Baskeluskerna badas bort:)
På bättringsvägen:)

Det är fortfarande krassligt här på allevägen, men det går åt rätt håll.
Vilma har varit mer som sig själv, Dock har Ludde fått hosta...

Det blir mycket stök å bök när det är innelek som gäller hela dagarna... Tur att jag gillar att städa.

Skulle bra gärna vilja veta vad Vilma säger till Ludde här:)


Dagen har bjudit på underbart väder:)Natti Natti från ett nystädat (undanplockat) hem:)

Sjukstuga på allevägen...

D har kommit hem från landslagssamlingen på grund av sjukdom, Vilma är inte sig själv... Ingen nämnvärd feber men hosta och förkyld. Jag hoppas nu det stannar där och att hon inte blir lika sjuk som pappa sin nu när Ludvig är frisk. Jag hoppas oxå att jag får förbli frisk... Vet inte hur den här familjen hade gått runt om jag oxå skulle bli sjuk?! Hur klarar alla ensamstående sig? Har alla andra folk i sin närhet som hjälper dom? Vi är lyckligt lottade som har vänner i vår närhet som hjälper till när det blir för mycket.

Igår kom grannarna mitt i mot med nybakade bullar och leksaker till Vilma. Nästan så jag misstänker att de kan läsa tankar för så vitt jag vet har dom ingen aning om att jag varit ensam med  obefintlig sömn...

Favorit grannen bredvid tyckte det va alldeles för länge sen dom träffade barnen och ville gärna låna dom någon kväll nästa vecka... Måste iallafall vara ett tecken på att vi har underbara ungar:)

Har nu börjat fixa lite i "luddes rum" (vår garderob) inte 17 behöver han något större rum än på ett tag." Gästrummet" (skräprummet) får förbli det ett par år till. Så nu sakta men säkert ska ett ludderum byggas upp:)


 

Vänner:)

Gårdagen bestod av fina vänner med barn här hos oss och idag har vi tillbringat större delar av dagen hos familjen Mossberg/bävfer. Varje gång jag är där njuter jag av deras fantastiska utsikt och det gjorde även Ludde trots tråkvädret:)


Det var fullt hus var det, 9 barn, 3 vuxna, 3 hundar och 2 katter:)

En fantastisk dag som tog på krafterna...
Nu sitter jag och längtar efter min sjukling till sambo som ligger på ett hotellrum i Vetlanda istället för att spela landskamp mot ryssarna... Heja mig som håller ställningarna hemma :))

Hämtade den här busungen idag:)
Debuten avklarad;)
Å givetvis måste man vila:)


Ludde fick oxå åka med pappa...


Och en selfie med mamma...han ville dock mest kolla på Vilma och pappa.


Och här kommer en bild på gårdagens sjukling..Feber

Lillhjärtat har feber, han är inte speciellt förkyld så eventuellt är det tänderna som spökar... Hoppas det går över fort för hela familjens skull. Han sover dåligt utan feber men ännu värre med... Inte kul alls för en redan trött mamma.

En pigg Ludde på Ikea. Om han bara visste vilka gosaker han lekte med.

Förra veckan var vi på 1års kalas för Loui. Vilmis hade flätor dagen till ära vilket resulterade i lite lockar på kvällen.
(Basse å Malin testade livet som tvåbarnsföräldrar)💙💗Mina älsklingar påväg hem från Vetlanda. Alla matställen borde ha en lekhörna:)


Vilmis somnade gott i sin säng.  Borta bra men hemma bäst.Just nu sitter jag i soffan, D fixar tvätten i tvättstugan och Ludvig sover. Egentligen borde jag oxå sova men jag orkar inte:)) låter konstigt men dom korta stunder av sömn som ges skapar mer oreda i huvudet än välmående... Jag ska istället försöka träna idag och rensa huvudet lite. 

Fler och fler säger att dom inte känner igen mig som person. Att den livsglada Maja är som bortblåst och det skrämmer mig lite. Men snart borde det vända!!!! Håller tummar och tår...Jag, mormor och barnen💗Stolta pappor💗

När förlusten var ett faktum gjorde Vilma  pappa D glad igen💗 Johan va desto gladare då hans VBK vann efter en tung period med uteblivna poäng...


Huliganerna...Hej mitt vinterhus...Tur att både jag och min andra hälft trycker om att skotta:)

Tack Sofie

I lördags var jag och min andra hälft på "date" för andra gången sen Vilma föddes. Andra gången på ca 2,5år som vi var ute och åt tillsammans utan barn och detta tack vare att världens bästa Sofie tog hand om våra små juveler trots att Ludvig fortfarande sover som en kratta, men hon gjorde det för vår skull och hon gjorde det fantastiskt bra. Båda barnen sov som stockar när vi kom hem. Givetvis vaknade L så fort vi kom innanför dörrarna men det kändes som det kvittade då vi hade haft en väldigt mysig kväll tillsammans.


Lördagen började för övrigt med besök från hälsingeskogarna. Familjen hellmyrs kom förbi innan matchen mellan Saik och Bollnäs, en match som mot alla odds Bollnäs vann:) och det gjorde nog vår kväll ännu bättre:)


Idag bjöd vi in oss själva på middag hos Elin och Göte plus barn. Väldigt gott och väldigt trevligt. De hade fått det superfint i sitt nya hos. Tjejerna busade mest hela tiden och Ludde levde rövare.
Han passade även på att ta sina två första steg där så vi får se vart de hör slutar... Han kanske faktiskt oxå börjar gå runt 11 månader som sin syster.
En helt underbar dag i bilder...


Testade mammanerverna på Ikea...

Idag hade jag bestämt mig för en lugn eftermiddag och kväll hemma då vi gjort någonting varje dag hela tre veckors tid.. Men jag kunde inte hålla mig så det blev en tur till Ikea för diverse köp.

Att åka själv med barnen till Ikea strax innan middag är en ganska vågad prövning. En prövning som vi klarade galant. Båda barnen var glada hela tiden. De satt bredvid varandra i kundvagnen å charmade de flesta som var där. Det firade vi med att äta middag där oxå, å till och med det gick bra. Klapp på axeln till mig själv:)Testade nya stafflit vilket var en succé:) 
Snön kommer å går lite som sen vill den här vintern... Igår toksnöade det och idag regnade det...För övrigt så har det varit fullt upp här hemma. Vi har umgåtts med vänner, varit i badhuset och lekt mest hela dagarna.

 Nu blir det soffhäng med gott samvete:)

Lillprinsen blir 10 månader idag:)

Tiden bara springer i väg... Vincent, Ludvig, Nils Berlin blir hela 10 månader idag. Det är helt galet hur fort det går. Han går nu under smeknamnet terroristen och vi har inte en lugn stund här hemma.
 
Han har nu mer sex tänder, kryper, går mot allt som går, klappar händerna, spelar på läpparna, kastar tillbaka bollen om man kastar till honom, står själv enstaka sekunder utan att hålla i något, säger mamama å papapapa, sover fortfarande som en kratta men hoppet är det sista som överger....

Igår hade vi besök av familjen Bäck/Nirs , väldigt trevligt och det var Vilma som stod för bakningen till fikat:)
Idag har vi haft halva familjen Berlin junior på besök medan den andra halvan var på kalas.
Vilma å Elias busade mest hela tiden.Vilma stod för dagens matlagning:)


Ne nu är det godnatt här och avslutar med en badbild när Vilma ger Ludde massage:)Gott å blandat:)

Nyårs mys med fina vänner💗 Vilma stortrivdes...Kompishäng:)
Bästa vänner...


 Helt klart är det inte lika intressant och kolla på Saik när inte pappa D spelar, men vad gör man inte när Vilma så gärna vill ner och heja...

bobberlin

Här kommer du kunna läsa om mig och min lilla familj. Vi har från och med denna säsong bytt Moskva mot Svensson livet:)) Bloggen är allt annat än välskriven då tanken är att våra nära å kära ska kunna läsa vad vi har för oss på dagarna:)

RSS 2.0