Underbara dagar...

Uppdatering kommer inom kort:)) tills dess lite bilder som jessan tagit:)

Jun. 28, 2013

Vilma med sin favvo hund:)

Kompis häng:)

Vilma och min lillebror:)

Vilmas blivande gudmor...

Var roligast på lekplatsen:))

Saker som ska fixas idag:

Handla till frukosten och grillningen för drygt 20 personer (tur att det finns kundvagnar).

Hämta partytält och hålla tummarna på att vi lånat och köpt dom i onödan:)

Träna på dikten jag ska läsa...( kommer vara ett nervvrak) vad har jag givit mig in på?!

Ta hand om lite gäster som kommer idag:)

Baka bullar (frågan är egentligen varför) men bättre med för mycket än för lite. Vill ju inte att mina vänner å släkt ska vara hungriga när allt är slut:)

Städa :(

Sen tror jag inte det är så mycket mer jag kan göra idag... För tyvärr måste dukning mm ske i morgon innan dopet. Tur att vi är många som kan hjälpa till då. Och vem vet det kanske är. Tur för mig att det är fullt upp i morgon så slipper jag vara nervös för dikten:) inget ont som inte har något gott med sig:))

Och nu på förmiddagen har jag Hämtat nyckel på västanbygården (reservlokal om vädret mot förmodan skulle bli katastrofalt)

Och i samma veva cyklat förbi marran och beställt lite mer smörgåstårta ...

Två av dagens ärenden avklarade...

Frukost och ryssfrilla:)

Idag åkte hjärtat till Stockholm så för ungefär tredje gången är det jag som ger vilmisen frukost sen Vi kom hem från Mexico. Måste erkänna att jag varit lite bortskämd de här månaderna:))

Han är iallafall där och fixar visum. Känns inte som den optimala dagen att göra det, men inte bryr sig ryssarna att vi har dop i morgon:) och går allt som det ska med visumet åker han dit på måndag över dagen och fixar ytterligare papper till oss. Inte heller det en optimal dag men ett måste....

Nu är iallafall Annelie, Anders och lillebror påväg hit och beräknas vara framme vid lunch:)) längtar!!!!!!!

Slut som artist:)

Sitter nu i soffan helt utslagen efter en härlig eftermiddag med mallan:)

Vi avslutade en ca 15km cykeltur med 7km löpning:) vi var grymma! Jag var helt slut men gav aldrig upp!

Men nu till en sak som jag kan störa ihjäl mig på!!!!! Och jag vet att det är en skitsak men jag fattar bara inte varför de som mäter ut sträckorna där det finns spår gör det rätt... Exempelvis är milen i hemlingby 10,7km vilket gör ganska mycket på tiden?! 5:an och 6:an är typ lika lång?! Och nu när vi mätte 7,5km i högbo var den bara precis 7km?! Varför skriver man då 7,5km?! Ja ja jag ska sluta bry mig men blir bara så trött på att de aldrig stämmer.

Nu är jag värd lite godis efter kvälls maten iallafall:)

Cykeltur med mallan:)

När Hjärtat åkte iväg på träning passade vi på och ta en cykeltur:) det är verkligen underbart å cykla och ännu bättre blir det ju när Vilma älskar det...

Hon har förresten fått en 7:e tand... Så även på tandfronten går det undan:)

Vilmisen utforskar:)

På språng....

Inte en lugn stund... Nu ska jag ta med en superpigg, tokfia på stan för lite ärenden medan pappan gör andra ärenden... Längtar till det här är över:)) och håller tummarna på att de värsta blåmärkena lägger sig till lördag så folk inte tror att vi är oansvariga föräldrar;)

Från sommar till höst?!

Dagens väder har varit allt annat än härligt:( men å andra sidan har vi fått lite grejer gjort.

Jag har varit inne i Gävle och handlat lite nödvändigheter till dopet. Passade även på och fynda lite på rean till vilmisen.

På eftermiddagen blev det träning med mallan:) varför går jag inte till gymet oftare? En gång i veckan är på tik för lite....

Nu ligger jag på spikmattan och hoppas på att ryggen blir som ny:))

Vilmis testar nya regnkläder:))

Godmorgon:)

Grannarna på övervåningen rustar köket... Det borras och hamrar mest hela tiden å Vilma försöker överrösta dom:)) vad hände med ordspråket -morgonstund har guld i mun?!

Tack för idag:)

En prins är född:)

Våra kära vänner Mathias å ullis har blivit en guldklimp rikare. Längtar till jag får träffa denna lille going å övriga familjen!!!

En helt underbar dag:)

Jag å vilmisen efter första doppet:)

Kompisar:))

Kramkalas i vattnet:))

Bad med nosan:)

Sista minuterna fick Vilma bada ytan dräkt då hon höll på att frysa ihjäl för den va så kall...

Dagens solstråle:))

Trodde hon sov:)

Jun. 25, 2013

Smörgåstårta och vanliga tårtor beställda till på lördag. Gud verkar höra bön och ge oss bra väder på lördag:) morgonpromenaden avklarad och Vilma sover än:)

Nu blir det lunch och sen blir det högbo och bad:))

Jun. 24, 2013

Idag har vi åter igen varit ute från morgon till kväll. Vilma fick bada i badbaljan så nu är det faktiskt dags att köpa en liten minipool till henne så vi slipper skämmas;)

På eftermiddagen kom Sofie förbi. Vi tog en liten promenad så Vilma somna och sen passade vi på och njuta lite i solen. Vi passade även på att äta lite mellanmål innan vi begav oss till högbo och sprang 7,5 km... Sjukt skönt nr det var över, men sjukt jobbigt och varmt. Vi avslutade med ett välförtjänt bad innan vi åkte hem.

Väl hemma hade D lagat middag till oss!!:) mycket välbehövligt, gott och trevligt.

Vilma sover redan, D är och kollar på saiks träning och jag njuter av lugnet med lite godis....

Åter en väldigt bra dag helt enkelt:))

Jag nästan skäms...

Mitt liv eller rättare sagt vårt liv är så bra just nu! Nästa för bra för att vara sant...Vi gör vad som faller oss in... Planerar sällan utan tar dagarna som kommer. Vi bestämmer i stort kläder och aktiviteter efter dagens väder. Och det bästa av allt är att vi får vara tillsammans och att vi tar vara på varje tillfälle att vara tillsammans. Det är helt underbart å veta att Daniel inte bara är den jag älskar och Vilma pappa utan även min bästa vän. En helt underbar känsla helt enkelt....

Mina tokisar

Man tager det man haver:)

Vilma badar på gården medan vi fikar och njuter av en underbar sommardag:))

Jun. 23, 2013

Idag avslutade vi en trevlig helg med att vara ute i det fina vädret från morgon till kväll. Först strosade vi runt i öregrund och bara njöt.
Vi åt lunch på att mysigt kafé i hamnen. Vilma fick leka av sig i en lekpark innan vi bestämde oss för att åka norr ut igen.

Påväg hem åkte vi förbi Micke och Sofie och fikade. De har fått det så fantastiskt fint.

Vilma gick runt barfota på deras nysådda gräs och sken som en sol. Vid sådana tillfällen saknar jag ännu mer ett hus med egen gräsmatta som Vilma skulle få springa omkring på, men den dagen kommer... Vi måste bara veta vart vi ska låta henne växa upp?!

Balkong mys<3

Medan jag gav vilmisen välling passade hjärtat på att fixa lite mys på balkongen. Min man han kan:))

Midsommar helgen:)

Vi har haft en helt fantastisk helg! Midsommarafton firade vi hos Helena och Mikko med ett glatt och trevligt gäng.

I går morse åkte vi till öregrund där vi åt lunch ute i det gröna. När vilmisen tog sin eftermiddagslur passade vi på att äta glass och bara njuta av lugnet.

Vilmisen åker färja till gräsö:)

Badbus :))

Skål!!!

Trevlig midsommar!!!!

Vilma startade dagen med nytt rekord!!! 23 steg är tagna! Nu dröjer det nog inte länge tills hon går!

Midsommar förberedelser:)

På kvällskvisten efter vilmas kvällsbad har vi gjort pajer till morgondagens festligheter:) nu är det bara hålla tummarna på att de blev goda för provsmaka blir ju svårt om man ska bevara dom intakta:))

Jun. 20, 2013

Jag verkligen älskar min nya cykel!!! Har redan använt den mer än vad jag trodde jag skulle göra på hela sommaren?! Idag tog vi en sväng innan middagen på en dryg timme och bara njöt av det fina vädret och att vi får vara tillsammans.

Prästen har varit här och vi har gått igenom dopet. Prästen verkar vara en bra prälle och han kommer få dagen att bli perfa! Nu ska jag bara försöka bota min scenskräck....och lugna mina nerver sen kommer allt gå på räls. Känns som vi har det mesta under kontroll:))

Hela familjen är mätt och glad:)

Till och med dockan är mätt;)
Vilma passade även på att ta 16 steg när dockan var färdigmatad.

Premiärbad i Storsjön:)

Vilma plaskade som bara den och verkade fullkomligt strunta i att det var svinkallt i vattnet. Jag erkänner att jag skulle badat men ångrade mig i sista stund...

Hundbad:))

Inte visste jag att våra fyrbenta vänner har egna badplatser?!

Tjejsnack i trappan:)

Lek och bus:)

Ella och Vilma utforskar saker ihop nu. Den ena börjar och den andra hakar på... Precis som det ska vara:)

Nyvaken:))

Efter massage och glass mår jag toppen:)

Nu blir det cykeltur och premiärbad i Storsjön:)

Mys med marre å affe

Medan Vilma åt sin lunch själv:) (makaroner å korv) passade jag på laga lunch till mig, D och Maria. Sen blev det bus för hela slanten.

Resevagnen framtagen igen:)

Vilma verkade lite frågande till varför hon inte fick åka sin vanliga vagn, men efter ett tags tänkande somnade hon iallafall:))

Gud, snälla hör bön!!!!

Jag ber om att det här vädret håller i sig till lördagen den 29:e.... Hoppas du lyssnar:)
Amen

Träning med mallan:))

Efter många om och men blev det 6km löpning å ett bra pass på gymmet:)

Vi hade bestämt att träningen skulle bli efter klockan 19...vår sms konversation tycker jag är klockren :)) heja oss helt enkelt:)

Gungning på lekplatsen

Vi var näst intill själva där idag, undra om det har något att göra med det något ostabila sommarvädret?!

En annan tanke är att det sällan är både pappor och mammor där som vi oftast är... Så egentligen är det nog inte så dumt att ha fyra månaders gemensam semester:)

Förlust:(

Gårdagen bestod av full aktivitet. På förmiddagen blev det utelek innan lunch, efter lunch kom Julia, Maria och affe hit på fika (affe stod för fikat)
De gick egentligen helt lagom till det var dags att börja med middagen. Vilma fick äta vår mat och det gick mycket bättre än med barnmaten så jag kanske måste börja laga barnvänlig i fortsättningen.

Vilma har även fått smak på russin... Hon vet precis vart de står och hur man ska ta dom själv. Ett i taget, annars blir pappa tokig och Max fyra stycken:)

På kvällen spelade jag match, tyvärr förlorade vi:( tycker att vi var bättre över hela plan, men vi gjorde inte mål på våra chanser och då vinner man inga matcher.

Tandborstning och dans:))

Vilma testar traktorer...

Vilma verkade stortrivas bland kusinernas leksaker:)

Tandsingar...

Tack mamma för den tänker nog vilmisen:)

Familjen Berlin juniors nya hus:)

Idag har vi firat Elias 3års dag i Uppsala. Vi passade även på att hälsa på vilmas farmor och farfar för lite lunch och mys:)

Huset kommer bli superfint när det blir klart och förhoppningsvis får de flytta in i augusti:)

Dans i bilen:))

Fullt upp:)

Det har varit några mysiga dagar med massor att göra. Shopping, bus och lek med Helena och Ella. Dop för världens sötaste alfons. Bilder kommer senare då jag bara hade systemkameran med mig. Vi avslutade gårdagen med grillning utanför oss med goda vänner. Massor av mys helt enkelt:))

Sommar på Öckerö

Sommardagar med tråkigt väder då saknar jag Öckerö lite...

Sommar?

Idag känns det som höst:( passar då på och tända lite ljus... Bland annat det jag fick av världens bästa Angelica:)

Glömde skriva:)

Vilma sov som en prinsessa i natt:)) somnade klockan 20 och vaknade 07,45... Åt välling vid 05.30 men det räknas inte ens längre tycker vi:))

Helrenovering av kroppen:)

Startade dagen med massage och kotknäckning så nu är jag en ny människa! (eller inte) har iallafall inte lika ont:)

Vi åt lunch på bolaget med limpan. Först en stor portion lax och potatis och sen pankisar med grädde och sylt till efterrätt :) vilmisen fick smaka lite av allt och verkade riktigt nöjd.

Nu är Hjärtat och handlar med vilmisen och jag tänkte hänga lite tvätt i lugn och ro:)

Bus i köket

Utebus:)

Villma körde bobbycar:)

Stolta mammor<3

Efter högbo mötte jag och Vilma upp Helena och Ella för en cykeltur hem till dom. Det var Helena och Ellas debutcykeltur direkt från cykelbyggaren:)

Hemma hos Helena och Mikko blev det lek och bus för tjejerna medan vi grillad hemmagjorda hamburgare som Mikko fixat:) smaskens!!!!

Lovely day

Idag blev det lunch i högbo med emma och Joel. Lagom till vi kom till högbo skingrade sig molnen och fram kom solen:) det blev helt enkelt en perfekt eftermiddag i ett underbart sommar högbo. God mat, god glass och trevligt sällskap:)

Vår lillbil är...

Är hemma igen. Den gick i genom besiktningen utan anmärkning:)) nu är frågan om vi ska sälja den eller inte?!

Vinst

Malin och Vilma hade en toppen kväll och jag debuterade som mittback... 70 minuter mittback och 20 minuter högerback... Skriver inget mer än att vi vann med 6-1...

https://cdn3.cdnme.se/3578415/7-3/pic_51b844d4e087c343dd148a85.jpg" class="image">

Game day:)

Just nu sitter jag på balkongen, dricker kaffe, äter bullar och laddar för match:) oj oj... Frågan är hur kroppen kommer må efter med tanke på att det var ett tag sedan sist. Har redan en fruktansvärd träningsvärk sen i söndags när jag och mallan tränade sist... Ja ja det som inte dödar, härdar... Så det är bara att köra:)

Cykelturen gick lysande! Vilma stortrivdes, hon somnade till och med till påväg hem från Jernvallen :)

Cykeldebut

Förmiddagspromenad

Shoppingdag

Efter fikan med familjen Mossberg blev det Gävle för oss. Vilmisen fick tre nya solhattar från polarn, gympadojor, sandaler och lite kläder:) jag köpte nya fotbollsskor och benskydd för i morgon ska det spelas match... Hur det nu ska gå med noll träningar i bagaget???
Även ett träningslinne följde med hem:))

Efter shoppingen blev det fika med världens bästa Angelica innan det var dags för henne att bege sig till Uppsala igen. Mys<3

Jun. 10, 2013

Idag blev det mjölkpremiär för Vilma till frukosten och det verkade som hon gillade det:)

Tänk att allt gått så bra efter jag slutade amma?! Hon äter mycket bättre och sover fantastiskt mycket bättre:))

Nu blir det fika med familjen mossberg:) det ska bli mysigt å träffa dom å se hur mycket mini mossan i magen har växt:)

Söndagsmys

Vaknade av att regnet smattrade på fönsterbläcket och så har det varit till och från hela dagen. Det har resulterat i en mysig dag inne.

Vilma fick frisk luft till förmiddagsluren då D tog en promenad på henne medan jag sov och jag tog promenaden när det var dags för eftermiddagsluren.

Mallan fick med mig en sväng till gymmet oxå men annars bara mys, godis och god mat:))

Gårdagen..

Var fantastisk! God mat, goda drinkar, trevligt sällskap och fint väder:)

Jun. 09, 2013

Vilma tog tio steg i morse!!!!! Nu går det undan:)

Vi har det bra:)

Men jag saknar mina hjärtan<3

Redo för Åland:)

Naglarna snabbt målade medan V sov och D tränade:) men bättre än inget alls:)

Jun. 07, 2013

Dagen har återigen bara susat förbi... Började med lite egentid i Valbo dör jag shoppade examenspresenter till Malin och Sofie. Åkte där efter ut till Sofie och lämnade ett fint rosa paket på deras trappa från mig, emma, Daniel och Vilma såklart:) en glad överraskning blev då hon kom hem helt ovetande:)

Efter lunch blev det lite bus på gården med lilla Louisa och Mia. Vilma passade på att ta sina första steg och det känns som att det är nära tills hon går om inget konstigt händer...

På eftermiddagen väntade examens fika för mallan ute i familjen forslunds stuga. Det bjöds på massor av gosaker och finväder:)

Nu sitter vi i soffan med en stor skål godis efter en löprunda och väntar på att landskampen mellan Sverige och Österrike ska börja:) heja Sverige och heja mig som sprang 5 km på 24.59 idag vilket var mitt mål:))

Mys med Louisa:)

Barnvagns bus?!

Vilma busade...

Med allt och alla...men mest med charlotta:))

Examens party

Hos världens bästa mallan:))

Fullt ös!!!!

Inte en lugn stund på smedsgatan... Första steget är taget...

Fotbollsturnering i Stadsparken

Vilmisen tyckte fotbollen var lite halvtråkig och passade istället på att charma folk:)

Badpaus

Gabbe och Wille badade tills de blev blå. Vi vuxna satt i solen å göttade oss och vilmisen sov:)

Bus i lekparken

Vi har haft en heldag med familjen Hellmyrs och här passar grabbarna på att gunga lite:)

Vilma matar getterna:)

Idag blev hon lite rädd då den var lite närgången när hon stoppade in handen med gräs:)

Jun. 06, 2013

Gårdagen sprang iväg och vi hann med massor.

Promenad, lekparken, städning och sist men inte minst löpning i trebo med mallan och emma:)

Vimisen på promenad

Fruktträd planterade:)

Plommon,äpplen och körsbärsträd pryder ny vår gräsmatta:) det verkar gå bra för föreningen nu;)

Fika på balkongen

Medan vilmisen sover efter en sväng i lekparken:)

32 år...

Tur att ålder bara är en siffra!!!! Känner mig inte en dag över 25;) å för den delen har jag slutat fylla år den dag jag passerade 30!

Jag har iallafall haft en underbar dag med massor av fina paket och tårta.

Saknar redan familjen Hagberg/Karlsson

Fick några bilder skickade av jessan:))

Törstig och trött nakenfis

Nya vrålåket

I sommar ska det cyklas och det tackar jag älsklingen för<3

Underbara dagar på vätö:)

Tack Jessica, gurra och emmelin för en underbar vistelse!!!!
Och tack för en mysig morgon med fina paket.

Bilden är till dig jessan:)

https://cdn2.cdnme.se/3578415/7-3/pic_51adee2ae087c31b0c76fda7.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3578415/7-3/pic_51adee489606ee7460500d06.jpg" class="image">

Jun. 03, 2013

Vi har haft en underbar dag ute på vätö med mycket bus och lek.

Korvgrillning till lunch och grillad lax till middag. Precis som det ska vara på sommaren:)

Kidsen har trivts tillsammans och kommer förmodligen bli vänner för livet som deras mammor och pappor:)

Nu slappar vi i soffan till en halvtrött fotboll med efterrätt och godis:)

https://cdn3.cdnme.se/3578415/7-3/pic_51ace5a3ddf2b365f32a301a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3578415/7-3/pic_51ace5db9606ee6cbb47b8b2.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3578415/7-3/pic_51ace5dee087c37bb459b4f1.jpg" class="image">

Jag å emmelin:)

Bad bus:)

Playtime

Fika:)

Vilmisen börjar bli stor:)

Emmelin rastar dockan...

Medan vilmisen sover:)

Mysfrukost ute:)

Vätö:)

Resan gick bra, vilmisen sov nästan hela vägen.

Vilma och emmelin har busat hela eftermiddagen/kvällen i trädgården. De verkar trivas bra ihop.

Nu har Vilma precis somnat vilket betyder grillning för oss:))

Gratulerad i förskott i drälinge

Idag blev det födelsedagslunch och fika hos mig hos svärpäronen, även Daniels bror, fru och barn kom. Väldigt trevligt var det och bortskämd blev jag :)

Jun. 01, 2013

En kort sammanfattning av dagen... Sol, högbo, goda vänner, grillning å massor av mys!

I morgon väntar vätö och mys med bästa familjen Hagberg/Karlsson !!!!!

Stolta pappor

Kompisbad:)

Mys i gräset...

Vilma å Ella kollar på djuren...

Vilma <3 djuren i högbo

Vilma 11 månader och 2 dagar

Tiden bara flyger iväg och vilmisen växer så det knakar.

Hon kan nu resa sig och gå mot allt, även de prylar som rör på sig. Hon står kortare stunder utan stöd tills hon kommer på sig själv att hon inte håller i något.

Fyra tänder är på gång uppe så hon dregglar som aldrig förr.

Hon kryper snabbare än blixten så det gäller att inte kolla bort allt för länge. Hon stoppar även allt i mun(jord, stenar, gräs mm) är tydligen smaskens...

Vi kan för tillfället ställa klockan efter henne:) hon somnar innan 20, äter välling 04.30, sover till 06 i sin säng i sitt rum och för att vi ska få sova till 07 får hon somna om i vår säng till det är dags att göra morgon:))

Hon är fortfarande världens gladaste ungen och ler mot allt å alla men har ändå alltid koll på vart vi går(mamma och pappa). Så för tillfälligt är allt för bra för att vara sant.

Rivstartade dagen...

Med ett härligt kettelbell pass, så förmodligen kommer jag ha träningsvärk till nästa helg:)

Nu blir det lunch i solen med familjen Aarni/Nordin i högbo.

bobberlin

Här kommer du kunna läsa om mig och min lilla familj. Vi har från och med denna säsong bytt Moskva mot Svensson livet:)) Bloggen är allt annat än välskriven då tanken är att våra nära å kära ska kunna läsa vad vi har för oss på dagarna:)

RSS 2.0