Gott slut och gott nytt....

Började firade igår med bollnäsvinst mot Vänersborg:)

Vi hade en lugn morgon innan det blev skridskoåkning med familjen Bäck/nirs och Qvist... Ludde va på isen i mer än en timme utan att sura ihop totalt:)

2016 avslutades hemma hos familjen Qvist... en helt perfekt dag med andra ord:)

Grattis Sofie 29år!!!

Igår va Charlotta och Ture här och åt lunch. Väldigt trevligt, tråkigt att man vinner ses så sällan...

På eftermiddagen kom Johanna och barnen hit. Vi åt pannkakor och kidsen fick leka av sig lite. Mycket bandy blir det men Vilma får på något märkligt vis in att de leker mamma pappa barn med henne i mellan matcherna:)

Och slutligen nör kudsen lagt sig och Daniel kommit hem åkte jag in till stan och firade sofies födelsedag. Vi åt på ölbaren och hade en trevlig kväll:)

Vi hann även med en liten tur till stugan:)

Underbar förmiddag i stugan!!!

Bandyvecka...

Igår var det årets match på sävstaås, tyvärr förlorade Bollnäs men stämningen går det inte att klaga på... drygt 4300 på läktaren och helt ok väder! I morgon har Bollnäs en ny chans mot Tillberga och på fredag möter de Vänersborg hemma... så en vecka full med bandy!!!

Idag har vi åkt skridskor, åkt skidor, umgåtts med Johanna å barnen och ätit middag hos familjen aarni/Nordin... en helt perfekt dag enligt mig:)

Internmatch mellan loui och Ludde:)
Ludde testar nya skidorna på den snö som finns...
Vilma testade ner för backen på direkten...
Vilma skriver nu mer sitt namn själv titt som tätt...
Ludde tog sig en powenapp efter pizzan igår...

God jul!!!

Här kommer en bildbomb från helgen! Nöjda barn = nöjda föräldrar:)

I morgon kommer tomten!!!

Vilka dagar det varit! Jag har satt mina första betyg, måluppfyllelsen är gjord för årskurs 1-5, jag har haft en heldag på högskolan och klarat två eximinerande uppgifter i Drama och it. Vi har haft skolavslutning i kyrkan. Barnen var superduktiga! Kyrkan var helt full av förväntansfulla elever och föräldrar. Jag stressade efter kyrkan tillbaka till skolan och låste in mig på en kollegas rum där jag hade ett eximinerande bokseminarium mellan 10-12... tanken var att alla skulle samlas i matsalen kl 12 för julsmörgås och fika men medan jag satt å redovisade såg jag hur alla packade ihop och åkte hem. Så när mitt seminarie va slut va jag istort sett ensam kvar på skolan...men känslan var iallafall skön! Mitt flesta jullov hade börjat och känslan i kroppen sa att jag klarat dagens eximination!

Ludde fick idag målvaktshandskar av tomtarna i forsbacka! Han är sjukt nöjd och står i mål hela tiden! Just här vilar han...
när D tränade en kväll åkte jag å barnen och köpte ramar till våra nya familjebilder:)
Idag badade och som vanligt blev det fika efter:)
Resultatet när familjebilderna kom upp på väggen...

5 dagar till julafton!

Barnen och D har varit lite hängiga, ingen feber men väldigt förkylda så vi har mestadels vilat inhelgen. I lördags hämtade vi vår nya pärla. Den va inslagen som i ett paket sa Vilma. Jag är supernöjd med valet av bil. Kärlek vid första ögonkast kan man säga:)

Igår åkte vi till Uppsala. Sofie följde med:) vi passade på att åka in till stan och shoppa julklappar med D å barnen stannade hos farmor och farfar.

Idag var det jobb igen... dagen gick hur snabbt som helst!
I morgon är det en ny dag och jag hoppas att den bjuder på mer tid till plugg! Jag borde sätta mig och plugga nu, men jag orkar inte...

Utflykt!

Idag fick barnen vara hemma med pappa D som vilade sig från träning då han inte är helt kry. De passade då på att göra en utflykt till Gävle. De åkte tåg dit, åt lunch och tig bussen hem. Dom hade haft supermysigt och jag möttes av två nöjda barn när jag kom hem frön jobbet. Vilma berättade allt i minsta detalj!

Det värmde i hjärtat när jag fick den här bilden skickad till mig...

Luddes första luciatåg

På självaste luciadagen hade smultronbacken sitt luciatåg för oss föräldrar. Kl 16.20 hade vi två väldigt spända barn som längtade efter att få vara med sina kompisar i luciatåget. Vilma som lucia och Ludde som lussebulle. Han var väldigt noga med att säga till alla att han var en lussebulle å inget annat.

Vilma och Suzan gick först i tåget! Hon är då modig och kavat vår tjej! Undra vem hon fått det av?! Inte är det mig iallafall...Ludde gick sist i tåget med fröken Annica!

Pappa D var tur i oturen krasslig efter landslagssamlingen så han kunde vara med. Mysigt för oss och väldigt kul för barnen.

Bandyänka..

Torsdag till söndag har D varit iväg med landslaget och jag varit hemma med våra juveler:)

Vi har hunnit med bad, skridskor, mys med gudmor och mycket annat...

Ludde har sovit bra både natten från lördag till söndag och söndag till måndag. Vilket var väldigt skönt då jag inte överlevt annars:)

Vilma har blivit riktigt duktig på skridskor medan Ludde mest surar för att han inte kan...
I lördags va även Ella med och åkte:)
Resultatet av kidsens pepparkakshus:)
Lite mys med jobbet:)
Kidsen fick pyssla och jag kolla på bandy:)
Min och sofies godisskål. Erkänner att det blev några bitar kvar som vi sen åt upp igår:)
Konstigt att jag får lite sömn när D är borta då min säng ser ut såhär om nätterna:)
Två glada barn som va redo för fsk redan kl 06...
En trött tjej som ville vara med mig å Sofie istället för att sova uppe...
Tomten har enligt barnen kommit med granen:)

En perfek söndag:)

Badhuset, malinbesök, gympauppvisning, skinkmacka hos familjen Nordin/Aarni och mys i soffan (plus lunch å middag) det är vad vi pysslat med idag!

Som vanligt har Vilma lekt med telefonen...
Vilmas första gymnastikuppvisning och luciatåg. Hon va så duktig! Tänk att vår tjej bara är fyra år och klarade allt galant medan vi satt på läktaren och bara log av stolthet! Vet i katten om jag vågat gå ut där själv utan mamma å pappa när jag va fyra år?!
Temat på uppvisningen var julgranskulor?!?! Vilmas grupp skulle vara mörkgröna julgranskulor så hon fick låna luddes pyjamasbyxor och hans nya Hood... Det va de plagg som va gröna i vårt hus:) man tager va man haver:)
Ludde tog igen sig lite på kökssoffan innan uppvisningen! Jobbigt att bada å inte få sova på dagen:) vi låter honom numer vara vaken på helgerna för att få honom att sova bättre på nätterna med ett positivt resultat...

Andra advent...

Idag är det redan andra advent! D ska träna på förmiddagen och jag tänkte ta kidsen till badhuset med Mikko och Ella.

Veckan har som vanligt sprungit iväg. Så här kommer en liten bildbomb!

När pappa D va nere i värnersborg bakade jag och kidsen pepparkakor:)
Vilma och Ludde älskar mindre barn. De blir alltid lika glada när Lou å hennes fina mamma kommer över och bara hänger med oss.
Igår va vi på hockey för första gången hela familjen och det gick faktiskt bra. Vi satt på våra platser näst intill hela matchen då pauserna oxå innehöll något som intresserade barnen. Det va tydligen fler än vi som tänkt denna tanke så det fanns tyvärr inga bra biljetter kvar men det gjorde itu tydligen inget:)
Vilma älskade tigern så det kommer nog bli mer hockey för oss framöver:)
Igår passade vi även på att åks lite skridskor i det fina vädret! Vilma har knäckt koden medan Ludde forfarande vill att pappa D ska åka rally med honom. Men igår kunde han iallafall stå och passa bollen utan att bli vansinnig:)
I torsdags blev jag bjuden till Matilda (grannen) på vin å plockmat. Väldigt trevligt ich gott. Tyvärr ska dom flytta ifrån oss då de köpt nytt hus. Kul för dom men tråkigt för oss. Som tur är flyttar dom bara några kvarter bort så vi kommer fortfande kunna ses även om det inte kommer bli lika ofta..

Nu inväntar jag och Ludde att sömntutorna där uppe ska vakna:)

bobberlin

Här kommer du kunna läsa om mig och min lilla familj. Vi har från och med denna säsong bytt Moskva mot Svensson livet:)) Bloggen är allt annat än välskriven då tanken är att våra nära å kära ska kunna läsa vad vi har för oss på dagarna:)

RSS 2.0