Myseftermiddag:)

Vi har haft en supermysig eftermiddag med gofika och trevligt sällskap. Ture bara växer å växer. Han blir även sötare å sötare för varje gång jag ser honom:)) underbara unge!!!!

Vilma visade flera gånger vilken bra storasyster hon kommer bli genom att ge Ture, leksaker, nappar, filtar och allt annat som kom i hennes väg. Tänk att vår lilla bebis ska bli storasyster...märkligt, men helt underbart!



I morgon vankas det iallafall först badhuset med Ella och Mikko å efter det tänkte vi heja fram Sverige till VM-final... Morgondagens match blir säkerligen inte lika lätt som den i gruppen då det väntas bli minus 30 grader till matchstart i morgon och det känns som Kazakstan kan fixa det bättre än Sverige... 





Vakna:)

Sitter vid köksbordet och väntar på att vår prinsessa ska vakna... Hon vaknar 19 gånger av 20 om man stannar vagnen eller går in i exempelvis en affär eller hemma...men inte idag!


Så för tillfället sover hon som en stock( har tagit bort filten) men resten är på då vi direkt när hon har vaknat ska åka in till Charlotta å lille Ture:)

I dag har vi iallafall redan hunnit med ett besök på Mvc. Pyret är som sagt fixerat och ligger väldigt långt ner vilket resulterade i att vi ska på ett tillväxtultraljud när D kommer hem för att se så bebben växer som den ska. Det är en buse unge där inne säger barnmorskan men kanske inte den största som fötts.. På tisdag eller onsdag får vi nog svar på det iallafall. Vi skulle iallafall inte oroa oss, fast det gör man iallafall:( skönt å kolla iallafall, hellre en gång för mycket än en gång för lite och grymt skönt att D kan följa med. Mitt hb hade gått upp till 119, vilket var jättebra och jag hade gått upp till 68kg så den kurvan är iallafall fortfarande densamma som med V...

Vi har ätit lunch på arenan med Helena å Co, vilket både var gott och trevligt.

På väg hem svängde vi förbi huset för att se om det hänt något... Och något nämnvärt var det nog inte... Det rivs mest och det är först mot slutet förmodligen jag kommer se skillnad... Jag ser iallafall att det finns å göra..

Toan uppe:


Ser ut att vara någon timmes jobb till där...

Vårt sovrumstak: gipsskivor är satta och ny elektricitet dragen:)


Klädkammaren: några gaderober fattigare...




Vardagsrummet: gipsskivor i taket..


Matrummet: är ett materialrum nu, så ja så där stort matbord kan vi ha om vi vill...


Ne nu lär jag vakna sessan då hon sovit över två timmar och snart borde bli överhettad...

Överlycklig!!!!!

Dagen började lite väl tidigt idag då Vilma tyckte det var morgon redan någon gång innan sex... Vänligt men bestämt sa jag åt henne att sova på grund av att det fortfarande var mitt i natten, vände där efter rumpan Mot henne och försökte ignorera hennes söta prat om att hon ville ha välling. Strax innan sju somnade hon om vilket kanske inte var så genomtänkt med tanke på att vi skulle gå upp ca 30 min senare. Det slutade med att jag gick upp och gjorde mig klar och att jag fick väcka henne i sista sekund:)

Efter lämning på förskolan åkte jag till huset och fick de sista måtten till köket. Där efter åkte jag till Ikea och började planera vårt kök. Är faktiskt ganska nöjd med vad jag kom fram till eller vi:) D hade gjort grunderna i Moskva och jag fixade till det här hemma:) 

Han kan min man:))








Så förmodligen kommer det bli ungefär så här när det blir klart... 

Köksplaneringen inklusive lunch tog i stort sätt hela förmiddagen så jag åkte direkt och hämtade vår lilla sessa efter för att fika med Johanna, lille loui och Julia hemma hos oss. Mys med sällskap!!!

Och som om vi inte haft fullt upp under dagen passade vi på att åka till Helena, Mikko och Ella efter för lite mer lek.
Vilma och Ella leker bättre och bättre ihop för varje gång som går:)

Tjejerna åker bil:)






Diskar...



Dom avslutades med en blöt puss:)

 
Å lite kramar...




Till middag blev det ugnsbakad falukorv till tjejerna å pizza från verona till oss. Så nu efter ca sex år i viken har jag ätit min första veronapizza och jag måste erkänna att den va rätt gooo:)

Precis innan maten ringde min älskling och gav mig ett glatt besked!!!! Är så glad!!!! Han kommer hem på måndag!!!! Som jag längtar!!!! Bli måndag nu!! 

Idag är det oxå precis 19 månader sen vilmisen kom till världen, liten börjar bli stor<3 


Ne nu är det dags å göra lite nytta och invänta att revenge ska börja...

Lilla rummet...

Vårt lilla rum har används som skötrum och gästrum. Tanken har sen vi fick Vilma att en dag göra det till hennes rum  men vi har aldrig fått tummen ur... Desto längre vi bott i lägen ju mer saker har hamnat där för att vi behövt mer förvaring... Tänk att i hålet mellan den stora byrån och garderoben stod faktiskt vilmas säng inkilad oxå... Så Ja, det ska bli jätteskönt att få några mer kvadrat att spela på:)) 





Till visning och fotografering ska jag förhoppningsvis trollat bort de fula garderobsblommorna och renat bort lite till... 

Längtar...

Lämningen av vår sötnöt gick hur bra som helst. Idag var det som hon visst att jag skulle gå, men att jag skulle komma tillbaka för hon började leka på direkten när vi sagt hejdå:)

Jag passade på att ta en promenad hem, hämta paket på posten och sen bara njuta av lugnet hemma i soffan med kaffe och semla. Jag hoppas verkligen mitt semleberoende går över efter graviditeten:))

-jag passade oxå på att kolla på Sverige-Ryssland innan det var dags att hämta V igen... Missade slutet av matchen, känns som att hämta vår dotter i tid är viktigare än en va jag tyckte en ganska avslagen andra halvlek i gruppspelet var... Huvudsaken är att de vinner på söndag;)

Väl hemma blev det mellis och lek innan vi åkte till huset för lite ärenden. Där var snickarna i full gång med att sätta gipsskivor i alla tak och om jag förstod det hela rätt skulle de försöka bli klara med det till i morgon. Glömde dock att ta kort på framstegen...

Johanna och loui kom förbi å kollade på huset. De var ute på promenad och såg på bilen att vi var där. Mamma Johanna var lika snygg som vanligt och det går inte och se någonstans att hon fick barn för 1,5 veckor sedan:) hon är helt enkelt gjord för att föda barn:)

Annars har det inte hänt mycket... Vi har mest myst, busat, lekt och pratat med pappa D. Saknar honom massor och längtar så jag håller på att spricka. Men nu är det iallafall inte lång tid kvar... Om ca två månader är han hemma hos oss på riktigt... Om mindre än en månad är han hemma hos oss för att vi ska bli fyra... Längtar och är lite smårädd på samma gång, håller alla tummar jag har på att allt ska gå bra och att han hinner hem i tid... 


Nu ska jag så smått börja plocka undan lite här hemma för kommande visningar av lägenheten. Tar jag lite varje dag borde det underlätta fram över och jag kanske inte behöver känna samma stress dagarna innan... 

Igår fick spjälsängen flytta in till oss igen för att ge mer utrymme i det lilla rummet... Det tog sin lilla tid, men skam den som ger sig....



28/1-14

Idag var det dags lämna Vilma för sin första riktiga dag på förskolan och givetvis ska något vara som det inte borde. 
När vi kommer fram möts vi av ett meddelande på tavlan att vilmas fröknar var sjuka och att de inte fått tag i några vikarier...

Så jag fick istället lämna henne på andra sidan. Hon grät hysteriskt när jag gick och klumpen i min mage växte sig större ju närmare utgången jag kom. Väl ute vinkar jag hejdå till vår lilla sessa som slutade gråta då fokus istället blev på att vinka hejdå till mig...
Men som den kycklingmamma jag är dröjde det ca 10 minuter efter det jag lämnat till det jag ringde och frågade om allt gått bra och det hade det gjort enligt dom å det får jag lita på. 
Jag erbjöd mig även att hämta henne tidigare för att underlätta deras jobb när de var underbemannade men fick till svar att det var snällt tänkt men att det inte ska gå ut över mig som förälder eller barnet för att de fått in någon vikarie. Köper det, men hade iallafall lite dåligt samvete...

Strax efter mötte jag iallafall upp Sofie vid huset så hon fick se det innan inflytt:) dom hade redan kommit ganska långt i rivningen men hon fick sig iallafall en bild av hur det såg ut innan det klart( om det någon gång kommer bli klart).














Helt klart finns det en hel del kvar att göra och det gör lite ont i hjärtat att vi ska ta bort alla fina golv istället för att slipa upp och göra dom fina... Eller som snickarna säger -lite färg på det här så kan ni flytta in sen:))


Jag har hunnit med att planera försäljningen av vår lägenhet med mäklaren och redan den 12 februari blir första visningen så nu har vi ännu ett datum å sikta in oss på att pyret inte borde komma före... Så visning 12:e och 14:e och sen får vi bara hålla tummarna på att den blir lättsåld.

Efter hämtning åkte vi direkt till öppna förskolan på smassen. Mestadels för att fråga om vart vilmas 1,5års kontrolls kallelse tagit vägen och givetvis för lite lek å bus. Vår sköterska bad om ursäkt och sa att vi ramlat ur systemet efter ettårs kontrollen och att det var bra att jag kontaktade dom... Grrr... Blev bara lite irriterad.... 
Men förhoppningsvis får vi iallafall en tid innan februari är slut...

Vilma ritade...




Åkte tåg..


Och lekte i dockhuset...




Jag tror bestämt hon sett oss prata för mycket i telefon...

Och nu sover hon så gott... En lång dag med mycket nya intryck och aktiviteter gör henne extra trött nu på kvällarna. 

För mig blir det kvällsfika i soffan:)) som jag längtat! 


Öppna förskolan

Eftersom vilmisen kommer gå på förskolan tisdag till torsdag passar det utmärkt för oss att fortsätta gå till vallhovs öppna förskola på måndagarna och så blev det givetvis idag:)

När vi gick förbi vårt hus såg vi att de börjat riva, spännande!!!! Ska nog Våga mig dit i morgon och se hur det går. Ska skylla på att jag måste läsa av elmätaren.


En bild på Vilmisen när vi kom fram... Först på plats var vi dessutom idag. Det har aldrig hänt innan...



Vilma sprang direkt ner till gympahallen och drog fram bollar och klubbor... Undra hur det kommer sluta?!





Bilar är oxå ett stort intresse just nu...


 Babysittern verkar hon aldrig bli för stor för... Vilma och Alice var fascinerade över alla små bebisar som var där idag. Den minsta var knappa fem veckor och vägde bara 3400g, så liten var ju inte ens Vilma när hon kom...




Direkt efter lunch skyndade vi oss hem till bandyn. Vilma somnade på vägen hem och jag höll tummarna på att hon skulle fortsätta sova inne när vi kom hem. Lite väl optimistiskt med tanke på hur hon brukar vara... Det hela resulterade i att hon sov mindre än 30 minuter och att vi fick massor av mys i soffan istället:) 





Å givetvis hejade vi för fullt. Sverige vann även denna match. Nu blir det vila för grabbarna i morgon innan det blir dags att möta ryssarna på onsdag och hellre de förlorar då och vinner en eventuell VM-final... Har svårt att se att det kommer vinna två matcher mot ryssarna på deras hemmaplan, men vem vet....

Annars har det inte hänt så mycket. Vilma har duschat vilket är en väldigt rolig aktivitet. Hon bryr sig inte det minsta i vad jag gör utan hon bara sitter och plockar med allt och ingenting...


 Nyduschad gofis...




I morgon vankas det förskola för vilmisen och jag ska träffa mäklaren angående försäljning av vår lägenhet. Jag älskar verkligen vår lägenhet så det kommer bli lite vemodigt att sälja den...

Nu blir det mys i soffan och massor av popcorn:))

V.37 (36+0)

Tiden springer iväg och vi är redan inne i vecka 37... Nu är det allt närmare tills vi är fyra i familjen. 
Håller verkligen tummarna på att pyret tänker hålla sig inne tills det passar pappa D å komma hem... Och att pyret ger något form av tecken innan så jag kan be honom sätta sig på första bästa plan...

Inte konstigt att det börjar bli trångt där inne... Och fixerad är den...det bekräftades igår på sjukhuset.

Och som mamma ledig har jag inget jobb att gå hem ifrån... Där i mot kommer ju vår sessa gå 15 timmar på förskolan från och med tisdag. Tror hon kommer stortrivas:)) och att det kan bli skönt för mig med lite extra vila.



Och jag växer:))




Efter matchen idag tog vi det iallafall bara väldigt lugnt. Medan jag väntade på att sessan skulle vakna råkade jag oxå somna... Vaknade med ett ryck, kollade på klockan och insåg att Vilma sovit i två timmar och en kvart... La mig bredvid henne och smekte hennes hår tills hon yrvaket kollade på mig och verkade undra va det var frågan om:))

Här kommer lite matbilder:)) hon är bara för go vårt lilla hjärta:))





Nu ska jag plocka undan lite, sen ska jag tränga mig ner hos sessan som verkar tro att sängen är till för att ligga vågrätt i... Idag är det iallafall pappas sida som är ockuperad :)


Natti Natti....

Badhusbus och VM premiär:)

Vi startade morgonen med frukost och mys i soffan innan vi klädde på oss och gick till badhuset för lite bus. 


Vilma älskar ju och bada så det vill jag inte ta ifrån henne fast jag kanske borde tänka på kroppen...men när bebben kommer finns det ingen chans i världen för bad innan pappa D säsong är slut och kan gå å bada med henne medan jag å bebben myser...






Hon vet precis vad allt finns nu på badhuset och när hon tröttnat går hon vara vidare till nästa bassäng:)






Hon tyckte snön utanför var fascinerande och hade nog kunnat sitta där resten av dagen å bara skratta, peka å busa:))

När vi kom hem vankades det lunch och bandy. Sverige vann premiärmatchen mot Finland utan problem medan Vilma sov gott i vår säng. 

Så nu sitter jag bara här i soffan och tar igen mig medan jag faktiskt längtar lite efter att sessan ska komma ut tassande själv å vilja mysa lite<3

Inskolningen avslutad:)

Sista dagen på inskolningen gick över förväntan, mest jag som blev lite ledsen då Vilma direkt efter hon fått av sig overallen sprang in och satte sig vid ritbordet och vinkade hejdå till mig på håll.
 Hon hade ätit sådär, men sovit som en stock vilket resulterade i att hon sov när jag kom och skulle hämta henne 13.45... Kommer ju bli lite konstigt och hämta ett sovande barn sen när hon börjar på riktigt?!

Medan hon var på förskolan passade jag på att ta massor av förebilder på huset:)) 

Hallen:






Lilla toan nere:


Trappan:






Hallen/hallarna uppe:




Badrummet uppe:






Vilmas rum: 




Pyrets rum:




Vårt sovrum:





Vår klädsammare i anslutning till sovrummet:



 
Köket:






Vardagsrum:











Så det finns och göra:)) men jag tror huset har potential att bli superfint!!!

Helena kom förbi huset och kikade innan vi tillsammans åkte ner på stan för lunch å lite shopping.

På eftermiddagen var vi hos Johanna och hälsade på saiks senaste tillökning. Åter igen blev det en liten prins, prins Loui:)) så liten å så söt!!!



Vilma passade på och fixa å dona med allt å ingenting som vanligt:) och massor av bus med jullan:)






Hon passade även på att ta lite kort på sig själv:))





Väl hemma igen efter en lång dag fick jag ont i magen som vägrade ge med sig... Inte som värkar utan mer bara ren smärta... Inget kul alls så jag och Vilma gick å la oss tidigt men tyvärr hjälpte inte det...

Så dagen har mest bestått av sjukhus besök... Vi kände att det va bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite... Pyret mådde bra, men det mesta tydde på att jag fått magkatarr... Finns väl en risk för att jag tror dom med tanke på att jag kanske inte levt det lugnaste livet de senaste veckorna. Fick tabletter iallafall och det onda i magen försvann.

Svärmor kom och tog hand om Vilma medan jag var där. Dom hade busat och  lagat massor av mat så nu har jag matlådor till hela nästa vecka tror jag:) 

Vilma lekte friskt med farmors mössa, vantar och  halsduk:))








Dom åkte blöjkartong:)


Och mer klädbus...


Nu sover iallafall vår sötnos sött och jag ska strunta i och plocka undan efter dagen utan bara njuta av lugnet i soffan:))


Dag 4, inskolning..

Idag var det dags för mig att lämna Vilma som vanligt på förskolan, det vill säga lämna och sen hämta några timmar senare. I vårt fall efter att hon sovit lunch...

Det började bra, vi kom dit och hon tog ur nappen och la den i sin kopp innan vi började att ta av oss. Men när jag sen sa hejdå, mamma kommer och hämtar dig efter du lekt med dina kompisar började hennes underläpp och darra... Precis i rättan stund kom då snälla fröken Sara som en räddande ängel och frågade om dom skullle gå och vinka hejdå till mamma. Vilma sa mmmm, tog Sara i handen och ställde sig i soffan och vinkade på mig... Hon skrattade och mitt hjärta blev alldeles varmt...

Var helt säker på att de skulle ringa och säga att hon var så ledsen att jag var tvungen att komma, men icke sa Nicke!

Jag gick först en sväng till happie homes och kollade på kakel å klinkers, där efter till xl bygg för att kolla golv och tak. Kakel och klinkers fanns det för mycket för att ens kunna tänka klart så det slutade med en katalog och att jag skulle återkomma när jag hade mer tid. På xl hittade jag tre golv som jag tyckte var helt ok, ett lite ljusare som jag kan tänka mig att ha på hela övervåningen...


Och två i ek som jag kan tänka mig på undervåningen förutom i hallen där det blir klinkers.




Jag är mest inne på bild ett men bild två är inte så tokig heller... Kan erkänna att jag inte trodde att det skulle bli så svårt att renovera ett hus, hur många val kan det finnas egentligen?!
 På måndag börjar iallafall snickarna att riva och då kan det vara bra om vi har valt vilka golv de sen ska lägga in. 

Jag hann även med en sväng på stan och lunch på mc donalds innan jag strax över klockan 13 gick tillbaka till förskolan där jag möttes av massor med sovande barn i deras vagnar. 


Vilma sov så sött i sin turkos/gröna sulky...



Så jag fick snällt gå in och vänta på att hon skulle vakna:) ca 40 min senare kom de in med en kramgo tjej som verkade väldigt glad över att se mig. Fick en lång kram å puss:))



Ett val och beslut är iallafall taget idag och det är att vi ska sänka taket 7cm i köket för att kunna sätta in spottar och göra plats för den takhängda fläkten över köksön. Som tur är har vi en takhöjd nu på 265cm så det kommer knappt blir märkbart:)

Efter förskolan åt vi mellis och passade sen på att gunga lite medan det fortfarande var ljust.




Och istället för att gå hem efter åkte vi direkt till Helena och Ella för mer bus å lek.

Tjejerna när de diska...




De matade nikita...





Och tokade...





Dom har verkligen kul i hop och jag å Helena får faktiskt lite egentid ihop:)

Vi åt även middag där och helt plötsligt var klockan 18.30 och dags för oss att åka hem å göra kvällen... Vilma somnade som en stock redan vid 19.20... Men å andra sidan är inte det konstigt när det händer så mycket kul på dagarna:)) ju fortare tiden går ju fortare är pyret här, älsklingens säsong är slut och vi har fyra månaders underbar semester med familjemys att se fram i mot.... Längtar !!!!!




Dag 3...

Vi vaknade runt 07.30 vilket Vilma verkar tycka är en bra tid att slå upp sina blå på. Då hade vi ett missat samtal från pappa runt kl 05 och ett sms... Han bad om ursäkt att han ringde så tidigt men det han hade inte riktigt koll på tiden:)) det ärbara inse att Ryssland är ett väldigt stort land. 
När vi pratade vi mellis var det dags för honom att gå och lägga sig och vi bestämde då att han kunde ju skicka godnatt till oss när han vakna för det blev nog ungefär lagom till hans frukost...märkligt?!
 Tur att han spelar i Moskva och inte långt där borta... Eller rättare sagt då hade det aldrig blivit något Rysslands äventyr för oss.  Även om bandyn är större där än i Moskva hade det inte varit värt det....

Dag tre på förskolan gick iallafall helt ok, även om Vilma blev väldigt ledsen när jag gick iväg ena gången. Tror det berodde mycket på att det vara andra barn som oxå var ledsna och att hon då förstod att något var i görningen.

Vilmas första konstverk kom upp på väggen idag:)


Även kort på hennes plats och i hallen var uppsatta när vi kom:)




I morgon ska vi iallafall testa och lämna redan på morgonen och egentligen bara hålla oss i krokarna och hoppas att det fungerar så bra att jag inte behöver komma tillbaka före hämtning vid klockan två... Har väldigt svårt att se att det kommer fungera...  i morgon vet vi och givetvis håller jag tummarna på att det kommer gå super.

Vi har även även hunnit med en sväng till Ikea och Valbo. Vi kollade lite kök och träffade hela, Mikko och Ella för en liten middags date.




Vilma vid de eventuellt tilltänkta luckorna... Vi väljer mellan de här och en modell som är lite kantigare i mönstret...


Kaklet känns oxå helt ok men knopparna föll inte mig i smaken...

Kollade även på fläkt till köksön, fanns inte så många att välja på men tyckte den här var helt ok...


Vilma busade med Ella som satt snällt i vagnen medan vi strosade runt på Scorett...


Helena var mer intressant än mig att hålla i handen...


När vi skulle börja röra oss hemåt igen stannade Vilma till och lekte lite med några större barn... Hon var helt plötsligt inte det minsta intresserad av att åka hem...




Efter många om och men kom vi iallafall från köpis och väl hemma blev det i stort sätt bara välling och bums i säng för vår lilla sessa.

Jag har idag även konstaterat att det är precis en månad till bf, helt ofattbart men om ca 31 dagar är vi fyra i familjen om allt går som beräknat. Längtar massor men hoppas iallafall att pyret kan tänka sig att gräddas någon vecka till...
Efter VM är det fritt fram å komma när som, då känner jag att vi alla är redo:))



 
Vecka 36(35+3)

Nu blir det undanplockning av leksaker innan kvällsfika och soffmys... Känns som det åter igen kommer bli en tidig kväll för mig... Va i hela friden ska jag sitta uppe själv för bör det är så gosigt att ligga å lyssna på vilmas andetag och bara njuta av lugnet...

Dag 2

Gårdagen gick ruskigt fort. Inskolningsdag två gick toppen. Vilma börjar bli varm i kläderna och busade på som vanligt. Hon känns redan trygg i lokalerna och jag håller tummarna på att de kommer gå lika bra i fortsättningen:)

Gårdagens höjdpunkt på förskolan var iallafall lek med vatten....








Väldigt blött blev det men väldigt kul verkade de ha:)

Efter förskolan tog vi en lång promenad som avslutades med fika på marangoni med Julia, Therese å Vidar. Så det slank ner en semla även igår, har jag inte gått upp så det räcker nästa vecka vet jag inte vad felet kan vara... Borde ju se ut som en semla nu:))




Vilma och Vidar busade med Julia å vi mammor hade det lugnt å skönt på andra sidan bordet:)

Vi kom hem lagom till middagen och att D skulle flyga vidare till Irkutsk och kommande VM... Så vi pratade lite med honom innan det var dags att göra kvällen. Hade mer än gärna sett att han varit hemma hos oss men det en ära att få bära de svenska färgerna och representera sitt land... Så vi får glatt hålla tummarna på att det kommer gå bra för dom, att det inte blir för kallt och heja massor framför tv:n istället...

Nu ska vi börja göra oss klara för en ny dag på förskolan:)) 

Förskolan

Det blev en lite kaos artad morgon då vilmisen hade en jobbig natt sovmässigt... Vet i katten om hon egentligen sovit så mycket alls om jag ska vara ärlig. Hon var uppe alla fyra ggr med mig när jag var på toa... Gravidkissnödigheten är något jag inte kommer sakna när vårt lilla pyre har kommit. Vi bytte blöja i natt, något som nog inte hänt på ett år?! Och nappen har behövts stoppas in ett antal x ggr... Så vi båda var lite trötta i morse. Jag ställde klockan på åtta så vi båda skulle få sova så länge som möjligt. När klockan ringde smög jag upp och lät lillprinsessan sova vidare, men efter ca fem minuters förberedelser ute i köket hörde jag små tassande steg komma... Det är första gången hon går upp själv utan att ropa på att jag ska komma... En väldigt mysig känsla, men hon hade gärna fått göra det någon minut senare för hennes egen skull.

Vi kom iallafall i tid till inskolningen och dagen gick som förväntat. Hon verkade inte bry sig i att jag var där... Hon hittade snabbt bland favoritleksaker och lekte lite med alla. Sötast var när hon tog en jämnårig tjej i hand från maten och visade henne in till kritorna igen... Vår lilla sessa håller på att bli en stor tjej...


Med fröken Sara...




Jag satt då inne i ett annat rum å spionerade lite:))

Avdelningen känns iallafall jättebra och Vilma kommer i stort sätt att vara äldst. De flesta är bara ett år, men det kommer säkert bli bra. Förhoppningsvis lär hon sig inte så mycket nya hyss då utan istället kan hon lära ut några:))

Det verkade som dagisbaskeluskerna kom krypande så fort vi kom innanför dörrarna, vilmas näsa började genast rinna... Får se hur hon mår i morgon. Nu sover hon redan, det tar tydligen på krafterna att gå på dagis.

Efter dagis tog vi en promenad och köpte semlor. Vi passade då på att lämna en nyckel till elektrikern som ska dra om vår el i huset så han kunde åka dit och kolla hur mycket det är som behövs att göras. Han frågade om jag ville ha spottar i kök och badrum vilket jag svarade ja på utan Hjärtats godkännande:)) men det är väl klart vi ska ha det:)) nämnde även att utebelysning på huset skulle vara fint men det har vi kommit överens om att vi nog ska ha. Vi tycker båda det är väldigt fint...

Typ så här...


Och det är lika bra och göra allt när han är där... Iallafall kan han dra ström dit så vi iallafall har möjligheten.

Även snickarna och rörmokarna har varit i huset och kollat vad som behövs göras så vi är iallafall på g... Fast att det känns långt kvar till vi kommer starta...men snart så:)

Det tog iallafall tydligen på mina krafter oxå att ha tillbringat förmiddagen på dagis och jag har i stort sätt ätit hela dagen:)) jag köpte semlorna på stans goaste bageri (marangoni) köpte en och fick två... Mimmi tyckte nog jag behövde tjocka på mig lite. Innan kvällen kom var iallafall båda slut... Okej, Vilma fick  smaka på locken men resterande hamnade i mage så just nu mumsar nog pyret på lite semla:) 

Nu ska jag mysa lite i soffan och invänta att mitt stora hjärta ska ringa....saknar honom massor...







Vinter:))

Vi började morgonen i badhuset med Ella och Mikko. Tjejerna busade som vanligt friskt.





En obligatorisk bild på mig å min sessa...


Vi passade på att äta lunch i badhuset..


Så att vi direkt efter kunde ta en promenad till huset. Vilma somnade som planerat på vägen dit så jag kunde skotta i lugn och ro i det underbara vädret.



Kan nog egentligen inte fatta att vi är med hus, allt gick så fort och jag kan inte låta bli å ta massor av bilder på vårt lilla renoveringsobjekt:))







Det kommer bli så bra när det blir klart.... Dagarna springer förbi och snart är våren här, hjärtats säsong är slut, pyret är här... Som jag längtar!!!! Idag går vi redan in i vecka 36, så snart kan den lilla komma istort sätt vilken dag som helst... Huvudsaken är nog att den inte kommer innan VM är slut iallafall... Men sen är vi alla redo för att vår nya familjemedlems ankomst. 

Efter promenaden till huset bjöd Therese på fika innan matchen. Väldigt trevligt, uppskattat och väldigt gott:))

Matchen vanns som förväntat av Saik. vilma och Ella 2 busade mest hela tiden förutom när de satt som ljus i Sofies knä:))




Nu händer det inte mycket mer på smedsgatan ikväll... Förutom lite egentid i soffan och förberedelser inför morgondagens inskolning på förskolan... kan inte förstå att vår lilla sessa börjar bli så stor... ?!

Oj oj...

Jag tror vår renoveringsprojekt kommer ta lite mer tid än vi trott... Eller så kommer det gå som planerat bara vi får bestämt oss hur vi vill ha det:) vi har sjukt många val att ta ställning till och jag ljuger om jag säger att det inte varit lättare om vi varit på samma ställe när valen ska göras. Nu tackar jag verkligen de som skapade Skype och viber:) 

D har tillbringat x antal timmar idag på Ikea och har nog lyckats fått ihop ett kök till oss så det går framåt... Nu ska det bara finjusteras lite:)
Eller varför inte ha kvar det gamla!? Kaklet är ju fantastiskt!!!!


Badrummet känns fortfarande som ett stort frågetecken?!  Det som vi bestämt iallafall är att det inte ska se ut så här:))


Idag har jag iallafall tagit alla mått i badrummet med hjälp av D's päron som kom hit från Uppsala för att kolla på huset och se vad som behövs göras i måleriväg...  de konstaterade snabbt att det var mycket att göra.... Men att det kommer bli bra när det blir klart:) 

Under tiden låg vilmisen ute och sov. Tror hon kommer stå där ute och sova många timmar fram över. 
Hon vaknade lagom till det var dags för dom att åka hem igen och då passade vi på att utforska huset på egen hand. Vilma älskar redan att springa runt på nedervåningen. 



Hon utforskade hallen och trappa. Då passade jag på att dra bort den snygga bruna mattan från varje steg så nu är det gjort.



Hon kollade in sitt eller pyrets blivande rum...


Och vårt blivande sovrum... 


Under alla fantastiskt fula mattor finns det riktiga trägolv, men efter mycket övervägande kommer vi nog iallafall att lägga in nya.

Efter det att vi varit i huset åkte vi hem till Helena, Mikko och Ella för lite mellanmål och bus. Tjejerna lekte, kramades och tokade mest hela tiden medan vi mest satt vid köksbordet och snackade.



När det busades uppe på någonting stod vi som hökar bredvid så det inte skulle ske några olyckor.

 Nu på kvällen har vi bara myst hemma vilket är välbehövligt ibland. Glömmer nästan bort att jag är gravid och kanske borde vila mer men jag känner mig väldigt pigg och då är det svårt å vila bara för att jag borde. Känns näst intill overkligt att det vara är 35 dagar till bf?! Undra om jag kommer få må så här bra hela tiden?!

Nu ska jag iallafall bara plocka undan de sista efter dagens lek och sen krypa ner bredvid min sessa för att orka med morgondagen då badhuset med Mikko och Ella stå på schemat redan klockan tio:) sen ska vi givetvis oxå heja fram Saik till seger mot Broberg på eftermiddagen....
Natti Natti 

Fredagsmys

Dagen har egentligen erbjudit något speciellt men ändå har tiden sprungit iväg. 
På förmiddagen var vi på Mvc för kontroll av mig och pyret. Allt såg bra ut, magen växer som den ska, mitt järnvärde hade stigit från 104 till 114 så det gör iallafall åt rätt håll:) dock hade jag inte gått upp ett hekto på tre veckor men det beror med all säkerhet på magsjukan jag drog på mig efter nyår. 
Vilma skötte sig som vanligt galant och vår goa sköterska lyssnade även på vilmas dockas hjärtljud.


Efter lunch var det dags för inskolningssamtal på vilmas förskola. Vilma sov som en stock med de andra barnen ute på gården så jag fick prata ostört. Känner mig som världens stoltaste mamma när allt flyter på. Hon är så duktig, nästan så jag tror att hon förstår att hon måste hjälpa mig nu när vi är själva. 
Samtalet gick iallafall bra och vi kommer börja inskolningen på måndag:)) tror Vilma kommer trivas som fisken i vattnet där.


Annars har vi bara myst här hemma. Vilma älska sitt megabit lego och bekväm som hon är sitter hon gärna vid sitt bord och bygger. Hon verkar inte riktigt förstå att jag är lite för tung för hennes små stolar och att de inte är det minsta sköna å sitta på när man är höggravid.. Men vad gör man inte för sin älskade sessa?!




Fick även hem min nya fina kalender jag beställt. Från och med i år ska jag aldrig köpa en på bokhandeln igen för den här nya var verkligen helt perfekt. 






En ny bild för varje vecka:)) 

Nu ska jag sätta mig i soffan och försöka mig på att bygga ett kök på Ikeas hemsida... Kommer förmodligen kastat ut datorn innan jag ens fattat hur man ska göra.... Men jag ska göra ett försök.. Ju fortare vi blir klara desto snarare kan snickarna sätta igång... 

Tillbaka i verkligheten...

Ja då var allt som vanligt igen... D är tillbaka i Moskva och vi är kvar här hemma och inväntar att vår fjärde familjemedlem ska vilja se dagens ljus. Jag har en känsla av att pyret kommer kommer före bf... Kände inte alls samma tryck som jag gör nu med Vilma, men bara för jag tror det kommer jag säkert gå över istället... Längtar iallafall otroligt mycket...

Förmiddagen tillbringades på öppna förskolan i vallhov med massor av goa mammor och barn. Tror aldrig det varit så mycket folk i vallhov som det var idag, iallafall inte under den tid vi gått där:)) 



På efter eftermiddagen tog jag och vilmisen en tur till Ikea och hämtade kökskataloger, vilket blev min kvällslektyr... Känns som vi har så många val framför oss och valen bör helst vara klara så fort som möjligt så att snickarna kan sätta igång. 


Jag passade även på att kolla på inredning till badrummet uppe som även det kommer bli lite halvsvårt att planera optimalt då det är snedtak där, men även den nöten ska vi knäcka på bästa sätt på Skype eller liknande:) många idéer finns, men går dom att genomföra? !

Nu är det iallafall godnatt här för att orka med morgondagen. Först ska vi till Mvc och se så att pyret växer som han/hon ska och sen ska vi på inskolningssamtal för Vilma till förskolan. Hon ska förmodligen  börjas skolas in redan nästa vecka... Det känns vemodigt men jag tror det kommer bli bra för henne. Vilma är en väldigt social och glad tjej som behöver mycket stimulans och jag tror förskolan kommer kunna erbjuda henne det bättre under den tyngsta tiden innan pyret och pappa D kommer hem.

Nu ska jag drömma mig bort till D och vårt nya hus💗



Husägare:))

D kanske inte bara kom hem igår för att pussa på oss, men jag tror att både vi och han fick lite ny energi av det. Huvudsyftet var att skriva på pappren och få nycklarna till huset:) jajje men, vi har köpt hus här i Sandviken så äntligen kommer vi få vår uteplats. Vi kommer kunna grilla, Vilma kommer kunna springa ute i vår fina trädgård och vi kommer inte behöva dra in vagnen för trapporna till lägenheten. 

Vi har fortfarande inte bestämt vart i Sverige vi ska bo när vårt äventyr är slut, men nu fick vi ett ypperligt läge att köpa ett hus med stor potential till ett bra pris och kände inte att vi kunde tacka nej:) 


Men här finns att göra innan det är inflyttning, så vi räknar med inflyttning april eller maj... Men fint kommer det bli.
D kommer även få fixa å trixa lite själv när han kommer hem och givetvis ska jag, Vilma å bebben hjälpa till i den mån det går:) huset ska då målas om och altan ska byggas plus lite små fix, längtar!!!!

Vår lilla bil har iallafall redan fått flytta i sitt nya garage på vintervila så jag kan använda garaget här till Volvon istället. Ska bli skönt att iallafall ha möjlighet att köra in den när jag vet att det ska komma massor av snö:))


Vi hade för övrigt en väldigt mysig dag. Vi käkade lunch på bolaget, fikade, hade mys i soffan,  åt middag och bara njöt av att vara en familj och husägare. Dagen gick precis som planerat och nu har vi alla ny energi som räcker till nästa gång D kommer hem.. Som vi längtar!

Nu är det nära:))

Jag vaknade av mig själv utvilad 06.30, drog mig i sängen till strax före sju innan jag gick upp och började förbereda. Stökade extra mycket så vilmisen skulle vakna självmant men ack nej... Hon sov som en stock...


Hon vaknade iallafall fort när jag sa att vi skulle hämta pappa på jobbet:)


Nu dricks det välling sen åker vi!!!!! Längtar!!!!



1 natt kvar:))

I morgon kommer jag nog få väcka vår lilla sessa för att komma iväg till Arlanda i tid... Men det skulle jag göra alla dagar i veckan om det var så. Känns som det blir en lite längre dag för honom, han bör åka från lägenheten strax efter två inatt svensk tid för att hinna med planet till st:Petersburg, vänta där en timme för att sen komma hem till oss. Känns inte som han vill göra den resan alla dagar i veckan, men behövs det så gör han det:)

Denna dag har för övrigt sprungit iväg och jag är nu helt slut.

Vi började dagen med att inviga vilmas nya overall. Den fick helt klart godkänt av både mig och henne:)




Och det är fortfarande lika kul att gunga....









Istället för att gå hem efter gungningen åkte vi raka vägen till badhuset:) Vilma älskar att bada så det är lika bra å passa på att göra det nu några gånger innan bebben kommer för det blir nog svårt att gå dit med två små själv...


Nu mer får sessan duscha själv och även det älskar vår sötnöt...


Och massor av bad blev det...




Och så här glada är vi att pappa kommer hem i morgon...


Efter lunch blev det promenad. Vi mötte upp Johanna, Therese och Vidar för att köpa semlor som vi sen gick hem till Maria å alfons med. Där tillbringade vi eftermiddagen med fika och lek. Vi gick hem lagom till middagen och jag kan nu meddela att Vilma att Vilma sover som en stock redan och jag lika så snart. Skulle kunna somna här och nu, men lite till ska jag försöka hålla mig vaken. Kvällsfika har blivit lite av en last nu när jag är gravid och den vill jag helst inte missa så bäst att hålla ögonen öppna men sen så.,,

Längtar till i morgon!!!!!!

2 nätter kvar:)

Nu är det nära och som vi längtar!!!! Även om vi har en väldigt fullspäckad dag framför oss så går jag på små rosa moln... Det känns verkligen som det mesta går vår väg nu...


Även denna dag har gått i ett. Vi började med en promenad till vallhov för terminens första öppna förskola. Vilma var lite blyg de första fem minuterna sen var det fullt ös tills det var dags att gå hem.





Det är lite kul och se de äldre barnen ta hand och hjälpa de yngre barnen. Vilma är så snabb med att ta efter alla. Idag kollade hon när de äldre barnen klättrade i ribbstolarna och några senare hade hon klättrat två pinnar upp och mitt hjärta satt i halsgropen... Tur att det är skumgummimatta under:)

Det lektes även lugnare lekar:) här med bilar...




Små som stora...


Efter tre timmar med fullt ös på öppna tog vi en lång och skön promenad i det härliga vintervädret:)








Efter promenad och melllis åkte vi till Maria och alfons för mer lek å fika. 

Väl hemma igen efter en lång men kul dag hade vi paket och hämta på posten. 
Världens pappa hade beställt en ny overall till vilmisen från isbjörn of Sweden, en klänning från geggamojja och en annan klänning från små folk:)) väldigt roligt att han sitter borta i Moskva och beställer fin fina kläder till vår sessa här hemma utan min vetskap.



Vilma tyckte dock inte det va så kul och testa allt på kvällskvisten. 

Nu kollar jag på idrottsgalan i min ensamhet med lite kvällsfika och ska snart ringa och säga godnatt till min stora älskling<3

3 nätter kvar...

Dagarna springer förbi och snart är onsdagen här:))

Efter lunch tog vi en uppfriskande promenad, vilmisen somnade på direkten och verkade sussa gott i den bitande kylan.


Hon vaknade som vanligt direkt när jag stannade vagnen... Men jag får skylla mig själv när jag gjort det till en vana för henne att sova när jag är ute och går. Hade nog hoppats att hon sovit en liten stund till så jag hunnit grädda lite pannkakor tills Sofie och Ella skulle komma men nu fick hon hjälpa till istället:)

Både Vilma och Ella åt pankisar med god aptit innan matchen. Testade att ha vaniljkesalla till istället och det visade sig vara riktigt gott tillsammans med jordgubbssylt och det slutade med att både Vilma och Ella åt bara kesella med sked på slutet:)

Vilma fick ha sin julklappsjacka på matchen:)



Och givetvis sin saikmössa:) 


Jag och Vilma hejade, känns bra att pappa D spelar i Ryssland då det hade känts konstigt att se honom i något annat lag än just Saik... Den dagen, den sorgen....


Vilmisen följer matchen intensivt:)


Tjejerna busade inte bara hemma utan även på matchen när Saik hade gjort alldeles för många mål för att matchen skulle vara spännande:)




Å en liten gruppbild på oss alla:)


En väldigt mysig dag med kära vänner helt enkelt:))

V.35(34+0)

41 dagar kvar, vart tar tiden vägen?!


Magen växer:)




Å vi längtar:))


Morgonstund har guld i mun...

Idag vaknade jag utav att Vilma gav mig en blöt puss, det är kärlek. Och pigg blir man, studsade i stort sätt upp för att göra frukostvälling och gofrukost till mig själv. 

Efter frukost klädde vi oss varmt och gick ut i vintervädet för att gunga lite. Lite kyla har ingen dött av... Termometern stod på minus tio grader, men det är bara att klä sig varmt. 




För Vilma spelar det ingen roll vad det är för vädret, hon älskar å gunga i vått eller torrt, varmt eller kallt... Samma visa varje gång vi ska gå iallafall... Krokodiltårarna sprutar:( men det går som tur är över fort...


4 nätter kvar...

Vilmisen vaknade runt klockan 07.30 idag, vilket näst intill kan räknas som sovmorgon. Termometern stod på minus  nio grader och det hade nog snöat en decimeter under natten.
Så nu har vi vinter på riktigt:)
Efter frukost och lite mys i soffan bestämde vi oss för en tur till högbo för att gunga och kolla på djuren med Mikko, Helena och Ella. 


De vanliga gungorna var nerplockade så  våra sessor fick ta storgungan:)


Efter ett tag halvlåg dom:) och Mikko frös...

 
Lite bus vid klätterställningen hanns oxå med innan Vi bestämde oss för att en fika på marran var varmare...




Efter fikan tog jag och vilmisen en långpromenad i det kalla men underbara vädret. 


Vi hann i stort sätt bara hem efter promenaden innan vi bestämde oss för att åka ut till Helena, Mikko å Ella och fortsätta att umgås.  
 Tjejerna "hjälpte" bland annat till att diska:)) väldigt blött blev det....







De busade även i Nikitas säng... Vilma låg mest och skrattade medan Ella kastade mössor på henne. Det är så roligt att se hur de har utvecklats och att de nu faktiskt leker lite tillsammans. 


Måste erkänna att det är väldigt roligt att vi fick barn så nära inpå varandra. 12 dagar skiljer det bara på våra sessor. Mycket bra planerat av deras pappor under typ world cup:))

Nu blir det mys i soffan resten av kvällen för att ladda batterierna till i morgon då det blir lek å bus med Sofie och Ella. Givetvis ska vi även heja fram Saik till seger mot Vetlanda. Det gäller att ha mycket planerat så tiden går fort... Nu är det snart onsdag, fyra nätter kvar... Som jag längtar!!!!!!

5 nätter kvar...

För att dagarna ska gå fortare och för att onsdagen snart ska vara här försöker vi hitta på saker mest hela tiden, jag och min lilla sessa.

Innan lunch idag passade vi på att mata ankorna. Kändes som de behövde lite mat efter nattens snöfall:) 








Vi passade även på och leka lite i den lilla snön som kommit ute på gården...





Efter lunch gick vi den vanliga promenaden och avslutade med att handla. Åter igen är det bra att ha en "åsna" till vagn. Kommer nog sakna den otroligt fula men väldigt bra shoppingkorgen på sidan av vagnen när pyret kommer...


Till mellis gjorde jag och Vilma våfflor, vilmas första våffla. Till en början var hon skeptisk men sen åkte det nog ner iallafall lite mer än en halv... Och då va inte jag sen med att äta upp hennes rester, våfflor äter vi helt klart för sällan. Får passa på så länge jag äter för två:))


På eftermiddagen hanns det med att rita:)


Mycket färg....lite överallt...


Jag passade även på att uppfostra sessan till att städa efter sig...


Det ska börjas i tid och hon har valt arbetskläder själv...





På kvällskvisten kom mallan, Emma och Sigge förbi för lite gotta och för att heja fram Saik till seger mot Hammarby:)


Gänget i soffan efter lite mat:)




Magen står för tillfället rätt ut och det blir inte många mer knop gjorda idag. 
Nu blir det raklång i soffan tills John blund kallar:)

6 nätter kvar...

Dagen har sprungit iväg, först promenad med mallan efter lunch och fika direkt efter med tjejerna på hansens till det var dags att gå hem och äta middag. Efter middagen är det som vanligt mest lite lek och prat med pappa D som gäller medan Barnkanalen står på.... 

Nu är det iallafall bara sex nätter kvar och de sex nätterna kommer gå fort hoppas jag. Ska planera in massor av kul så tiden springer iväg. 

Förhoppningsvis kommer det lite vinter inom kort så jag slipper ha vårskor på promenaderna framöver:))


Vilma passade även idag på att ta ett foto på instagram idag., men idag fick jag stoppat det hela innan hon delat:) här är resultatet från hansens:)



Gunga:))

Nu har mamma åkt hem, tack för denna gång:)

För att det inte skulle kännas så tomt hör hemma gick vi ut en sväng:)
 
Bildbomb:)








Gunga verkar vara kul även när vädret är tråkigt:)

När vi skulle gå hem kom lite krokodiltårar... Inte ville hon gå hem och äta lunch...



Frisk:))

Nu känner jag mig helt frisk och faktiskt även helt pigg,  inte ens matt i kroppen. Frågan är om jag fick lite extra energi av bara vetskapen att min stora älskling kommer hem om en vecka för att mysa med oss över dagen. Ja, han är tokig... Han tar första flyget från Moskva till st:Petersburg och sen vidare till Sverige för att få så många timmar som möjligt med oss. Då är han i Sverige redan strax över nio:) å hemma hos oss innan lunch. Finns en liten risk att vi hämtar honom på Arlanda oxå måste jag erkänna:) längtar massor och vi har redan börjat räkna ner:))



Vintern är fortfarande långt borta... Det känns mer som vår i luften?! När Vilma vaknade under dagens promenad var hon mest irriterad över att det var varmt om huvudet och det resulterade i denna fina stil:)


Vi passade även på att hämta paket, var ganska glad att vi nu mer har en "åsna" till vagn när jag såg storleken på paketet:)


I paketet låg saker för att kitta Vilma inför förskolestarten. Ett fodrat galonställ och en overall. Allt var alldeles för stort men galonstället kan hon ju faktiskt ha i vår oxå...




Overallen kommer hon nog bli irriterad på om vi behåller....



Och när D läste om märket stod det klart och tydligt, OBS stora i storleken... Missade visst den lilla detaljen... 

Medan vi var ute och gick  passade min snälla mamma på att städa lägenheten. Hon dammade å skura golven, till och med alla vardagsrummets ljuslyktor var tvättade:)


Nu blir det kvällsfika och lite kvalitetstid med mamma i lugn och ro. 
Natti Natti....

Nu är det nära...

Ja nu är jag nog så nära frisk man kan komma. Lite matt i kroppen men det är väl inte så konstigt heller efter de här hemska dagarna. Jag har nog gjort allt jag brukar göra en vanlig dag tror jag:)

Jag, mamma och vilmis tog en promenad efter lunch, tro det eller ej men så visade sig faktiskt solen?! Trodde nästan den gått i ide för gott...


Vi strosade mest omkring och kollade hus. Just nu känns det närmare husköp än på länge, vi får helt enkelt vänta och se... Den som väntar på något.... 

Det jag kommer skriva nu tror jag inte någonsin har eller kommer komma från mig igen men jag måste erkänna att jag tycker nog snön kan utebli i år... Om den inte kommit än behöver den inte komma  alls!  Nu vill jag ha vår på alla sätt och vis! Å jag som verkligen älskar vintern annars, prognosen hittills säger iallafall att vintern är på väg... Men drömma kan man alltid göra och då drömmer jag mig bort till den andra april, ett nytt ryskt guld är erövrat och min andra hälft är hemma igen för fyra underbara månader semester med vår underbara lilla familj....



Den som lever får se och drömma får man alltid göra:))

Skönt!!!!

Min sjuka verkar ge med sig! Har i stort sätt fått behålla all mat idag vilket känns helt underbart.
Istället för bandy med alla tjejer och barn idag blev det soffan för oss och är jag helt pigg i morgon lovar jag iallafall att inte träffa någon på två dagar för den här dieten önskar jag inte någon.

Jag och Vilma kollade iallafall på villa-Hammarby på tv. Jag liggandes i soffan och Vilma hejandes på alla sätt det gick:) 


I slutet av matchen kom mamma. Väldigt skönt att hon kunde komma även om jag känner mig bättre. Ibland är avståndet Sandviken-Göteborg lite väl långt... Men hon kom och det är jag glad för. Ska passa på och få lite gjort som jag inte får när det bara är jag och Vilma hemma.

Vilma har nu i dagarna oxå förstått hur man låser upp mobilen och paddan så nu gäller det att passa sig... 
Allt möjligt konstigt dyker helt plötsligt upp...



Ne nu ska jag sova och jag håller verkligen tummarna på att jag mår ännu bättre i morgon:))

Lite piggare:))

Tror det var den välbehövliga volan som kom levererad till dörren i kombination med blåbärssoppan och tulpanerna som var levererade där några timmar senare. Tusen tack kära vänner och då även ni som hört av er på ett eller annat sätt. 


Blandade upp de vita fina tulpanerna jag fick idag och Sofie å Micke med de färgglada jag fick igår av svärmor.

I morse när jag vaknade stod bågen på 65kg, vägde 67kg V.23 med vilmisen så det tar på krafterna att vara sjuk å gravid:( 

Här kommer veckans magbild på en sliten mamma som just nu känner mig väldigt pigg, eller iallafall piggare än på länge:)


Tänk att det bara är 47 dagar till bf, som vi längtar!!!!!




Nu ska jag mysa lite med vilmisen medan jag orkar:))


Fortfarande inte piggelin...

Vilma slog upp sina blå 06.20 idag, hon är med andra ord lite mer piggelin än sin mor. Då var det bara att med tunga ben ta sig upp för att göra välling och sen lägga sig i vanlig ordning i soffan och slå på Barnkanalen. 


Nu inväntar jag att cola ska levereras till trappan av Micke. Vad skulle jag göra utan vänner i detta läge?


Fortfarande sjuk...

Vinterkräksjukan, du är inte välkommen i vårt hem så var snäll och försvinn...
Är så glad att det bara är jag som mår pyton (och D) här hemma. Vilma verkar det inte gå någon nöd på. Hon har både ätit och druckit bra idag.

Världens bästa svärmor kom iallafall hit från Uppsala idag för att ta hand om Vilma så jag fick vila. Hon skämde bort oss med både lunch, fika å middag även om jag ångrar starkt nu i efterhand att jag åt, men jag åt för pyrets skull. Väger mindre nu än vad jag gjorde vecka 23 med vilma och nu är vi inne i vecka 34... Så äta vill jag mer än göra, vet att det kommer behövas vid eventuell amning. Magen har iallafall exakt lika mått enligt barnmorskan så pyret tar vad som behövs iallafall:)


Vilma har som vanligt klätt på och av sig hela dagen men idag har hon sprungit så fort förbi att jag missat alla bra fotolägen... Eller så har jag varit för långsam...



Nu håller jag tummarn på att jag mår bättre i morgon, att D blir frisk där borta i öst och att Vilma förblir frisk... För det här önskar jag inte ens min värsta ovän...och att min kära vän Sofie oxå blir frisk, för vi har nig råkat smitta henne:(

Sjukling

Det händer inte ofta att jag är sjuk, men just nu känner jag mig ynkligare än på länge:( termometern stannade på 38.2 och jag som i vanliga fall ligger på runt 36.4 borde det klassas som feber. Vilma har oxå varit kinkig men hade en temp på 37.6 och det kan ju diskuteras om det är feber eller inte.
D sitter sjuk på ett natt-tåg lång borta i öst, så vi blev nog smittade ihop när han var hemma... Så det blev ingen match för honom idag...

Vilma busar iallafall friskt nu när jag ligger i soffan. Idag väntar jag med städningen till i i morgon fast det mer liknar ett krigsfält här än en lägenhet.



Igår lyckades Vilma instagramma helt själv, snart bör telefonen barnspärras!!!


Nu längtar jag bara till att vi ska gåoch lägga oss...
Å jag ska lägga mig samtidigt. Jag kommer inte vänta en minut efter 19 för redan nu går mina ögon i kors. Hoppas vår lilla sessa tänker desamma...


Tillsammans...

Idag åkte hjärtat tillbaka och jag erkänner att jag fällt ganska många tårar idag fast jag försökt vara stark för vilmas skull. Men som tur är så har vi fått världens underbaraste dotter... Hon har kommit och torkat bort mina tårar och bara kollat på mig med sina fin blå ögon, precis som hon vet att jag behöver hennes närhet och vem skulle inte le av det?! 





Det första hon gjorde när vi kom hem från affären tidigare idag var att ropa på pappa och springa ett varv för att leta efter honom och hur ska jag då kunna vara stark och hålla tårarna borta när hela jag redan saknar honom så det gör ont i hela mig.... Men det är bara en kort period, en period som kommer vara mycket jobbigare för honom än för oss... Och jag vet att vi kommer klara det, tillsammans kommer vi gå stärkta ur det här och när vi kommer kolla tillbaka på det här äventyret kommer vi bara minnas den bra tiden... 


Just nu står vi nog framför ett av våra största äventyr, att bli föräldrar igen och inte veta om D kommer hinna hem eller inte... Jag är lyckligt lottad som har så många vänner som ställer upp, som stöttar och lyssnar på mina tankar.. Vill inte ens tänka på att D är där borta i öst helt hjälplös när det gäller vad som händer här hemma... Hade det inte varit i Moskva han spelat hade vi aldrig klarat det här, eller rättare sagt det hade aldrig fungerat, iallafall inte för oss... Nu kan han komma hem på några timmar, han behöver inte flera dagars ledighet om han inte vill för att komma hem, då det går flera flyg om dagen... Så rent teoretiskt kan han åka hem till oss på morgonen och åka hem på kvällen bara för en puss... Kommer nog inte hända, men drömma får jag göra...


Ikväll kom lite vänner förbi på fika, nyttig fika fick jag beställning på så det fick bli fruktsallad. Vi kollade på Saik-Sirius där Saik med crille i spetsen utklassade sirus. 
Det var skönt med sällskap, få prata lite om allt å ingenting och inte egentligen ens nämna att D åkt. 
 
Nu har jag precis städat undan i Vilma lilla hörna och tagit hand om disken. Det känns så skönt och ha det gjort, att få vakna å allt är undanplockat... För att fem minuter senare i morgonbitti se lika ut:)) men det gör inget, så länge hon är pigg, glad och lycklig! 





Ne nu ska jag krypa ner i sängen och mysa lite med min prinsessa å tänka lite på min älskling som sitter på ett natt-tåg borta i öst...
Natti Natti... 

bobberlin

Här kommer du kunna läsa om mig och min lilla familj. Vi har från och med denna säsong bytt Moskva mot Svensson livet:)) Bloggen är allt annat än välskriven då tanken är att våra nära å kära ska kunna läsa vad vi har för oss på dagarna:)

RSS 2.0