Älskade unge

















Stanna tiden!!!!

Dagarna går fortare och fortare. Ludvig tar sig nu framåt både rullande och krålande...å  Han äter bättre  å bättre:)



Vilma pratar mest hela dagarna(de mesta oförståeligt) men fler å fler ord börjar snappas upp, några ord används flitigare än andra så som hejja pappa, hej, hejdå, tack tack, stopp mamma mm hoppas det släpper snart(mest för hennes skull)  Känner hur frustrerad hon börjar bli när vi inte förstår vad hon menar.



Dagen har iallafall varit helt underbar.
Lek med grannarna på förmiddagen å fika å utehäng med mallan på eftermiddagen:)







Vilma har koll på att fåglarna äter på maten vi hängde ut:)




Gårdagen susade oxå bara förbi. Vi tog en spontan promenad ner på stan. Testade Sandvikens nya sportbar för lunch. Tror helt klart att all star har ett vinnande koncept för oss Sandvikenbor.

Vilma fick rida runt jensaparken.. Hon var helt lyrisk och fast att det var många barn före i kö stod hon bara snällt å väntade på sin tur.


Vi hann även med ett besök i lekparken.



Å nu blir det godis å mys i soffan. Lär passa på... Som sagt tiden bara susar förbi och på onsdag ska jag börja träna och försöka att äta lite nyttigare. Inte för att gå ner i vikt, utan mest för att må bättre. Min kropp mår verkligen mycket bättre som vältränad:))

Prins














Höst





Sovmorgon...04.30...

Skönt att jag klassar 04.30 som sovmorgon:)) eftersom vår lille prins velat gå upp vid fyra de några dagar i rad nu... Försöker bryta denna dumma rutin men det verkar inte funka... Nu ligger han glatt å joddlar dadada, papapapa... Så misstänker att hans första ord kommer bli pappa:)

Gårdagen spenderades i Bollnäs då jag kände att jag var för trött för att bara vara hemma. Mycket trevligare att få umgås å snacka lite skit med À-K medan grabbarna tränade. 








Vi hann även med familjelunch i Bollnäs centrum och lite shopping... Inte illa det inte:)










Kvällen bestod av mys i soffan framför idol med lite god mat å godis när barnen somnat. L sov i sin säng till 23... Å Vilma snarkar fortfarande gott i din säng. Tror D längtar efter att hon ska komma å mysa lite.

Ne nu ska kolla på lite mer tv-shop:))

Kärleken övervinner allt...

Dagen har varit helt underbar. Började med en mysig lång frukost i soffan med D medan V var på dagis å L låg ute i vagnen å sov... Vi hann nästan äta klart lunchen innan han vaknade. (Har aldrig hänt innan att han sovit så länge)...

När vi ätit var det dags att hämta vår lilla sessa. Vi passade på att åka hela familjen för att hinna med lite shopping påvägen hem.

Dagens fynd blev lampor till barnens rum.





Eftermiddagen tillbringade vi i trädgården. D och V satte upp mat till fåglarna..


Sen blev det gungning för hela slanten...







Middagen åts bra av både V å L och tills läggning var allt toppen... Men när jag sa att Vilma fick välja ett sista barnprogram att se innan borstning av tänderna började det... Hon ville inte se på barnprogram utan hon ville se pappa... Och givetvis fick hon det men det räckte inte... När klippet var slut började hon tokgrina... Krockodiltårar rann ner för hennes kinder under hela borstningen. När vi var klara sprang hon in i sitt rum, slängde sig i sängen som en trotsig tonåring, borrade in huvudet i kudden å sa -gå mamma gå och ropade på pappa mellan snyftningarna...  Och Så somnade hon utan att fått i sig välling... Inget godnatt, bara ett brustet mammahjärta... Min lilla prinsessa saknade sin pappa... Är så glad nu i efterhand att vi valde att vara hemma i år...



Effektiva

Idag har både jag och D fokuserat på huset. D har börjat lite smått att måla vindsluckorna på huset och jag har möblerade om lite så att vi kunde flytta in hans säng i sitt rum. Eller iallafall hans rum tillsvidare då hans riktiga rum kommer få agera gästrum ett tag till.

Efter dagis hade vi besök, lek å fika var fokus. Dagen till ära hade Vilma hoppat över sovningen på dagis, vilket jag trodde skulle resultera i katastrof men inte alls. Hon har varit pigg å glad å lekt massor. Däremot sover båda barnen nu... Båda sover i sina sängar på sina rum...Peppar, peppar...nu ska vi se hur länge det varar... Jag gissar på tio sen är det nog dags för Ludde att protesterar...





Ludde hittade spegeln själv idag:)

Bus...


Tur att han blir härdad...



:)

Gårdagen bestod av mys å lek med vänner hela dagen lång. 

D förberedde för att muraren ska kunna komma och göra klart spisen...


Tror det kommer bli hur bra som helst:)

(Luddes låda ska upp på hans rum under dagen)... Byggde ihop en kista till leksaker istället. Så nu har dom varsin här nere.



Å lika glad verkar Ludde för det, trots att han varit vaken sen 05.17...zzzzzzzzz



Syskon:))

Kollade lite snabbt tillbaka på bilder då Vilma var runt 6-7 månader och inser ganska snabbt att de är ganska lika:))



Vår lille vilde...














Fix...

Älskar att min andra hälft är händig så set händer något här på allevägen :)

Hylla fixad i trappen ner till källaren. Perfekt avlastningshylla:)

Han har även börjat riva den befintliga öppna spisen för att vi ska kunna bygga upp den igen...få in kassetten och gallret. Tror det kommer bli toppen när det blir klart.


I badrummet kan han inte göra mer innan elektrikern kommer så nu håller jag tummarna på att han vill komma ganska snart:)

Vädret är fortfarande helt underbart:) så mycket utelek å fika blir det.




 


Ludde sover fortfarande dåligt...
04.30 var det godmorgon idag...å somnade om igen runt 07.20 i soffan... 


Jag tackar min kära mor som tog morgon/nattpassen när hon var här... Tack, tack, tack... Det var värt guld!

Nu blir det mys i soffan:))

Bildbomb, leklandet:))











En sjukt kul å svettig eftermiddag avslutades på Max:) 





BVC

Idag var det dags för 6 månaders kontroll på BVC och allt såg bra ut. Han växer så det knakar... 8920g och 70cm. Längden tar jag med en nypa salt men vågen ljuger ju inte... Han är helt enkelt pappas pojk:) 

Å tydligen så är min mat väldigt bra med tanke på att han går upp som han ska... 

Idag kom min mamma hit för att stanna några dagar. Barnen fick fina presenter och vi har fått hjälp i trädgården. I morgon ska jag lura med henne ut på mattjakt till vardagsrummet och eventuellt till sovrummet.

Zzzzzzz

Citat älskling igår -längtar tills du får sova på nätterna så det är slutshoppat nattetid:))

Hur menar han då... Finns inte mycket å göra såhär på morgonkvisten:))



Ytterligare en underbar dag...

Vilma och D tog sovmorgon på riktigt idag så när klockan var tjugo i åtta fick jag gå upp och väcka dom båda för att de skulle hinna göra sig klara till dagis. Jag å världens gladaste unge hade då varit vakna länge...





När D lämnat V på dagis fortsatte han med badrummet nere... Sakta men säkert går det framåt.

Lunch åt vi ute i trädgården. Undra hur länge det här underbara vädret kommer hålla i sig?!

På eftermiddagen kom Johanna å loui förbi och vi fortsatte att vara ute å njuta. 
Kidsen gungade, Vilma bjöd på kakor å hejade på pappa. Vi plockade lite äpplen å vindruvor som Johanna fick med sig hem.

Behöver jag skriva att Vilma valt skor själv:))


Ludde har börjat äta lite mat nu... Det finns väl egentligen ingen rätt han tycker speciellt mycket om men lite går i iallafall ner. Inget stort steg för mänskligheten, men ett stort steg för oss:)
I morgon kommer helt enkelt domen om han får så han klarar sig då det är dags för vägning å mätning igen. Jag tror han väger närmare nio kilo?!?! I morgon vet vi.




Lyckades ta kort på hans små tandningar idag:)






 

Underbara sensommar...






Grattis Bollnäs!

Dagen började som vanligt tidigare än vad som vore lagligt och min kropp riktigt ropade efter mer sömn...  Men Ludde ville helt enkelt annat å strax efter kom Vilma, så innan klockan slagit sex satt vi alla nere i soffan... D kom nog ner strax efter åtta iallafall... Han borde sovit längre men våra barn är rätt livliga på morgonkvisten så det är lite svårt å sova då...

Efter lunch åkte vi iallafall till Bollnäs och familjen Hellmyrs för lite laddning innan finalen. En final jag trodde att Bollnäs skulle förlora med många mål... Trodde verkligen dynamo Moskva skulle köra över Bollnäs men som tur va hade jag fel:))
Bollnäs vann i Sudden med 4-5:))




Vilma satt snällt å hejade 4/5 av matchen... Heja, heja pappa lät det, eller pappa aj å så tog hon sig på knät...



Barnen lekte bra innan matchen så jag och annakarin kunde fika lite i nästan lugn å ro:)








Efter en tidig morgon igen ska jag nu passa på att sova medan Ludde sover... Natti Natti...

Bildbomb 2 idag:)

Promenad till skogsvallen. Vilma pratar med pappa på Skype säger hon...
Ständigt denna fight om tofs å spänne... 



Underbart fotbollsväder:)





Debut för Ludde att åka framåt... Solen va så stark vid bakåtläge..


Väl hemma igen busade Vilma på altan medan jag lagade mat..




Sist men inte minst vann Bollnäs mot zorky i Champions cup och är därmed klara för final mot dynamo Moskva... Kommer bli väldigt konstigt att hejja i morgon?!?! Vilma kommer garanterat heja på dynamo på rutin... Heja heja...



Familjemys å röstning:)










Dagens morgonmys å...

Morgongympa:)) 







En dag på leklandet:)

Med världens bästa Sofie:))




 





Sovmorgon:))

Vilken natt!!!! Bäst natten på flera månader å sovmorgon till 05.45:) har inte varit vaken så många ggr i natt heller... Kanske fyra...
Kommer knappt ihåg när D kom hem efter matchen men inte så konstigt då klockan va närmare tre... Så idag ska jag å barnen försöka låta D vila lite på förmiddagen så han orkar med kvällens match utan att somna i mittcirkeln;)

Nu när jag smög ner till soffan med Ludde låg Vilma å snarkade i sin säng än... Det var oxå länge sen hon sov så länge i sin säng så D måste ha kunnat sträcka ut sig ordentligt i natt då jag å Ludde någon gång under natten intog gästrummet för att underlätta sömnen för övriga familjen... Va gör man inte för dom man älskar<3

Igår hängde D upp nya lampan i hallen På övervåningen. Fint blev det och nu fattas det bara att flytta ner lampan i trappen till hallen nere och sätta upp den nya större modellen i trappen så har hallarna lika lampor fast i olika storlekar:)


Han hade oxå fixat lite på toan nere. Tänk att den gamla toan snart är ett minne blott...




Så visst går det framåt här på allevägen:)

Jag å Ludde passade under tiden på att gå till öppna förskolan å träffa lite andra mammor å knoddisar. Väldigt trevligt(som vanligt)...


Finvädret fortsätter å vi passar på art vara ute så mycket som möjligt. 
Ludvig älskar å gunga, då har han koll på vad alla gör i trädgården:)


Nu ska jag brygga mig lite kaffe å njuta av att jag faktiskt är någorlunda pigg för första gången på länge:)) 

Matdag:))

Började morgon tidigare än tidigast så två frukostar hanns med innan vi åkte till familjen Mossberg där det först bjöds på förmiddags fika, lunch och efterrätt... Jag ordagrant rullade till dagis för att hämta Vilma. Väl hemma blev det mellis å middag och sist men inte minst lite kex, ost å morotsstavar framför tvn. Tanken var att jag skulle baka bullar men det får bli idag....



Äpplen har plockats även idag och dagens skörd ligger i skottkärran...hur många äpplen finns det?!?!det syns inte ens på träden att det saknas några...







Igår startade hockey(elitserien) vilket kommer resultera i att inget annat kommer visas på dumburken de kvällar D är hemma... Han å Vilma älskar hockey, eller rättare sagt Vilma älskar allt som skridskor å hjälm och som gör mål eller slåss😁 hm... 


Nu hör jag Vilma ropa uppe... Mamma, mamma... Hon tycker det är väldigt konstigt att jag å Ludde går upp innan tuppen är uppe... Vad ska jag göra för att bryta han dygnsrytm? Är inte skitkul å kalla uppstigning kl 05.20 för sovmorgon...

Två tänder:))

Lillkillen växer så det knakar... Å nu har tand två spruckit igenom oxå.
Inte konstigt att han gnager på allt å alla;)

Grötfrukost medan morsan bakar paj...






Dagarna går å det är redan onsdag... 

Rörmokarna är klara å D har hunnit rikta golv och isolerat om på toan nere. 

Jag har hunnit börja röja lite i klädkammaren som tillsvidare kommer få bli Ludvigs rum. 

Annars är det mest lek å bus som står på schemat:)

Vilma vill så gärna putta på lillebror... Än en gång resulterade det i att hon fick gungan i huvudet å krockodiltårarna kom... Men på det igen bara...(pappas tjej)


Öppnaförkolan har fått ett nytt grabbgäng:))



 

Uppsala

Idag tog vi en tur till svärpäronen och blev lite ompysslade. De bjöds på lunch, fint väder, glada barn å trevligt sällskap:))






Hoppgungan=succé











Älskar att vara med hus å trädgård:))

Jag är förste klippare av gräset i vårt hushåll, å jag älskar det...så nu är gräset nyklippt å fint igen:)




Vädret har varit underbart idag igen så till lunch passade vi på att bara grilla lite korv. (Till nästa år hoppas jag vi köpt en nytt grill)... Frågan är egentligen bara vad vi vill ha?! En gasolgrill eller kolgrill, alla säger olika och har olika argument...

 
På eftermiddagen var vi inne i Gävle och lekte i boulongern. Vi avslutade med glass... :)) mums!



Annars är det mest fullt ös här hemma:))
Det dröjer inte länge innan Ludvig jagar Vilma i gåstolen... Än är han lite för långsam:))




Sensommar:))

Vädret de senaste dagarna har varit helt underbart. 
Vi har njutit och passar på att vara ute så mycket som möjligt.

Igår blev det lek hos Annica å alla barnen. Johanna å loui kom oxå över lite:)








Vädret verkar inte bli sämre idag så det får bli någon form av familjeutflykt... Men först ska jag å Ludde sova lite... Han har röjt så här sen 04.50... Tur att soffan finns...



Kärlek

D hade sen träning idag och åkte hemifrån vid fyra tiden. Innan det hann jag vara på föräldrargrupp och D hann köpa saker som behövs till badrummet. Han överraskad med lunch och present:) tänk att han snappade upp i går att jag ville ha en råsaftcentrigfug. Nu ska det göras juice helt enkelt:) 

Vi hann även med en hel del utelek. Vilma hjälpte oss att plocka äpplen i det underbara vädret. 


Någon juice blev det dock inte idag men äppelpaj till efterrätt med vaniljvisp, mums fillibabba:)


Badrummet uppe:)

Idag var rörmokaren här och bytte ut alla ledningar till badrummet ner. De har någon timme kvar men sen är det bara för D att börja återställa.

Nu till badrummet uppe...


Behöver jag skriva att detta badrum inte renoverats sen 1970....






Träningsledig=familjedag

Sommarvärmen är tillbaka och vi har passat på att njuta till fullo. Lunch ute i trädgården och utefix i trädgården var vår förmiddag.

 Den ena sortens äpple som vi har har mognat och är väldigt goda. Så i morgon blir det äppelpaj till efterrätt.


På eftermiddagen åkte vi till högbo och njöt av solens strålar. Vi passade även på att äta eventuellt sommarens sista glass ute (förhoppningsvis blir det fler) men man vet ju aldrig...




På kvällen tog vi en kvällspromenad.
Kvalitetstid när den är som bäst helt enkelt...

Ludde sitter mer och mer själv nu.
 Vår lille kille börjar bli stor. Kan inte fatta att han blir sex månader i morgon.. 






Älskade ungar<3



Dockan skulle rida på hennes axlar:)




Hon åker nu mer bara på mage....







Dagens selfie:)



Hallen uppe











Mer gräs åt barnen:)

D har återigen gått lös i trädgården:)) motorsågen i hösta hugg... Å vårt stora körsbärsträd är nu lite mindre...


Gräset har redan börjat ta sig runt busken som D klippte ner för någon vecka sedan...


Och stenhögen vid gungorna är ett minne blott,.,


I morgon kommer rörmokaren, så visst händer det grejer här:)

Hemmablind...

När jag är hos andra å ser hur fint dom har det glömmer jag nästan bort hur fint vi har det.. Märkligt att man blir så hemmablind fort...???!!!  Älskar vårt hem och ska försöka lägga ut före och efterbilder på alla rum:))

Börjar med köket:)














bobberlin

Här kommer du kunna läsa om mig och min lilla familj. Vi har från och med denna säsong bytt Moskva mot Svensson livet:)) Bloggen är allt annat än välskriven då tanken är att våra nära å kära ska kunna läsa vad vi har för oss på dagarna:)

RSS 2.0