Framme i Vetlanda :)

Strax efter 11 åkte jag och barnen mot Vetlanda. Jag med ny höstfrippa...


Resan gick bra. Vi stannade i Enköping för en fika annars körde vi hela vägen till Jönköping där vi bokat middag och playdate med min kusin. En omväg på 10 mil men det va det värt💗 







Nu sitter jag i soffan och njuter... Kidsen sover med kläderna på🙈😅 Vilma i sina fleesbyxor som hon pront skulle ha idag...

Och med den bilden säger jag godnatt...



Höstlov

Nu är det höstlov för mig å kidsen. Istället för att göra min sista dag i fredags lovade jag att jobba nästa vecka oxå för att introducera den nya läraren. Så eleverna får helt enkelt stå ut med mig ytterligare en vecka:)

De dagar som gått med vintertid har gått över förväntan. Det har bara varit natten till söndag som var riktigt dålig. Då gick Ludde upp fyra...D bytte av mig när Vilma vaknade. När jag sen gick upp för andra gången stod mina prinsar och gjorde pannkakssmet:) helt klart både min och barnens favoritfrukost.


De här dagarna har vi hunnit med massor så här kommer en bildbomb...

Lek i högbo...











Jag har hunnit göra årets första och förmodligen sista fotbollsträning. Den slutade på akuten med en axel som hoppat ur led. Inte på mig men på en vän och som tack för hjälpen fick jag den här underbara buketten...


Massor av trädgårdshäng har det blivit och Ludde vill helst bara spela bandy...





Det har även busats inne...


Idag var vi på middag hos familjen Grunning. De bjöd på smaskig lasagne:) väldigt gott och trevligt..

 Nu ska jag börja packa lite för i morgon åker jag å barnen till Vetlanda. 

I morgon får vi en extra timmes sömn...eller inte?!?!

Igår var det elitseriepremiär. Jag och barnen valde att heja från soffan. Det blev en som förväntat en jämn match där Bollnäs segrade. D åkte på en utvisning och fick med sig en burk pepparkakor hem. Minns inte att vi behövde köpa några pepparkakor förra året och med tanke på hur snygga burkarna var i år så får han gärna ta någon till i år;)


Idag började jag dagen med träning. När jag kom hem var Det fullt ös hemma:)


Annars har vi varit ute i trädgården hela dagen. D plockade in studsmattan(bättre sent än aldrig). Jag krattade löv å kidsen lekte. Tror de lekte i över en tilmme bara i sandlådan och över en timme i lövhögarna plus lite övrig lek. Tycker det är underbart att våra barn gillar att vara ute.








Till middag blev det tacos. Vilma skar alla grönsaker. Vår tjej börjar bli så stor...

Nu på kvällen har vi myst och gjort allt för att hålla barnen vakna lite längre... Längtar inte till nästa vecka om man säger så... Frågan är inte om Ludde kommer gå upp tidigt nästa vecka, utan hur tidigt!!! Just nu skulle jag vilja vara som Putin å bara bestämma att vi skippar vintertid i år för till vilken nytta har vi det egentligen?!?! Som småbarnsförälder blir det iallafall bara jobbigt! 




Nu blir det mys i soffan, så mycket bättre och godis står på schemat:)

...

Då va det länge sen jag skrev igen... I söndags var vi iallafall i Bollnäs. Vi hälsade först på familjen Hellmyrs och hejade sen fram grabbarna till vinst. 
En perfekt eftermiddag/kväll att kolla på bandy för oss åskådare, något varmt för spelarna.

Måndagen och tisdagen sprang som vanligt iväg då jag jobbar sent. 

Idag efter jobbet blev det fika med vänner.

Kvällen avslutades med att granntjejen kom förbi och frågade om hon fick komma in å leka och givetvis fick hon det. De dansade och lekte hästhoppning:)








Nu har jag bara två dagar kvar på jobbet med mina underbara elever. Måste erkänna att det känns väldigt jobbigt då jag trivs otroligt bra med både kollegor och elever. 


Idag på morgon-mötet fick jag ett presentkort av skolan som tack för den här tiden de önskade mig lycka till med studierna. Det kom Helt oväntat, inte trodde jag sådant förekom med så här kort tid på en skola. Tack, tack... 

Nu ska vi mysa ner oss i soffan framför fotbollen och hoppas att Malmö och Zlatan vinner;) 




Familjedag

Startade dagen med träning. Den jobbigaste gången på länge, undra om det berodde på att jag hoppade över förra lördagen?!

Efter träningen åkte vi raka vägen till badhuset där  vi mötte upp Ella och Mikko. Här va det banan-paus:)


På eftermiddagen blev det stughäng och de närmaste grannarna kom och önskade oss välkomna. 

Även denna dag var magisk där ute, näst intill vindstilla och strålande sol.

Ludde vinkade på en båt som åkte förbi...


Vilma älskar att hoppa från stubbar...  Vi kanske måste behålla någon på tomten så hon(dom) får hoppa av sig. Ludde vill givetvis göra lika han oxå...


Annars leks det med allt och ingenting. 
















Så nu är det två trötta föräldrar som sätter sig i soffan. I morgon åker vi till Bollnäs och kollar på genrepet mot Sirius.

Fredag igen:)

Min alldeles egna väckarklocka ringde flera gånger i natt och tyckte det var dags att gå upp 04.08... Efter väldigt mycket skrik, tårar och brottning somnade han som tur var om en liten stund från va ca fem till sex... Hur orkar han???!!!

Efter jobbet kallade tandläkaren. Inga hål, så en klapp på axeln till mig:) tänk att jag inte haft några hål på 34 år:)

Vi hann även med lite häng i stugan innan det var dags för D att åka till bollan...










Innan middagen passade jag och barnen på att ta en cykeltur i det fina vädret. Den här hösten har verkligen varit helt underbar. 

Nu inväntar jag mitt stora hjärta som snart är hemma så vi kan få lite mys i soffan❤️



Onsdag igen=snart helg

Onsdag igen och jag har knappt fattat att helgen är slut... Måndag och tisdag jobbar jag sent och då har det egentligen inte hänt så mycket.
 Idag har jag haft en grymt bra dag på jobbet och den fortsatte ännu bättre med Familjemys i stugan. Vi har verkligen hittat vårt smultronställe. Nu ska vi bara fatta alla svåra beslut om hur vi ska få det så bra som möjligt. Massor av tankar och idéer finns...men vad och hur återstår att se...









....

I torsdags ringde de från förskolan och sa att Ludde hade problem med andningen så jag avslutade dagen fort. Jag och Vilma begav oss till sjukhuset för att läkarna skulle undersöka L.  På sjukhuset charmade han alla och det var ingen som trodde vi var där pga honom. Läkaren tyckte inte heller det verkade vara något mer än en förkylning som satt sig på luftrören och det lugnade mitt mammahjärta väldigt. Skönt att kunna andas ut. Vi åkte istort sätt direkt ner till arenan för att se Bollnäs-villa där Bollnäs vann. Så en bra start på cupen.



 


 Fredagens match gick inte lika bra och slutade med en knapp förlust mot Västerås...

Å lördagens morgonmatch gick lika dant. Bollnäs vaknade lite försent och ryssarna vann med 4-3... Vilket oxå ledde till att de inte gick vidare. Istället fick vi heja på SAIK som gick hela vägen till final men där tog energin slut...













Imellan matcherna åkte vi ut till stugan och det var verkligen en magisk eftermiddag där...










Nu ska vi mysa ner oss i soffan och invänta bron på tv. Natti natti...

Måndag igen:)

Helgen gick i ett rasande tempo...(som vanligt)...

Igår morse åkte vi till Uppsala. Jag hade fått tips om ett vedstativ jag inte kunde låta bli att vilja ha så jag lämnade bara av barnen och D i drälinge innan jag begav mig vidare till Barkarby för shopping. Jag är supernöjd med resultatet:)
 Tänk att det såg ut såhär innan vi renoverade😁😅


När jag kom tillbaka blev det utelek i det underbara höstvädret...







Vilma hjälpte pappa att packa klubborna innan matchen...


Bollnäs gick segrande ur denna match och vi fick med oss en glad pappa hem:)





Nu sover båda barnen och jag ska ner och städa lite innan jag slår ner min trötta kropp i soffan... 
 
Natti natti...


Lördag:)

Helgerna uppskattas helt klart mycket mer nu när jag jobbar. Startade dagen med träning nere på multicenter. När träningen var avklarad åkte vi direkt till badhuset med Ella och Mikko. Tjejerna är helt tokiga. De åker själva i virveln och den gula vattenrutschkanan (givetvis under uppsikt och ett handtag bort) det är helt underbart att se dom ihop. De "simmar" iväg med sina puffar och tar sig fram både med rygg och hundsim.







Efter lunch knackade det på dörren, grannbarnen ville leka. Så hela eftermiddagen lektes det för fullt innan det var dags för oss att cykla iväg på fotboll.


Ludvig fick grattis på namnsdagen-kort av Sofie å Micke och Vilma ett eget bästa storasystern kort. Sofie hon tänker verkligen på allt och har ett hjärta av guld💗


Som vanligt var det inga problem att gå på fotboll med Vilma. Hon satt eller låg och hejade hela matchen medan Ludde mest sprang omkring...








Nu på kvällen har vi bara ätit gott och myst i soffan och det är det jag och D kommer fortsätta med nu när barnen sover.

Igår var vi på playdate och födelsedagsfika hos Ruth. Både vuxna och barn hade väldigt mysigt och jag ser redan fram emot nästa gång vi ses.





Och även igår kom grannbarnen och knackade på. Sara ritade med Vilma och Ludde så jag med gott samvete kunde ta hand om disken 

Ne nu ska jag ner och hälla upp godisskålen, det är vi värda nu:)

I morgon är det fredag, igen?!....

Då har en arbetsvecka till nästan gått och jag fattar fortfarande inte vart tiden tar vägen...

Vi har haft kungsgårdslunken vilket var väldigt lyckat...
Vi hade tur med vädret och eleverna stortrivdes.




Jag har oxå varit på badhuset (simskola)
Något som är helt nytt för mig. Utmaningen var att 7av 14 inte pratade svenska... Men de små klarade det galant iallafall.

 I tisdags hade jag tisdagsmys med mallan. Hon hade gjort ett blomsterarrangemang till oss som jag bara älskar...





Igår hade vi familjedag och högbo stod på schemat. Sara och Albin kom dit och förgyllde vår dag.



Idag har utmanade hag ödet och åkte till Ikea med båda kidsen för middag innan vi åkte iväg till Ture på 2årskalas.  Barnen skötte sig galant så det kan jag tänka mig att göra fler ggr.

Att få äran att vara med och fira Ture på son födelsedag var toppen tyckte både Vilma och Ludde. De lektes, öppnades paket och fikades mest hela tiden:)















Barnen sover nu sött efter massor av godnattpussar...



bobberlin

Här kommer du kunna läsa om mig och min lilla familj. Vi har från och med denna säsong bytt Moskva mot Svensson livet:)) Bloggen är allt annat än välskriven då tanken är att våra nära å kära ska kunna läsa vad vi har för oss på dagarna:)

RSS 2.0