjar kännas som helt normalt nu... Med regnjacka när man ska ut, tur att det inte är kallt än även om jag faktiskt längtar lite till snön...


Moskva vintertid är väldigt vackert... Iallafall i parkerna där snön får ligga och avgaserna inte färgar snön gråsvart...




Fast i år kommer jag tyvärr inte få vara här de vackra vintermånaderna... Tanken är att vi åker hem den 22 januari och inväntar lilla bebben i magen som beräknas komma den 22februari om allt går som det är tänkt och att jag mår bra fram tills dess....


Idag har jag och Vilma bakat jordgubbsmuffins , tråkigt nog är familjen Hellmyrs fortfarande krasslig så fika får vi göra själva.

I morgon kommer iallafall D tillbaka efter en vecka borta. Både jag och vilmisen längtar! Varje gång vi kommer innanför dörren efter varit ute ropar hon pappa.., vår lilla sötnöt.





Gårdagens tröttis kort:) kan inte få nog av att bara kolla på henne när hon sover. Dessutom har vår lilla skatt sovit över 12 timmar per natt hela veckan:)) snälla låt det fortsätta så:))

V. 25

Som sagt tiden bara springer iväg....




Förlust

Som väntat förlorade dynamo idag, tänk att set fortfarande går att muta domarna i det här landet... Utvisningarna duggade tätt och de flesta hamnade tyvärr hos dynamo. Nog om det, inget att irritera sig på:)

Det blev iallafall som vanligt en promenad efter lunch i ett varmt men lite småregnigt Moskva. Men va 17 det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder:)




Efter promenaden skulle vi egentligen gått hem till familjen Hellmyrs men nu var det tyvärr deras tur och tillbringa lite mer tid på toaletten:( så idag har vi fått roa oss på egen hand.

Vi har ritat, Vilma älskar att rita fast kanske mest att byta färger och korkar:)


Glad är hon ju alltid men när kameran kommer fram flinar hon upp som aldrig förr:) tror hon är en liten linslus:))


Hon är ganska duktig på att göra fina streck:)





Bad och bus har oxå stått på schemat innan hon stupade i sängen. Känns som det kommer bli en tidig kväll för mig oxå. 

Morgonmys

I morse blev det inte riktigt som tänkt, internet fungerade inte och det betyder i vårt fall att inte tv:n heller fungerar... Inget världsligt men ändå.. Måste ju erkänna att det är ganska skönt att slöstarta lite på morgonen med Barnkanalen...

Här i Ryssland betalar man internet i en automat nere vid hissarna och tydligen passade det på att ta slut när D var borta så det var bara å pallra sig ner och fixa det (med hjälp av D i telefon såklart).

Nu är det iallafall löst och Vilma myser lite till Nicke nyfiken:)) och jag ska passa på och duscha:)




3 nätter kvar...

Sen är mitt stora hjärta hemma hos oss igen. I morgon vankas det semifinal mot kazan om dessvärre redan verkar stå som segrare... Ryssarna i ett nötskal...

Dagen har gått i ett och jag hinner knapp tänka på att vi är själva här.
Vi har promenerat i det underbara höstvädret, varit på "lilla aphuset" med familjen och fortsatt busat hemma hos dom. Idag bjöds det på spagetti och köttfärsås, smaskens! I morgon tänkte jag bjuda tillbaka, fast hemma hos dom då det är bökigare för dom å komma hit.


Vilma blir mer och mer galen på gunghästen...


Gabbe jagar Vilma i hoppborgen:)


Vilma låg mest hela tiden då hela borgen gungade när de sprang:)





Efter mycket spring å stök blev det några minuters vila:) 





 Som avslutades med någon form av bygglek:)


Vilma kollade på när ville spelade...


Och när ville tröttnade tog gabbe över:) de känns som de tar hand om henne som en lillasyster:)


Väl hemma igen avslutade vi med ett välbehövligt bad och bums i säng. Vilma somnade återigen medan vi sa pratade med pappa å sa godnatt. Underbart!

Nu är det godnatt för mig oxå för att orka med morgondagen:))



God morgon:))

Ja då var det redan lördag och dags för pappa D och spela kvartsfinal i ryska cupen. Vi håller tummarna för vinst men allt kan hända i ett varmt och regnigt novsibirsk... 

Idag när vi vakna var det en halvtimme till sändningen börjar på Barnkanalen... Känns bra att veta att då är kl 5 i Sverige... 



Hemlängtan?!

Idag frågade D mig på Skype om jag längtade hem och svaret blev nej inte det minsta:) följdfrågan löd: -inte ens när jag är borta? Ne inte alls faktiskt, med andra ord mår jag ganska bra här, vi trivs och jag känner mig mer och mer som hemma varje dag och givetvis beror nog det på att vi kan hänga med familjen Hellmyrs:) idag var även Elina med och hängde. Har inte allt barnbus skrämt bort henne ska hon nog med till aphuset i morgon oxå.

Efter en lång promenad efter lunch gick vi och mötte upp Elina å tillsammans gick vi till Anna-Karin å grabbarna och fikade. Äppelpaj med glass å vaniljsås, smaskens tycke alla. Efter fikat gick vi till lekplatsen en sväng så barnen fick springa av sig :)





Vilma skulle göra allt som grabbarna gjorde vilket resulterade i några vurpor...

Efter lekparken blev det bus inne istället, både högt och lågt om man säger så och det gäller å vara på sin vakt...



Vi av slutade med att laga middag tillsammans, precis som i en vanlig familj innan det var dags för oss att hå hem. Det blev sång för hela slanten på vägen hem för att håll Vilmas ögon öppna och vi hann väl egentligen bara få av oss kläderna innan hon klättrade upp i sängen å la sig på kudden. Jag insåg att hon skulle somna utan problem. Pyjamasen fick jag sätta på henne i sängen och hon somnade medan vi pratade med pappa på Skype och hon sover som en stock. Hon har inte rört ett finger över en timme... Trött tjej efter en rolig dag helt enkel:)


Nu ska jag kolla på ett avsnitt av bron i väntan på idol om jag orkar hålla ut så länge:)

God morgon:)

Här har det bakats äppelpaj på morgonenen till dagens fika med "familjen". 


Tiden går till och med fort här när D är borta i Sibirien...eller vart han nu håller hus, varmt är det där iallafall och den så kallade isen är fortfarande katastrof:(  så det är inte bara i Sverige det är milt, inställda matcher och isproblem...

Nu ska jag fixa lite lunch till mig å min lilla sessa:)) innan det blir en långpromenad i parken:)

bobberlin

Här kommer du kunna läsa om mig och min lilla familj. Vi har från och med denna säsong bytt Moskva mot Svensson livet:)) Bloggen är allt annat än välskriven då tanken är att våra nära å kära ska kunna läsa vad vi har för oss på dagarna:)

RSS 2.0